expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

12 Temmuz 2015 Pazar

Sucuklu Poğaça

Bayrama sayılı günler kala bu leziz poğaçanın tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle sevgili blogcanlarım.
Kuru domates ve sucuğun nefis eşleşmesi ile kaymaklı leziz mi leziz  bir poğaça,  belki sizlerde farklı bir lezzet arıyorsunuzdur .İşte tam da tarifine rastlamış durumdasınız hadi bakalım kolay gelsin sizlere şimdiden afiyetler olsun…
Sevgilerimle hayırlı günler diliyorum hepinize…






        Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta akı (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı kaymak
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 4 - 4,5 su bardağı un
       İç malzemesi İçin
  • 400 gr sucuk
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet çarliston biber
  • 1 diş sarımsak
  • 8 adet kurutulmuş domates
       Üzeri İçin
  • 1 yumurta sarısı ( ayırmış olduğumuz )
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Çörekotu yada susam
   Yapılışı: Cam yoğurma kasemizin içersine unu alalım . Maya, toz şeker ve tuzu karıştırdıktan sonra ortasını havuz şeklinde açalım .Süt , zeytinyağı ,kaymak ve yumurta aklarını ilave edip yoğuralım.Yumuşak kıvamdaki hamurumuzu üzerini streçh filmle kaplayalım ve mayalandırmaya bırakalım.

  İç malzemesini hazırlamak için tavamızı yemeklik doğrayacağımız soğan ve zeytinyağını alıp biraz çevirdikten sonra minik küpler halinde doğradığımız biberleri soteleyip sarımsak ve küp doğradığımız kuru domateslerimizi ilave edelim …Son olarak da yine küçük küpler halinde doğradığımız sucuklarımız ilave edelim ve 5 dakika kadar pişirerek soğumaya bırakalım.

  Sos tenceemizde yada küçük cezvemizde tereyağını eritelim 3 yemek kaşığını mayalanan hamurumuzun üzerine dökelim ve yoğuralım.Hamurumuzdan cevizden biraz büyük olacak şekilde parçalar kopartarak açalım ve iç harcımızdan koyup elimizle yuvarlayarak kapatalım.

  Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim .Eritmiş olduğumuz kalan tereyağımızı poğaçalarımızın üzerlerine fırça yardımıyla sürelim … Yumurta ve toz şekerimizi bir kasede çırpalım ve poğaçalarımızız üzerlerine sürdükten sonra çörekotu yada susam serperek önceden ısıtılmı 200 C 'de fırında 30 dakika kadar pişirelim…Bu leziz mi leziz poğaçaların tarifi Lezzet Dergisi'nden alınmıştır…

Afiyetler Olsun…


2 yorum:

  1. Tuzlu Favorimizdir ailecek Emel'ciğim. Ellerine sağlık. Bayramda tam kahvaltılık Bende süt kaymaklarımı biriktirerek yapıyorum genellikle . afiyetler olsun. sevgiler.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...