expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

20 Şubat 2015 Cuma

Demak'la Aşk Başka…

Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
Yine ,yeni ve yeniden güzel bir etkinlikten bahsetmek istiyorum sizlere …




  13 Şubat Cuma günü düzenlenen çok ama çok keyifli bir Workshop davetine katıldım Sevgili Pastacı Kız Özlem'im davet eder de ben icabet etmezmiyim hiç elbetteki evet…

Efendim mevzu aşk olunca her yer ve her şey bambaşka bir boyuta bürünüverir…
Aşk olur da temsili olan kalp ve kırmızı bürümez mi  etrafımızı, havada uçuşan kelebekler gibi kalpler her yerde uçusuverir, aşkımızı ve  hayranlığımızı kat be kat arttırır…
 Ambians gereği aşk kokulu bir tema , mevzu aşk bir de içersinde aşkla ve Demak ürünleriyle hazırlanan damak çatlatan lezzetler olunca keyifler tavan yaptı tabi…






  Kanyon AVM içersinde bulunan Macro Center'da , Şefimiz Mert Boz yönetiminde Demak Gıda'nın düzenlediği Workshop'ta harika lezzetler yaptık…Dünya markalarının en özel ve kaliteli gurme ürünlerinden oluşan gıda sektöründeki yenilikleri Türkiye pazarına tanıtmayı ilke edinen Demak Gıda ,dünyanın  önde gelen gıda üreticilerinin Türkiye'deki tek yetkili ithalatçısı ve dağıtıcısı…Demak Gıda ithalatın yanısıra  kendi markası Ecolife ile organik ve naturel gıdaları da tüketicilerin beğenisine sunmaktadır.Ecolife ürünleri ile organik ve doğal beslenme bilincini arttırmak ve sağlıklı tüketim konusunda müşterileri bilinçlendirme ve yönlendirmek şirketin temel hedefleri arasında yer almakta…
  Gelelim Workshop sırasında yaptığımız lezzetlerin kısaca size aktarımına ,yani kısa günün özeti babındaki bilgileri ve görselleri paylaşmak istiyorum sizlere ;


Fırında Taze Baharatlı Camembert Peyniri , Krispi Rolls Eşliğinde ,


Efendim bu leziz tadı Şefimiz bizler için hazırladığında resim aşkım depreşmeseydi ve ışık yetersizliğinden hayıflanıp durmasaydım sıcacıkken tadına bakacak ve görüntüleyecektim ama ben hamburger tabağımın çekimiyle uğraşırken malesef sadece hazırlık öncesinde fotoğrafladığım malzeme görüntüsüyle başbaşa bırakıp kısaca hazırlanışından bahsedeyim sizlere…

       Malzemeler 

  • 1 adet Castello Camembert Peynir
  • 1 dal taze kekik
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 paket Krispy Rolls
Yapılışı: Önceden ısıtılmış 180 C fırına Camembert peynirini bir kabın içersine koyun ve 15 dakika fırınlayın daha sonra üst kapağını sıyırarak içersine ince ince doğradığınız taze baharatları koyup karıştırıp Krispy Rolls ile servis edin…




Ev Yapımı Mini Hamburger 

         Malzemeler

  • 250 gr antrikottan tek çekim kıyma  ( ne tesadüf ki benim her zaman kullandığım kıyma )
  • 1 adet yumurta
  • 2 yeme kaşığı Barbekü sos (BBQ 30 ml servis aşamasında hamburger ekmekleri için kullanılacak)
  • 2 yaprak kıvırcık
  • 1 adet dilimlenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı Worchestershire sos
  • Tuz ,Karabiber


  Yapılışı :Kıymayı,yumurtayı ve Worchestershire sosu bir kaseye alalım.Tuz ve karabiber ile tatlandırıp iyice yoğuralım.




Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra buzdolabından alalım ve hamburger ekmeklerimizin büyüklüğünde parçalara ayıralım ve şekillendirelim… 





Izgarada yada ısıtılmış döküm tavada her bir yüzünü 6-7 dakika pişirelim.Hamburger ekmeğimizin her iki yüzüne de Maille Fransa'nın en popüler Dijon Hardalı ve Amora Souse Patatoes , Souse Burger ürünlerinden sos ve hardal sürerek kıvırcık ve domates dilimiyle servis edelim…


  Sevgili Beyhan ile birlikte …





Klasik Tiramisu 

Hazırlamış olduğumuz Tiramisu 'da kullandığımız Marini Savaiardi Kedi Dili bisküvi  gevrek, süngerimsi yapısıyla tatlı ve hafif bir bisküvi olan Savoiardi s-adını Savoy bölgesinden almış…
Parmak şeklinde üzeri hafifçe ezilmiş ve yuvarlanmış uçları nedeniyle kedi dilini andırdığından solayı insanlar arasında kedi dili adıyla biliniyor.Tiramisu'nun ana malzemesi olan bu bisküvi aynı zamanda Napoliten mutfakta pudinge banılarak yenilen geleneksel bir tat…
Bu kadar açıklama ardından pratik oluşuyla ve lezzeti ile hepimizi hayran bırakan klasik tiramisu tarifini paylaşmadan olmaz elbette ki ;



        Malzemeler

  • 250 gr Mascarpone peyniri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri (45 ml)
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 180 ml sıcak su
  • 1 yemek kaşığı Nescafe ( granül kahve -15 ml )
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (30 ml )
  • 1 yemek kaşığı acıbadem ya da kahve likörü isteğe bağlı (15 ml ) Biz kullanmadık
  • 1-2 yemek kaşığı rendelenmiş bitter çikolata (15-30 ml )

  Yapılışı : Derin bir kasede yumurta sarısı ve pudra şekerini güzelce el çırpıcı yardımıyle çırpalım ve ardından Mascarpone Peynirimizi de ilave ederek homojen bir krema elde edene kadar mikser yardımıyla çırpalım.Mascarpone kremasını buzdolabında dinlenmeye bırakalım…
  Sıcak su ve nescafe ile sert bir kahve hazırlayalım .Hazırlanan kahveye toz şekeri ilave edelim ve şeker tamamen eriyene kadar karştıralım.Eğer likör kullanacaksanız bu aşamada ilave edip karıştırın.
  Biz kuplarda yaptığımızdan dolayı bir kaç parça kedidili bisküviyi kahve karışımına batırıp elimizde parçalara ayırdık yalnız bu aşamada bisküvileri kahve karışımı içersinde fazla uzun tutmamaya özen gösterelimki parçalanmasına engel olalım .Üzerine mascarpone kremasından istediğimiz miktarda ilave edelim ve tekrar kedi dili bisküvilerine aynı işlemi uyguladıktan sonra tekrar krema ilave edelim üzerine  dilerseniz bir kat daha uygulayabilrsiniz ve ardından buzdolabında 3-4 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Servis sırasında kakao yada bizim yapmış olduğumuz şekilde rendelenmiş çikolata ilave ederek servis yapabilirsiniz… Bu işlemleri bir borcam da yada dikdörtgen bir kalıba kstrech film sererek bir kaç kat aynı işlemi uygulayarak dilimleyerek de servis edebilrisiniz .Tercih sizin… :)

Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim  bu çikolatalar enfessss tiramisularımızı hazırlarken bitter olan çeşidinden kullandık ama lezzetine bayıldım doğrusu Macro Center'a yolunuz düşserse alıp denemenizi tavsiye ederim .





Droste Çikolatalarıyla kendinizden geçmeye hazır mısınız? 


Hollanda’da 1863 yılında kurulan ve yıllardır tüm dünyada çikolata severler ile buluşan Droste pastil çikolata artık Türk tüketicilerinin vazgeçilmezi olacak. Pastil formuyla çikolata keyfini arttıran Droste, kaliteli çikolata arayan herkesin başını döndürmeye hazırlanıyor.
Çikolata meraklılarını, günün herhangi bir saatinde veya özel anlarında atıştırabileceği kaliteli ve lezzetli çikolatalar ile şımartma ilkesiyle yola çıkan Droste, sütlü ve bitter seçenekleriyle artık Türkiye’de.




Droste’nin Hollanda’nın en taze çikolatasından hazırlayıp dünyaya armağan ettiği çikolata pastilleri, 1863 yılından bu yana lezzetini hiç değiştirmeden büyük bir titizlikle üretiliyor. Droste’nin en büyük sırrı çikolatayı pastil formuna sokmuş ve yenilmesini son derece kolay hale getirmiş olması... Droste, lezzeti ve pastil şeklinin verdiği yeme kolaylığı ile çikolata tutkunlarında karşı konulmaz bir istek uyandırıyor.
Droste size, elinizi kutuya ilk kez attığınız andan itibaren muhteşem bir lezzet vaad ederken, üst kısmının yuvarlak, alt kısmının ise düz oluşuyla ağzınızda kolayca dağılan ve damağınızda eriyen bir mutluluk deneyimi yaşatıyor.Droste pastillerini ağzınızda eritirken ruhunuzu da memnun edeceksiniz…


 Guarana Antarctica ( Doğal Enerji veren Guarana meyvesi içeceği ) , dondurma ve Hochwald sprey krema ile hazırladığımız keyifli bir içecekden oluşan menümüzü hazırladık .


 Nedir  ? bu bahsi geçen Guarana Antarctica ilk defa duydum diyenleriniz olursa şayet siteden aldığım bilgileri aktarayım hemen sizlere ,



  Guaraná Antarctica’nın eşsiz formülünün gizemi Guaraná meyvesinin de konu olduğu Latin Amerika’nın ünlü bir efsanesinden gelmektedir. Guaraná meyvesi iki düşman kabile arasında, sonu ölümle biten bir aşkı temsil etmektedir.  
 Romeo ve Juliet’i bile aratmayacak bu Amazon efsanesine göre iki düşman kabileye mensup genç aşıklar birlikteliklerine onay verilmeyince kaçmaya karar verirler. Ancak kaçarken fırtınaya yakalanırlar ve birbirlerinin kollarında can verirler. O esnada genç kızın gözlerinde bir çiçek tomurcuklanır ve meyvesi güneş vurduğunda insan gözünü anımsatır.
 Yerlilerin avlanma saatlerini uzatan, kafeine benzer yapısıyla doğal bir uyarıcı olan guaranine içeren Guaraná meyvesinin bu özellikleri Amazon yerlileri tarafından uzun süredir bilinmekteydi.  Ünlü kaşif John Philip (1625- 1698) yukarı Amazon’u keşfi sırasında Maués yerlilerinin içtiği küçük bir meyveden yapılan bir içecekten bahseder. Bundan yıllar sonra,  1921 yılında 5 yerli iş adamı Guaraná Antarctica’yı yaratan Companhia Antarctica Paulista’yı kurarak Brezilya içecek sektörünün temelini atarlar. Şirket tarihinde 1921 yılı çok önemli bir yere sahiptir. Günümüzde de sırrını hala koruyan bu özel formül 1921’de yaratılmıştır. 
 Guaraná, Amazonunun kalbinde yer alan Maués’de, özenle korunan 1070 hektarlık bir alanda, çevre ve ekolojik denge korunarak yetiştirilmektedir. Burası bu benzersiz içeceğin yapımında kullanılan yerel Guaraná’nın yeryüzünde yetiştiği ve ekildiği tek yerdir.
 Guaraná Antarctica, Brezilya’da Coca Cola’dan sonra en çok satan ikinci içecek olarak segmentinde liderdir ve dünyada en çok satan 15 içecek markasından biridir.  


  Konumuz aşk olunca tabi Guarana Antarctica ile farklı lezzetler denemeden olmaz diye düşünmüş olsa gerek Mert Şefimiz…



   Nasıl hazırladığımıza gelirsek çok basitçe anlatayım. Guarana'yı bardak yada kadehe boşaltalım içersine 1 cup dondurma ilave edip üzerine arzu ettiğinizmiktarda krema sıkıp %100 doğal Demak St.Dalfour reçellerinden üeine kaşık yardımıyla ilave edip hazır hale getirelim ve afiyetle içelim …

  Yine bir hatırlatma St.Dalfour reçelleri %100 doğal meyvelerden üretilmekte ve herhangi bir katkı maddesi yada şeker içermiyor…St.Dalfour şeker yerine üzüm suyu kullanmış olan ilk firma…Birinci Dünya Savaşı sırasında ,şeker çok pahallı ve sınırlı olarak üretilmekteydi ve aile çok geniş üzüm bağlarına sahipti.Şirketin şu andaki başkanının büyükannesi üzüm bağlarındaki üzümlerin suyundan elde etiği konsantreleri  şeker yerine kullanarak reçel yapımına başlamış ve St.Dalfour reçellerinin başlangıç noktası da buna dayanıyor…Bu  nefis lezzetin sırrı üzüm suyuymuş demek ki diyor ve   denemenizi tavsiye ediyorum ben tadına ve kıvamına bayıldım doğrusu ayrıca bence büyük tesadüf anneciğime uzun zaman önce bu markanın reçellerinden almıştım ve annem severek sınırlı da olsa yemişti malum diyabetik dolayısıyla…

Sevgili Şefimiz Mert Boz ve benim bitanem Sevgili Füsun ile bilikte bu pozu vermeden olmaz elbette…




 Ne kadar da keyifli olduğumuz tüm fotoğraflara yansımış bütün kızlar toplandık ve bir güzel günü daha anılarımıza böyle kaydettik efendim…

  Özlem ,Fusun ,Beyhan, Tülin, Arzu ,Ben ,Arzu ve İpek…
Arada masa olmasa dileğim kabul olacaktı iki Arzu arasında ama kısmet işte …



Tüm  Workshop ekibi  bir aradayız…





 Arzucum ve bendeniz…


 Güzeller geçidi Sevgili Özlem,Arzu ,Füsun ve Beyhan'ım…




Sevgili Tülin ,Arzu ve güzel kızı İpek.



 Bu güzel günü bir arada geçirmemize vesile olan Sevgili Özlem 'e  ve Demak yetkililerine ayrıca Şefimiz Mert Boz'a sevgilerimi gönderiyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Bir başka keyifli etkinlikte daha görüşmek dileğiyle …
Sevgilerimle , her daim mutlu olun ve mutlu kalın…



32 yorum:

  1. Emel hanım kutluyorum sizi, çok aktif ve güler yüzlüsünüz, her zaman böyle güzel etkinliklerde bloger arkadaşlarımızı görmek mutlu ediyor sevilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gül Hanım..
      Evet tüm blogger arkadaşlarla beraber keyifli vakit geçirmek güzel oluyor…
      Sevgiler….

      Sil
  2. Emel hanım elinize sağlık gerçekten çok renkli bir blog yaratmışsınız. Çalışmalarınızdan dolayı sizi kutlarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sağolun ,güzel yorumunuz beni mutlu etti…
      Sevgilerimle…

      Sil
  3. Harikasın o kadar güzel yazıyorsun ki bir çırpıda zevkle okuyorum.
    Naif hoş bir yazı tıpkı senin gibi.
    Ürünler de harika bu arada kedi dilli tatlıya bayıldım. Ayrıca kedi dilinin minik
    hikayeside hoşuma gitti.
    Sevgiler, hep böyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Birgülüm sağol tatlım…
      Ne mutlu banaaaaa :)
      Evet benim de çok hoşuma gitti yazmadan edemedim…
      Sevgiler canım hepimiz ,her daim mutlu olalım ve mutlu kalalım inşallah…

      Sil
  4. Ne güzel bir workshop olmuş, güler yüzünüz içimi ısıttı...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Evren Hanım…
      Çok sağolun, sevgilerimle…

      Sil
  5. çok güzel bir etkinlikti cnm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bitanem seninle güzeldi…
      Sevgiler…

      Sil
  6. Merhaba,
    Güzel vakit geçirdiğiniz belli oluyor. Yaptıklarınız da çok güzel görünüyor. :)) Bloğunuzu takibe aldım. Bana da uğramak isterseniz çok sevinirim. :)) www.makyajdunyam.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Hoşgeldiniz bloguma teşekkür ederim…
      Elbette ki sevgilerimle…

      Sil
  7. Nefis bir ortam ,hayranlikla izliyorum sizleri sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gül Mutfağım…
      Sevgilerimi gönderiyorum size…

      Sil
  8. Tabaklar sunumlar hersey çok güzel ve romantik olmuş yinr tüm güzeller bir arada maasallah size 😄😄😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sevgili Gülden Hanım,
      Evet malum konsept sevgililer günü olunca romantik bir ortam olması kaçınılmaz elbette ki. :)
      Sevgilerimi gönderiyorum size tüm güzeller adına da tekrar teşekkürler…

      Sil
  9. Emeğinize sağlık çok renkli bir bloğunuz var.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğendiğinize sevindim…
      Bende sevgilerimi gönderiyorum size…

      Sil
  10. Offff Emelim sonunda İstanbula tasinacagim ama ve senin pesini hic birakmayacagim giden var gidemeyen var :((( sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canısı gel vallahi ne güzel olur …
      Ben memnun olurum seninle geçireceğim güzel günler olacağı için…
      Canım benim öpüyorum seni ,kucak dolusu sevgiler Bursa'ya…

      Sil
  11. görseller sunumlar ,güler yüzünüz harika bir etkinlik olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda hanım güzel yorumunuz çok memnun edici :) teşekkür ederim size…
      Sevgilerimle…

      Sil
  12. Şahane bir etkinlik olmuş ikramlar sunumlar ve en güzeli sizin tatlı glümsemeniz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şahaneydi Bal tatlısı… :)
      Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz beni çok mutlu etti sevgilerimi gönderiyorum size…

      Sil
  13. Çok güzel bir gün geçirmişsiniz ve herşey harika görünüyor :)
    Hele o sofra, hele o ciciler...
    Nefis nefis...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Sevgili Sihirli Mavi keyifli bir gündü…
      Teşekkür ederim sevgilerimle…

      Sil
  14. Coco coladan sonra ikinci olarak segmentte yer almasını bilmiyordum. Şirketin bana da numune yollamasını istesem.
    Üzüm suyu saf glikozdur. Reçel de kullanılması yerinde olmuş.
    Şefinizle yemek değil keyif yapmışsınız. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende o gün öğrendim Bahçe Perim…
      Numune gönderirler mi bilemem ama Makro 'da satılıyor tüm ürünleri…
      Evet tamamen doğal ve direk meyveyi yermiş gibi bir hiş alıyorsunuz…
      Aynen öyle şefimiz çok genç ve yetenekli şayet bir coçuğum olabilseydi Şefimiz'in yaşında olacağından olsa gerek ben kendisini çok sevdim ve enerjisinden büyük keyif aldım doğrusu tüm arkadaşlar olarak çok sevdik Şefimizi…
      Teşekkür ederim sevgiler…

      Sil
  15. Emel'ciğim çok keyifli bir gündü benim için de ..Perşembe günü dileğini unutma tatlım:))Öpüyorum kocaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlım aynen keyifli ve güzel koskoca bir gün geçirdik seninle malumun… :)
      Unutmam merak etme unutursam da sen bir çıtlat belki yaşlılıktan dolayı atlayabilirim :)
      Ben de seni öpüyorum tatlım…
      Sevgiler…

      Sil
  16. Benim torun bayılacak bu minik hamburgerlere. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  17. Bence en kısa zamanda yapıp afiyetle yiyin torununuzla beraber…
    Şimdiden ellerinize sağlık…
    Sevgierimle…

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...