expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

16 Ekim 2015 Cuma

Süpriz Kek ( Kokostar Kek )


 Bu leziz mi leziz keki uzun süredir yapıyorum ,hatta kurabiyesine de bayılırım ve tüm deneyenlerden harika dönüşler alıyorum ,ne hikmetse blogumda paylaştığımı varsaymış ve bu güzel lezzetten sizleri de mahrum bırakmış bulunuyorum affola…
 Zaten ben blogumda paylaşana kadar üzerinden 2 yıl geçmiş tariflerimde mevcut ya neyse ben kaplumbağa gibi geriden takip etmeye devam hayata , şu fani dünyada takılacak ve üzülecek onca şey varken kafama tokadan başka bir şey takmamayı öğrendim artık diyorum ve kısa bir es veriyorum.
 Hadi bakalım o halde tarifimiz yayına hazırdır diyelim gerçi instagram hesabımda paylaşmıştım ama belki gözünüzden kaçmış olabilir…
 Muhabbetle ve sağlıkla hoşçakalın sevgili blogcanlarım… :) 





        Malzemeler 

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı Dr.Oetker Kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un ( Unu kontrollü ilave edelim kakao miktarı ve unun kalitesi kıvamının çok katı olmasını sağlayan faktörlerin başında geliyor o yüzden aldığı kadar un terimi bazılarının hoşuna gitmesede aslında çok doğru bir tabirdir )


        İç Malzemesi İçin

  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 adet yumurta akı ( Large boy yumurta değilse 2 adet yumurta akı kullanırsınız .)
      Üzeri için
  • 1 paket biter çikolata ( 80 gr %70 kakao yoğunluğu olan )
  • 50 gr tereyağı
  • Antep fıstığı tozu
  • Hindistan cevizi 


  Yapılışı :3 adet yumurta ve şekeri mikser yardımıyla kar kıvamına gelene kadar çırpalım hemen ardından sıvıyağ,süt ve  kakao ilave edelim güzelce karıştıralım Bir başka kabın içersinde un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyelim ardından sıvı kek karışımımıza ilave edelim 
Bu arada iç malzemesi için gerekli olan malzemelerimizi bir kabın içersinde harmanladıktan ceviz büyüklüğünde toplar elde edelim ve buzdolabında dinlendirelim
Hazırlamış olduğumuz kek harcımızı yarısını yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza dökelim ve hazırladığımız hindistan cevizli toplarımızı sırayla dizelim ve kalan kek karışımımızı ilave edelim ve önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 45 dakika pişirelim


 Üzeri için benmari usulünde erittiğimiz tereyağ ve bitter çikolatayı güzelce homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırdıktan sonra yağlı kağıt yardımıyla minik bir huni yapıp içersine erittiğimiz çikolatamızı dökelim ucunu çok hafifce kesip pişen kekimizi dilediğimiz şekilde süsleyelim 


Afiyetler Olsun

4 yorum:

  1. ay harika olmuş hele üst süslemesine de bayıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Audrey…
      Sevgiler…

      Sil
  2. Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...