expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

11 Kasım 2015 Çarşamba

Fıstıklı Sini Köftesi

Hani bazı haller vardır hem bir lezzeti çok sever hemde yapmaktan üşenir aman sonra yaparım dersiniz ama içiniz içinizi yer ve o tadı damağınızda hissetmek ama fazla da uğraşmak istemediğinizden ertelemek olmaz der ve bir hışımla  kalkar mutfağa doğru yol alırsınız ve mutfakta tekrar karar değiştirirsiniz işte o günlerden birinde canım müthiş bir şekilde Fellah köftesi çekiyordu ama tek tek yuvarlamak cesaretini gösteremiyordum.Ama damağımda hissettiğim o lezzettende mahrum olmamak adına fıstıklı sini köftesini uzun zamandır yapmadığım aklıma geldi ve hemen iki farklı lezzetin harmanlandığı bu tarifle hem kendimi mutlu edecek hemde köfte sever eşim ve annemi mutlu edecekti.    Yaşasın ev hanımlığı diyorum ve bu yapımı kolay ama lezzetinden şüphe olunmayan nefis tarifi paylaşayım hemen sizlerle…



         Malzemeler
  • 4 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı ılık su
  • 250 gr kıyma 
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • Tuz
        İç Harcı İçin
  • 500 gr kıyma 
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı  kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

  Yapılışı :İnce bulgurumuzu ılık su ile ıslatalım .Kıyma rendelenmiş soğan ,karabiber ve tuz ekleyelim ve güzelce yoğuralım.Bulgur hamurunu soğumaya bırakalım …

  Bu sırada iç harcı için küp şeklinde doğramış olduğumuz soğanımızı sıvıyağında biraz soteleyelim ve kıymayı ilave edelim akabinde dolmalık fıstık , ceviz ,karabiber ,tuz ekleyelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım…Yarım çorba kaşığı tereyağ ile cam fırın kabımızın her yerini yağladıktan sonra bulgur ile hazırladığımız karışımın yarısını yuvarlak tepsimize yayalım ve üzerine soğuyan iç harcımızı yayarak yerleştirelim …Daha sonra da kalan bulgurlu hamur harcının yarısını  güzelce yayıp tepsimizi kaplayalım…
   Üzerine dolmalık fıstık yerleştirdikten sonra kalan yarım yemek kaşığı eritilmiş tereyağını da üzerine gezdirdikten sonra bir bıçak yardımıyla arzu ettiğiniz büyüklükte dilimlere ayırıp , önceden 180  C 'de ısıtmış olduğumuz fırınımızda üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim…Sıcak servis edelim…

  Afiyetler olsun…


4 yorum:

  1. ellerine saglık cnm sunum bir harika :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık tatlım... Enfessss görünüyor..Çok beğendim çok..:))

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık nefis görünüyor ☺☺☺

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık sini köftesi fıstıklı hiç yapmadım bu çok lezzetli görünüyor çok tek kelimeyle nefis

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...