expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

1 Mart 2017 Çarşamba

SERAF RESTAURANT , EFSANE ANADOLU LEZZETLERİ GECESİ…

 


























Sevgili Nalan Tarım Orakçıoğlu ve Gastronomi Turizmi Derneği katkılarıyla Seraf Restaurant'da gerçekleşen 'Efsane Anadolu Lezzetleri  Gecesi'ne davetliydim, geçtiğimiz günlerde …






Adını Osmanlıca'da  yemek yeme anlamına gelen "Serf " kelimesinden alan Efsane Anadolu 'nun Modern Lezzet Temsilcisi Seraf Restaurant, yöresinden gelen sebze, meyve ,katkısız saf ve  doğal ürünler ile İstanbul 'da nar , zeytin ,mandalina ağaçlarının gölgesinde yemek keyfi sunuyor.


Müşterilerine modern ve ferah bir ortam sunan Seraf Restaurant'a adım attığınız anda sizi karşılayan nazik görevliler ardından tüm yöresel güzelliklerin önünüze seridiği geniş bir alan gözlerde şenlik havası uyandırıp az sonra nasıl lezzetlere ulaşacağınızın kısa bir özeti babında…




























Ayrıca  prensip olarak Anadolu misafirperverliği ile hizmet eden güler yüzlü personelin sıcak tavırları ve mekânın ambiansı gereği kendinizi evinizdeki kadar rahat hissedebileceğiniz bir ortam sunuyor lezzet tutkunlarına…






Geleneksel yemek kültürümüzü yansıttığı binlerce yıllık reçeteleri usta şeflerin ellerinde lezzete dönüştürmesiyle sizi Anadolu topraklarında uzun bir yolculuğa çıkarırken damaklarıda  lezzet nirvanasına ulaştırmayı başaran nefaseti yüksek ,leziz bir menüye sahip Seraf Restaurant…


İstanbul'da Anadoluyu masamıza getiren Seraf Restaurant, "Özlenen Anadolu"kapsamında misafirlerini Türk ve Osmanlı mutfak kültürüne yönelik çalışmalarıyla tanınan genç ve ödüllü Şef Ömür Akkor 'un eşsiz sunumlarıyla buluşturuyor…



  Gastronomi Turizmi Derneği'nin   katkılarıyla  gercekleşen Ekonomi, Turizm ve Gastronomi camiası , Basın ve biz bloggerlarında davetlisi olduğu etkinlikte Efsane Anadolu Lezzetleri  Ömür Akkor'un Sunumu ile Seraf Restaurant'da lezzet severlerle buluştu…Binlerce yıldır Anadolu kültürüyle yoğrulmuş geleneksel yemekleri ile İstanbul'da Anadoluyu  masamıza  getiren Seraf Restaurant, "Özlenen Anadolu"kapsamında değerli müşterilerini Osmanlı mutfak kültürüne yönelik çalışmalarıyla tanınan genç ve ödüllü Şef Ömür Akkor 'un eşsiz sunumlarıyla buluşturuyor…



16 şubat 2017 akşamı gerçekleşen gecede, yöresinden gelen sebze ve meyveler, katkısız, saf ve doğal ürünler ile kadim Anadolu kültürünün eşsiz değerlerini yansıtmasıyla bilinen Seraf Restaurant’ın Şefi Fuat Usta’nın misafirler önünde içli etli yaprak sarma ile doldurulup 10 saat usul usul pişen kaburga dolması sunumu misafirlerden tam not aldı.



 Türk mutfağına dair 20 kitaba imza atan Ömür Akkor'un ''Türkiye'nin tadına doyulamaz bir mutfak kültürü var ve bunu Seraf gibi bu uğura gönül veren mekanlar sayesinde daha da duyurmalıyız. '' şeklinde konuştuğu gecede Akkor'un şahane sunumları ise göz doldurdu.


 Gastronomi Turizmi Derneği üyeleri, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Derneği Başkanı Yalçın Manav, Sirha Türkiye Direktörü Abel Villemin, Seyahat yazarı ve Turizmci Cem Polatoğlu, Gastronomi ve Turizm basını, Türsab acentaları ,popüler ve fenomen yemek bloggerlarının da yer aldığı gecede Seraf Restaurant sahibi Doğan Yıldırım ‘Bizler Türk Mutfağı’na duyduğumuz sevgiyi burada geliştirip Seraf sayesinde her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Burada ketçap, mayonez gibi gıdalar yok. Tüm ürünlerimizi yöresinden gelen sebze ve meyvelerle katkısız saf ürünlerle hazırlıyoruz.’diye konuştu.


 Efsane Anadolu Lezzetleri’nin modern temsilcisi Seraf Restaurant’ ın düzenlediği gecede katkılarıyla yer alan GTD yönetim kurulu başkanı Gürkan Boztepe, derneğin 6 ayda büyük bir büyüme gerçekleştirdiğinden ve Türk mutfağını dünyaya tanıtma misyonunun gün geçtikçe daha büyük ilgi gördüğü ve bu misyonu görev bilecek çılgınlara ihtiyaç olduğundan bahsetti.


En taze ürünlerle pişirilen günün yöresel Sebzeli Yoğurt Çorbası, Süryani Usulü İçli Köfte , Keşkek, Lüle Kebap ve Kaburga dolması ikramlarıyla misafirlerine Anadolu topraklarında hissi yaşatan gecede, Gürkan Boztepe, Doğan Yıldırım ve Seraf Restaurant Genel Müdür’ü Sinem Özler’e plaket verdi.


 Geçmişin ayak izlerini takip ederek yöresel ürünlerin en iyisini bulmak adına Anadolu'yu adım adım gezen Seraf Ekibi ,büyük bir titizlikle seçmiş olduğu malzemeleri direkt olarak küçük üreticilerden alım yaparak doğal tarımı destekliyor.


 Katkısız saf ve doğal ürünler ,sağlıklı ,yöresinde ve doğal otlarla beslenen hayvanlardan , usulüne uygun olarak elde edilen etlerle hazırlanan yemeklerle efsaneye tanık olacaksınız…Burada bahsi geçen efsane sözde değil, direkt lezzetlere yansıyan damaksal haz ile özde hissetidiği için  efsane…

 Bu güzel gecede tadımladığımız enfes Anadolu lezetlerinin görselleri sanırım Seraf Restaurant'ın tüm başarısını özetler gibi , her ne kadar tüm yemeklerini kelimelerle ifade etmeye çalışsam dahi inanın denemeyen çok şey kaybeder diyebileceğim nefaseti , tam tetematında olan nadir restaurantlardan biri olduğu kesin ve net bilgi …



 Peki nedir ? bu bahsi geçen müthiş menüdeki lezzetler , diyecek olanlar için kısaca bilgilendirmek isterim sizleri…

Efendim soğuk bir kış akşamı Seraf Restaurant'a varmış olduğumuz an itibariyle sıcacık karşılanmanın ardından o nefisss Sebzeli Yoğurt Çorbası ile içimiz biranda ısındı…
Mevsim sebzeleri, nohut ,yarma buğday taze yoğurt ile terbiyeli leziz bir çorbaydı tadıyla bizleri ziyadesiyel mutlu etti…


Süryani İçli Köfte ,bana göre tek kelimeyle müthişti ve her şeyi ile dört dörtlük bir lezzete sahipti.İçersinde kullanılan satır dana etinin lezzeti süzme yoğurt ve tereyağlı sos ile buluşturulup servis edilmişti…




Keşkek ; Kuzu gerdan ile dövülmüş olan yarma buğday ile hazırlanmıştı…




Seraf Meze Tepsi ;Humus, Firik Buğday Salatası ,Lahana ve Soğan Dolması ,Zeytinyağlı Kereviz ve efsane Etli Çiğ köfte acısıyla tadıyla beğeni topladı…











Narlı Roka Salatası ,Narın  roka ile uyumuna bayılan biri olarak bu salatada beni tadıyla mutlu etti…




Lüle Kebap ; Kuzu satır et ,sebze közlenmiş domates ve biber ile sunuldu…



Saç Tava ;Süt kuzu , acı yeşil biber ,domates ve pul biber ile hazırlanan hepimizin aşina olduğu nefis bir tadı mevcuttu .



Kaburga Dolması ;Kuzu Kaburga ,bademli iç pilav eşliğinde sunuldu…


Hurma Tatlısı ; Hurma ,inicr ve süt ile buluşturulup hoş bir lezzet yakalanmış…
İrmik Helvası ;Bana göre tam olması gerektiği gibi nefisti…
Bir de Reyhan Şerbeti , vardı ki es geçemeyeceğim hoş bir tadı vardı…

Benim en çok önem verdiğim insan ilişkilerinde ki samimiyet ve içtenliktir , Seraf Restaurant'ın tüm çalışanları inanılmaz derecede saygılı ve  sıcak tavırları servisteki kaliteyi bir tık daha üste taşıyan bir unsurdu , emekleri için tüm servis personeline ve nazik jestleri nedeniyle ayrıca teşekkürler…


 Gastronomi Turizmi Derneği'nin katkılarıyla Turizm ve Ekonomi camiası basın ve biz bloggerların da yer aldığı, Efsane Anadolu'nun Modern Lezzet Temsilcisi Seraf Restaurant'da  gerçekleşen bu eşsiz gecede emeği geçen herkese teşekkürler….


Seraf Restaurant 

Mahmutbey Mahallesi ,Peyami Safa Caddesi No:38 /D
Bağcılar / İSTANBUL

Rezervasyon  : 

0212 445 55 05 / 0533 925 73 75

www.seraf.com.tr 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...