Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
Tatlı sevmeyen çok azdır sanırım,ben tatlısız bir hayat düşünemiyorum.Sanırım bu yüzden tariflerimin çoğunluğunu tatlılar ve tatlı tarifler oluşturuyor.Bu lezizi tatlının malzemelerinin listesinin uzunluğuna aldanmayın lütfen .Evdeki ve eldeki verileri değerlendirerek bu nefis tatlıyı yapıp afiyetle yemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
Revani İçin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2 -3 damla limon
Muhallebisi İçin
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzerini Süslemek İçin
- Antep fıstığı
- Kurutulmuş gonca gül
Yapılışı : Öncelikle şerbet için gerekli malzemeyi tenceremize alıp 20 dakika kadar kaynatalım ve birkaç damla limon damlatıp bir iki taşım daha kaynatıp kıvam alınca ocağımızı kapatalım. Soğumaya bırakalım.
Revanimiz için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser yardımıyla çırpalım. Süt ve sıvıyağı ilave edip karıştıralım ve kalan kuru malzemelerimizi ilave ederek spatula yardımıyla karıştıralım.
Ortası çukur olan tart kalıbımızı yağlayıp unladıktan sonra, önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda üzeri ve altı kızartma kadar pişirelim.
İlk sıcağı çıkan revanimize ılık şerbeti dökerek muhallebimizin yapımına başlayalım.
Süt , şeker , un ve tereyağı tenceremize alıp çırpıcı yardımıyla karıştıralım göz göz olana kadar sürekli karıştıralım ocağı kapatıp vanilyamızı ekleyelim ve mikser yardımıyla soğuyan kadar çırpalım.
Şerbeti ile buluşturduğumuz revanimizin çukur kısmını muhallebimiz ile kaplayalım.
Üzerini Antep fıstığı ve kuru gül ile süsleyerek servise hazır hale getirelim.
Buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Afiyet ve muhabbetle,sevgiyle kalın…
üzerindeki minik çiçeklerle de çok güzel olmuş eline sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim tatlım…
SilSevgiler…