expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Güllaç

    Ramazan ayında iftar sonrası olmazsa olmaz hafif tatlıların başında geliyor Güllaç…Kendileriyle aramız biraz limoni olsa da ablamın hazırlamış olduğu güllaç tarifini de sizlerle paylaşmadan edemedim doğrusu…İnsanın ablasının o lezzetli elleriyle yapılan Güllaç'ın tadına bakmakla kalmayıp afiyetle yedik efendim …






          Malzemeler
  • 12 adet güllaç yaprağı
  • 2 lt süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 /2 çay bardağı gül suyu (arzunuza bağlı olarak kullanmayabilirsiniz)

       İç Malzemesi İçin
  • 250 gr ceviz , fındık ,file badem yada antep fıstığı
       Üzeri İçin
  • Antep fıstığı 
  • Kayısı kurusu,kiraz ve nane yaprağı

   

Yapılışı: Öncelikle süt ,vanilya ve şekeri tenceremizin içersinde sürekli karıştırarak kaynatalım. Elde ettiğimiz karışımı soğuması için bir süre bekletelim ılık bir kıvamda olması yeterli. 
 Güllaç yapraklarımızın büyüklüğünde bir tepsi yada borcama bir adet güllaç yaprağı serelim .Bu sırada dikkat etmemiz gereken ufak bir ayrıntı var güllaç yaprağımızın parlak olan tarafını üst kısma gelecek şekilde tepsimize yerleştirelim…

  Hazırlayıp ılınması için bıraktığımız sütlü karışımdan 1 kepçe güllaç yaprağının üzerine dökelim ve heryerinin ıslanmasını sağlayalım…Gül suyu seviyorsanız sütlü karışıma yada servis sırasında güllacın üzerine dökerek sunabilirsiniz…

  Adı üzerinde Güllaç gül suyu ile yapıldığından bu ismi almış ama bazen tadından hoşlanmayanlar olabilir …Ben güllacı pek sevmememe rağmen tadına baktığım güllaç, gül suyu kullanılmadan yapılmışsa bana biraz yavan geliyor doğrusu…

  Güllaç yapraklarımızın ilk 5 beş katına bu işlemi uygulayalım . Üzerine ceviz  , fındık yada antep fıstığını güllaç yufkamızın üzerini örtecek şekilde eşit derecede serpelim…

  Üzerine tekrar 1 kat güllaç yaprağı koyalım ve sütlü karışımdan 1 kepçe dökelim.Kalan güllaç yaprakları için de aynı işlemi uygulayalım .Son güllaç yaprağının üzerine de sütlü karışımımızdan ilave ettikten  sonra buzdolabında soğumak üzere bir kaç saat bekletelim…

 Soğuyan güllacımızı dilediğimiz şekilde mevsimine göre nar yada başka meyvelerle birlikte servis edebilirsiniz…


Afiyet Olsun…

4 yorum:

  1. Ramazanın en gözde tatlısı..Ellerinize sağlık...Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Güllaç Ramazan ayında en sevdiğim tatlı ama mutlaka ev yapımı olacak..Bir de gül suyu ile sevemedim ben de nedense..Ben koymadan yapıyorum damak tadı işte:))Herkesin farklı:))Ablacığının ellerine sağlık canım..Nefis görünüyor..Öpüyorum çok..

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...