expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

14 Ekim 2015 Çarşamba

WhiteMill Cafe 'de Lezzet Yazarları Derneği İlk Genel Kurul Toplantısı


  Uzun bir zaman dilimi ardından merhabalar hepinize Sevgili Blogcanlarım,

 Hayatın bizlere sunduğu süprizlere hazırlıklı olmak lazım der dururuz ama elimizde olmayan bazı nedenlerden dolayı öyle bir rüzgara kaptırırız ki kendimizi yaşadıklarımıza şaşırır ve pes doğrusu deriz…
İşte böyle uzun ve meşakkatli bir dönem geçirdim ve yaşadıklarım hayatımda derin izler bırakacak bazı başlangıçların temellerini oluşturdu .

 Oysaki çok keyifli bir akşam geçirmek adına,  benim biricik prensesim anneciğimi , ablama  emanet ederek gerçekten keyif dolu ve lezzet yüklü güzel başlangıçlara imza atmak üzere , güzelliklere dair her ne varsa yaşamıştık ,çok sürmedi keyifli saatler ardısıra hem de hemen ertesi gün annemin hastalıklar zincirinin ilk parçasının kopmaya başlamasıyla hayatımda bir devri daha kapanmış ve yeni bir devir daha açılmıştı …

 Damaklarda ve beynimizin en ücra köşelerinde kalmış anılara dair bir yolculuk yaparak White Mill Cafe'nin içersine adım atmış ve adeta büylenmiştim…Mişli geçmiş zamanlaran bahsediyorum,  evet evet yanılmıyorsunuz sizlere bahsetmiş olduğum zaman tam da öyle bir zaman ve yine öyle bir geçer zaman ki dedirtecek nitelikte, zamanın derinliklerinde kaybolup gideceğiniz huzurun , dinginliğin ve lezzetin adresinden bahsetmek isterim sizlere benim kanımca adeta gizli bir büyülü bahçe beni çok yerlerden aldı ve çok yerlere götürüp getirdi zaman makinesindeymişcesine keyifli bir yolculuktu benimkisi gerek lezzet babında gerekse görsellik ve huzur …




  İnanın ki vaktiniz ya da fırsatınız olduğunda o büyülü bahçenin  huzurlu atmosferine vardığınızda ortamın ambiansı gereği bana hak verecek ve leziz yemeklerin tadını iliklerinize kadar hissettikten sonra üzerine de keyif kahvenizi yudumlayıp sevdiklerinizle muhabbetin bam teline vurduğunuzda umarım ki kulaklarımı çınlatacaksınız diyorum ve lafı daha fazla uzatmak istemiyorum o geceye dair anlatacak çok şey var çünkü…



 LEZZET YAZARLARI DERNEĞİ, İLK GENEL KURUL TOPLANTISINI 
CİHANGİR WHITEMILL CAFE'DE GERÇEKLEŞTİRDİ 


Türkiye Lezzet Hareketi çatısı altında kurulan Lezzet Yazarları Derneği’nin ilk Genel Kurul Toplantısı, 30.07.2015 tarihinde Cihangir Susam Sokağı’nın ünlü mekanı Whitemill Cafe’de gerçekleştirildi.

 Gizli bahçesi, elegant dekorasyonu, sağlıklı ve nefis lezzetleriyle; LYD derneği üyelerinin Genel kurul toplantısına bu sıcak atmosferiyle ev sahipliği yaptı. 


Akşam yemeğinde mekanın özel lezzetlerinin tadımı gerçekleştirildi. Sağlıklı ve leziz sunumların yer aldığı Menüde; Serpme Mezeler;  Biberli Reçel vardı ki gerçekten farklı ve hoş bir lezzeti, mezelerin herbiri benden tam puan almayı başardı…








Kırmızı pirinç pilavı eşliğinde bademli pilav; Erişteli Mercimek ve Körpe Ot Salatası Eşliğinde Buharda Somon; Patates Püresi, 






Ben tercihimi Mantar ve Siyah Pilav Eşliğinde Izgara Dana Bonfile'den yana kullandım ayrıca  lezzetiyle ve sunumuyla deneyen herkesden büyük beğeni topladı.





Bu nefis görsele bakılırsa bahsettiğimiz kadar var sizce de öyle değil mi ?






 Tatlı tadımında ise ; Passion Fruit Cheesecake, Çilekli Milföy ve Tiramisuya, Lezzet Yazarları Derneği üyeleri tarafından tam not verildi.Ortamın loş ışığı gereği fotoğraf istediğimiz netlikte çıkmasa da inanın görüntüsünden daha lezzetliydi her biri…






Toplantı; LYD Başkanı Ünlü Şef Özlem Mekik ve Türkiye Lezzet Hareketi Başkanı Vasfi Pakman'ın sunum konuşmaları ile başladı. 





Başkan Özlem Mekik, derneğin çalışma alanları ve konularıyla ilgili ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu. Genel Kurul toplantısı ve White Mill Cafe'yle ilgili sosyal medya paylaşımları şu hashtaglerle yapıldı #whitemillcafe, #wmmenu, #whitemillcihangir #Lezzetyazarlaridernegi #whitemill #bloggerlarwhitemillde #turkiyelezzethareketi. 





Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimi için gerçekleştirilen açık oylamaya derneğe yeni üye olan yemek ve lezzet blogu yazarları da katıldı. Toplam 36 üyesi bulunan LYD derneğine 3 yıl süreyle hizmet edecek Yönetim Kurulu, oy birliğiyle ibraz edildi. Yönetim kuruluna ilaveten; denetim kurulu ve yedek üyelerin seçimi de gerçekleştirildi. 

Duayen gazeteci Vasfi Pakman önderliğinde temelleri atılan Türkiye Lezzet Federasyonu ile birlikte hareket edecek olan Lezzet Yazarları Derneği, Türk Gastronomisi’ni tanıtma ve geliştirme adına önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. 

Başkan; Özlem Mekik (Şef, Sofra Dergisi Yazarı, Yemek Programı Sunucusu, Yemek Danışmanı, İşletmeci; www.ozlemmekik.com, www.bimutfakikisef.com) 

Başkan Yardımcısı; Bengü Doğruel (Yemek Blogu Yazarı, Yemek ve Prop Stilisti; www.ennefistarifler.com, www.yemekstilfotograf.com) 
Sekreter ; Selin Ekim (Şef, Seyahat ve Dünya Mutfakları yazarı, Seyahat ve Gastronomi Blogu yazarı, Chaine des Routisseurs Şövalyesi, Dame de la Chain Şefi; www.selinekim.com) 
Sayman ; Vasfi Pakman (Türkiye Lezzet Hareketi Genel Başkanı, Milliyet Lezzet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ) 
Yönetim Kurulu Üyesi ; Füsun Gümeli (Yemek Fotoğrafçısı, www.fusungumeli.com, www.yemekstilfotograf.com) 
Yönetim Kurulu Üyesi ; Tijen Aktay (Kanal Türk "5 Çayı" Programı Sunucusu, Yemek Danışmanı, Yemek Blogu Yazarı; www.lezzetibol.com) 
Yönetim Kurulu Üyesi ; Funda Aydeniz (Yemek ve Lezzet Bloğu Yazarı; www.arenandfamily.blogspot.com.tr) 
Yönetim Kurulu Üyesi ; Haldun Tüzel (Chaine des Rotisseurs Şövalyesi, Gurme Şef ve Yemek Yazarı) 
Yönetim Kurulu Üyesi ; Ali Yeliner ( Gazeteci, Reklamcı) 
Y.Yönetim Kurulu Üyesi ; Fatoş Yağcı ( Sofra Dergisi Yazarı, Yemek Danışmanı, Yemek Yazarı) 



  Bu keyifli geceye dair Değerli Lezzet Yazarları Derneği Başkanımız Özlem Mekik ve Dernek yönetiminde yer alan (ben hariç ) sevgili arkadaşlarımla birlikte güzel bir kare 


White Mill Cafe Hakkında Kısaca Bilgi Aktarmak İsterim Sizlere; 
2008 yılında Cihangir Susam Sokağında açılan mekan; 2 katlı müstakil binasında ve defne ağaçlarıyla kaplı gizli bahçesinde Akdeniz Mutfağının sağlıklı lezzetlerini misafirleriyle paylaşıyor. 100 kişi ağırlama kapasiteli White Mill Cafe, sade ve özgün mimarisi ve seçkin müşterileriyle Cihangir'in en popüler yeme-içme mekanlarından biri.

Telefon : (212) 292 28 95 – 96 
Adres : Susam Sok. No: 13 Cihangir – İstanbul 
Web : www.whitemillcafe.com 
Mutfak : Akdeniz 
Çalışma günleri : Her gün açık 
Çalışma saatleri : 09.00 – 01.30 
(Mutfak Cuma-Cumartesi 23:30’da, diğer günler 23.00’da kapanıyor) 
Öğün seçenekleri : Sabah, öğle, akşam 
Kredi Kartı : Geçerli 
Otopark : Yok 
Rezervasyon : Sınırlı sayıda alınıyor 

Bu güzel gecede emeği geçen herkese geçde olsa blogum aracılığıyla da  teşekkürlerimi sunuyorum…

Mutlu olun ve mutlu kalın diyorum …
ALLAH cümlemizi sağlıktan alıkoymasın ve sevdiklerimiz kaybetme korkusuyla sınamasın…
Sevgiyle ve hoşça kalın bir başka keyifli etkinlik yazısında daha görüşebilmek dileğiyle…



10 yorum:

  1. cihangire geçersem mutlaka bir şeyler yemeliyim çok hoş bir anlatım olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim tatlım ,teşekkür ederim beğenmene sevindim…
      Sevgilerimle öpüyorum seni kocaman…

      Sil
  2. Güzelim benim. Anlatımın o kadar güzel ki, insan illa ki o mekana gitmek istiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın sen beni bu dönemde yalnız bırakmadığın ve desteğin için çok teşekkür ederim arkadaşım…
      İyiki varsın hayatımda ,sevgiler tatlım…
      Mutlak suretle gitmelisin derim ben çok ama çok beğendim…
      Öpüyorum seni tatlım…

      Sil
  3. Hayırlı olsun Emel ablacığım çok öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım ,benim adıma hayırlı olan bir şey yok lakin lezzet blogları adına güzel bir oluşum olacak diye umud ediyorum .
      Sevgiler tatlım bende seni çok öpüyorum o güzel yanaklarından…

      Sil
  4. Emelciğim anneciğine acil şifalar ve her zamanki gibi her kelimesini içime sine sine okuduğum yazın harika olmuş. Lezzet yazarları derneğini ve seni kutlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevin Ablacığım çok teşekkürler.
      Allah razı olsun temenni ve dileklerin için amin inşallah diyelim…
      Ne mutlu bana o halde kafamı daha tam olarak toparlayamadan içimden geçenleri yazdım ,beğenildiyse ne alâ …
      Desteklerin için sağol sevgilerimle öpüyorum seni…

      Sil
  5. Öncelikle annenize çok geçmiş olsun .
    LYD hayırlı olsun. Güzel çalışmalara imza atar inşallah.
    Sunumlar süper.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şeniz hanım…
      İnşallah diyelim ,sevgi ve saygılar benden de …

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...