expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

18 Ekim 2016 Salı

Şambali Tatlısı

 Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
 Bu pratik ve leziz tatlıyı yapalı bihayli uzun zaman oldu aslında rahmetli anneciğimi kaybettiğim acı ve kederli olduğum günler ardından uzunca bir süre  mutfağa girip bir şeyler yapmak içimden gelmemişti  ta ki bu güzel tatlı tarifine rastlayıncaya kadar ama sizlerle paylaşmak bu güne nasipmiş.




      Malzemeler
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı hinistan cevizi
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığıkarbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı eritimliş tereyağı
  • 1 tutam tuz
      Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1/2 limon suyu
      Üzerİ İçin
  • 100 gr badem

 Yapılışı : Öncelikle şerbetimiz için gerekli malzemelri ocağa alarak kaynamaya bırakalım.Kaynamaya başlayan şerbetimize limon suyumuzu ilave edip 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatıp ocağın altını kapatıp,soğumaya bırakalım.



 Üzeri için kullanacağımız bademler için çiğ, badem bulamadıysanız bademleri kabuklarından ayırmak için üzerine kaynar su dökerek 15 dakika bekletelim ve kabuklarını kolayca soyalım…
 Karıştırma kabımızın içersine yoğurt ,eritip ılıtmış olduğumuz tereyağı ,yumurta ,tuz ve şekeri karıştıralım …
 İrmik ,hindistan cevizi ,vanilya ve üzerine bir kaç damla limon sıktığımız karbonatı sıvı karışıma ilave edip spatula yardımıyla karıştıralım, yağladığımız yuvarlak tepsimize şambali karışımını spatula yardımıyla yayarak düzeltelim üzerine yapışmasını engellemek için spatulamızı  su ile ıslatarak kullanalım. 
Hazırladığımız Şambali hamurumuzu 30 dakika dinlendirelim ve bıçak yardımıyla arzu ettiğiniz şekilde dikdörtgen yada benim hazırladığım gibi yıldız şeklinde keserek üzerlerine bademleri dizelim .Önceden 170 C ısıttığımız fırında 20 dakika kadar pişirelim…
Fırından almış olduğumuz tatlımızın bıçakla kestiğimiz yerlerden tekrar geçerek tekrar fırına koyalım ve fırın ayarını 160 C 'ye indirelrek 20 dakika daha üzeri ve altı kızarana dek pişirelim .
İlk sıcaklığı çıkan tatlımızı soğuk şerbetle buluşturalım.Soğuduktan sonra servis edelim…



 Genelde dışarda tezgahlarda satılan bu lezzeti daha önce hiç denememiştim .İlk denememde tadına ve lezzetine bayıldım.

 Afiyetler olsun…

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Sevgili Hüzün Sarısı'nın tadım etkinliğinden keşfettim sizi. Bana da beklerim <3
    sinempehlivan39.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...