expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

30 Temmuz 2016 Cumartesi

Şekerpare

 Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
Uzun zaman oldu blogumda paylaşım yapmayalı ,yaşanılan onca şeyden sonra elim kolum kalkmaz oldu.
Adeta akıl tutulması yaşıyorum.
Neresinden tutunalım hayata bilemedim. Neyse konuşacak yazacak çok şey var aslında ama kimselerle polemiğe girme gibi bir niyetim yok.
Sadece nacizane fikrim,  bolca okuyun , araştırın maziye ve günümüze dair genel bir fikriniz olsun yeter.Kulaktan dolma fikirleri birbirinize dayatmaya kalkışmayın herkesin kendine göre aklı fikri var nihayetinde.
Neyse efendim , burada noktayı koymak istiyorum ve tarife geçiyorum...
Bu arada bir hatırlatma ben şekerpare denince üzerinde yumurta olmaması gerektiğini savunanlardanım...
Umarım tarifimi beğenir ve keyifle yapıp , ayetle tüketirsiniz...



       Malzemeler
  • 150 gr tereyağı
  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un 
      Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
      Üzeri İçin 
  • Fındık yada ceviz


  Malzemeler: Şerbeti için gerekli malzemeleri tenceremize koyup karıştıralım ve ocağımızın orta gözünde kaynamaya bırakalım.
  Şekerpare hamurumuz için karıştırma kabımıza yumurta ve pudra şekerimizi alıp karıştıralım.Oda sıcaklığındaki tereyağ ,sıvıyağ ,irmik,un,kabartma tozu ve vanilyamızı da ekleyip güzelce yoğuralım. Yumuşak  fakat elimize yapışmayacak bir kıvam alana kadar  kontrollü bir şekilde un ilave edelim.
 Yoğurduğumuz şekerpare hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle yuvarlayıp ortasını parmağımızla çukurlaştırıp şekil verelim.Üzerine fındık yerleştirelim.
 Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirdikten sonra 180 C 'deki fırınımızda pişirelim.
 Bu sırada kaynamakta olan şerbetimize bir kaç damla limon suyu sıkarak 5 dakika daha ocakta tutalım ve altını kapatalım.
 Pişirdiğimiz şekerparemizi borcam tepsimize alalım sıcak tatlımızın üzerine sıcak şerbetimizi dökelim.Dilerseniz kenarlarını Antep fıstığı tozu ile kaplayarak servise hazırlayalım...


Afiyetler Olsun…

12 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Sunum da tarif de çok güzel. Maşallah sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederin canım…
      Sevgiler…

      Sil
  2. . Ben de senin düşüncelerine katılıyorum. Tatlım harika bir tatlı olmuş. Kenarında ki fıstıklar ayrı bir güzellik. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın teşekkür ederim…
      Sevgiler tatlım…

      Sil
  3. çok severim şekerpareyi, sizinki de harika görünüyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Esra Hanım…
      Sevgilerimi gönderiyorum size…

      Sil
  4. Ellerinize sağlık, şekerpare yapmayı çok severim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Gözde…
      Sevilmez mi hiç yapım aşaması sonunda damaklarda şenlik havası mevcut …

      Sil
  5. bir tane alasım geldi:) Bende yumurtasız severim üzerini şekerparenin.Eline sağlık Emelcim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyur tatlım ,keşke öyle bir imkan olsa afiyetle yerdin ne güzel…
      Sevgiler Mehtapcım…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...