expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

23 Aralık 2015 Çarşamba

Portakal Jöleli Bitter Çikolatalı Tart Kek

  Portakal şekerlemeli ,portakal jöleli ve bitter parça çikolatalı tart kek adı uzun olsada yapımı ve  afiyetle yemesi çok basit bir kek …

  Tarifim tamamen doğaçlama olarak gelişti deneyince beğeneceksiniz  , Portakal ve çikolatanın uyumuna bayılıyorum eminim ki bu tarifi deneyince sizde çok seversiniz…





       Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı Pakmaya Bitter İri Parça Çikolatalı Kurabiye çikolatası
  • 1 su bardağı portakal suyu, taze sıkılmış
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet vanilya
  • 1 /2 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un ( Unu kontrollü ilave edelim ) 
     Portakal jölesi için
  • 2 adet portakal suyu 
  • (benimkullandığım portakallar iri ve çok suluydu eğer sulu değilse adet 3 olabilir tam olarak 1 çorba kasesi portakal suyu olacak )
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su ( nişastamızı açıp inceltmek için kullanacağız )
   Not : Portakal kabuklarını daha sonra üzerinde kullanmak üzere rendelemek için kullanacağız arzu ederseniz tabiki. 



                    Yapılışı : Öncelikle 3 yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar mikser yardımıyla çırpalım. Hemen ardından sıvıyağ, süt ve taze sıkılmış portakal suyumuzu ilave edelim.Un , kabartma tozu ve vanilyamızı eleyip havalanmasını ve içersinde topak kalmamasını sağladıktan sonra tart kek malzememize ilave edip sptatula yardımıyla karıştıralım. Bitter Kurabiye Çikolatasını ilave edelim , eğer bulamazsanız bitter damla çikolata da kullanabilirsiniz.


  Ortası çukur olan tart kalıbımızı tereyağ yada margarin ile güzelce yağlayalım ve un serperek fazlasını ters çevirerek alalım ve kekimiz kalpten çıkarken yapışmadan çıkmasını sağlamak amaçlı yapıyoruz bu işlemi.Önceden ısıtılmış 180 C fırında 25 dakika kadar pişirelim ve firından alıp bir tabağa ters çevirelim ki kalıbımıza yapışmasın. Biz bu sırada portakal jölemizin yapım aşamasına geçelim ve portakallarım suyunu sıkalım ve süzgeçten geçirelim ki tortusu kalmasın ocağı kısık ateşte açalım ve şeker ilave ederek karıştıralım.Bu sırada nişastamızı 1 çay bardağı su ile inceltelim ve portakal suyuna yavaşça ilave edip sürekli olarak tel çırpıcı yardımıyla muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım ve soğuyan kekin üzerine, soğuk jölemizi dökelim…





         Portakal şekerlemesi İçin
  • 1 adet ince dilimlenmiş portakal
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker 

   Portakal Şekerlemesi Yapımı ; İnce dilimlediğimiz portakalı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirip üzerine esmer şeker serperek 120 C fırında kurutalım ve ters düz edelim yine esmer şeker serperek iki yüzeyini de aynı şekilde olmasını sağlayalım…


Afiyetler Olsun…

3 yorum:

  1. çok güzel olmuş sevgili Emel, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel, yumuşacık, tam da yemelik olmuş. Ellerinize sağlık. Afiyetle tüketin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. canım benim çok üzgünüm :( buradan da başsağlığı diliyorum ALLAH rahmetiyle muamele buyursun
    ellerine sağlık emelcim çok beceriklisin maşallah sana

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...