expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

22 Temmuz 2015 Çarşamba

Ermes Kepekli Kırmızı Pirirnç Pilavı



   Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,

  Belki birçoğunuzun bildiği ve severek tükettiği bu vitamin ve mineral zengini pirinç türü salatalarınızda da rahatlıkla tüketeceğiniz lakin pişirme ve bekleme süreci biraz uzun sürse dahi bana göre vazgeçilmez lezzetleriniz arasında olacağına eminim özellikle sağlığına düşkün olanların ve bu hususta titizlik gösterenlerin sofralarından eksik etmeyeceğine eminim.

Aromatik bir kokuya sahip ve pirinç tadından ziyade buğday yiyormuşcasına bir his bırakıyor damağınızda…Ben sevgili prensesim anneciğim için sıklıkla tüketenlerdenim Sezon Pirinç vesilesiyle katılmış olduğum Brunch 'da tanıştığım günden bu yana …

  Kökeni Himalayalar'da Bhutan bölgesinde 2 bin 400 metre yükseklikte yetişen bir türe dayanan ve İtalya 'da üretilen Ermes kırmızı Pirinç, rengini içeriğindeki bazı sebze ve meyvelerde bulunan ve yüksek antioksidan özelliğe sahip antosianin maddesinden almaktadır…


  Kendine has yoğun aroması ,doygunluk kıvamı yüksek lif oranı , B vitamini başta olmak üzere vitamin ve mineraller bakımından zenginliği ve kolestrol icermemesi nedeniyle tercih ediliyor. Şeker ve yağ oranı sıfır olan bu ürün, yüksek oranda Demir ,Magnezyum ,Fosfor içermektedir. 

  
  Kolesterol ve kan şekerinin dengelenmesi katkı sağlamakla birlikte sindirim sistemi ile kalp ve damar sağlığı da olumlu yönde etkilemektedir









       Malzemeler
  • 1,5 su bardağı Sezon ermes kepekli kırmızı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 1 adet kesme şeker
  Yapılışı: 1, 5 su bardağı aromatik kırmızı ermes pirinci 1 saat sıcak suda bekletelim . Beklediğimiz süre sonunda kıpkırmızı bir su bırakacak ve özelliği gereği farklı bir kokuya sahip olduğunu göreceksiniz.Normalde 1 ölçüye 3 ölçü su kaldıran bir yapısı mevcut klırmızı pirincin  1,5 su bardağı pirinç kullandığımdan dolayı 4,5 bardak su ile pişirdim …
  
 Daha sonra iyice yıkayalım ve pilav tenceremizin içersine tereyağve zeytinyağımız ile birlikte orta ateşte yaklaşık 10 -12 dakika kadar kavuralım.Kavurma işlemi ardından 4,5 su bardağı sıcak su ilavesiyle tuz ve bir adet kesme şeker atalım sonra 10 dakika kadar harlı ateşte pişirmeye devam edelim. 
  
 Sadece bir defa karıştırın ve ocağın altını kısarak yaklaşık 30 dakika kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim…Ardından bir defa daha karıştıralım ve üzerine havlu peçete yada temiz bir mutfak bezi örterek 20 dakika kadar demlenmesini bekleyelim.Sıcak olarak servis edebilirsiniz…

Afyetler Olsun…

6 yorum:

  1. Sezon Pirinç farklı pirinç çeşitleriyle girdi hayatımıza . Henüz deneme fırsatı bulamadım. Ama en kısa zamanda bu güzel tarifinizi deneyeceğim. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evt aynen öyle .
      Mutlaka denemlisiniz sağlık için çok faydalı olmasının yanısıra mısıra benzer hoş bir lezzei mevcut…
      Sevgilerimle…

      Sil
    2. Emel hanım ayıklanıyor mu,dışı kabuk gibi...

      Sil
    3. Yok hayır ayıklanmıyor...
      Suda bekletip pişirince yumuşuyor.

      Sil
  2. Bu yeni pirinci bloglarda sıkça rastlar olduk, hafta sonu bir market ziyareti yapmalı, elinize sağlık, sevgiler...
    http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel Hanım mutlaka deneyin derim ve hatta mutfaklarımızda sıkça tüketmemiz gerektiğine de inanıyorum…
      Çok teşekkür ederim ,
      Sevgilerimle…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...