- 4 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı ılık su
- 250 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı dolmalık fıstık
- Tuz
İç Harcı İçin
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı dolmalık fıstık
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Yapılışı :İnce bulgurumuzu ılık su ile ıslatalım .Kıyma rendelenmiş soğan ,karabiber ve tuz ekleyelim ve güzelce yoğuralım.Bulgur hamurunu soğumaya bırakalım …
Bu sırada iç harcı için küp şeklinde doğramış olduğumuz soğanımızı sıvıyağında biraz soteleyelim ve kıymayı ilave edelim akabinde dolmalık fıstık , ceviz ,karabiber ,tuz ekleyelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım…Yarım çorba kaşığı tereyağ ile cam fırın kabımızın her yerini yağladıktan sonra bulgur ile hazırladığımız karışımın yarısını yuvarlak tepsimize yayalım ve üzerine soğuyan iç harcımızı yayarak yerleştirelim …Daha sonra da kalan bulgurlu hamur harcının yarısını güzelce yayıp tepsimizi kaplayalım…
Üzerine dolmalık fıstık yerleştirdikten sonra kalan yarım yemek kaşığı eritilmiş tereyağını da üzerine gezdirdikten sonra bir bıçak yardımıyla arzu ettiğiniz büyüklükte dilimlere ayırıp , önceden 180 C 'de ısıtmış olduğumuz fırınımızda üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim…Sıcak servis edelim…
Afiyetler olsun…
ellerine saglık cnm sunum bir harika :)
YanıtlaSilEllerine sağlık tatlım... Enfessss görünüyor..Çok beğendim çok..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor ☺☺☺
YanıtlaSilEllerinize sağlık sini köftesi fıstıklı hiç yapmadım bu çok lezzetli görünüyor çok tek kelimeyle nefis
YanıtlaSil