expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

24 Kasım 2014 Pazartesi

Kayısılı Etli Pilav

  Pilavlar yemeklerimizin vazgeçilmezlerinden hele de meyveli ve etliyse değmeyin keyfe…Davet sofralarımızda görsel ve duyusal her türlü baştacı olabilecek güzellite leziz pilavımın tarifine gelmeden önce hemen bir hatırlatma yapmak isterim aslında kuzu eti pilavlara çok yakışıyor ama ben kuzu eti sevemediğimden dolayı dana antrikot ile yaptım bu leziz pilavı siz kuzu eti kullanarak da yapabilirsiniz…





        Malzemeler

  • 500 gr dana antrikot kuşbaşı doğranmış ( yada kuzu eti )
  • 1,5 su bardağı pirinç 
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 adet defne yaprağı
  • Karanfil (4-5 adet )
  • 1 adet havuç
  • 1 kase kayısı kurusu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 damla limon suyu



   Yapılışı: Tenceremize kuş başı doğranmış etimizi alıp bir yemek kaşığı terayağ ile birlikte kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz bu sırada tenceremize karanfil tanesi ve defne yaprağını da atıyoruz …Suyunu çeken etimize 2 su bardağı sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 45 dakika kadar pişiriyoruz …

    Bu sırada soğanımızı küp şeklinde doğruyoruz ,havuçlarımızı ve kayısılarımızı da küp şeklinde doğrayıp kuş üzümlerimizi sıcak suyla ıslatıp beklemeye bırakıyoruz …Pirinçlerimizi de bol suyla yıkadıktan sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su ve tuz ilave ederek beklemeye bırakıyoruz…

   Biz bu hazırlıkları yaparken etlerimi de istediğimiz kıvama gelip suyunu çekmiş olacaktır…Pilav tenceremize tereyağ ve soğanlarımızI koyup kavuruyoruz ve ardından havuçlarımızı da ilave edip 5 dakika kadar soteliyoruz…Kayısı , şeker , karabiber , tarçın ve tuz ilave ediyoruz …Suyunu süzdüğümüz pirincimizi de ilave edip şeffaf bir hale gelene kadar kavurup , ardından sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümlerimizi de süzerek pirinçlerimizin üzerine ilave ediyoruz …

   Diğer tarafta pişirdiğimiz etlerimizi de tüm malzememizle birlikte karıştırarak üzerine 2 su bardağı sıcak su ve birkaç damla limon ilave edip kısık ateşte 15-20 dakika arası pişirelim, tenceremizin üzerine havlu kağıt kapatarak pişen pilavımızı 15 dakika kadar dinlendirelim … Sıcak olarak arzu ettiğiniz şekilde servis edelim…



Afiyetler Olsun…




18 yorum:

  1. Bol sebzeli ve baharatli pilavlari ben de severim ve de yaparim ama, simdiye kadar hic kayisi kullanmadim mesela, ellerinize saglik. Yiyenlere afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kayısı ile de denemenizi tavsiye ederim hoş bir lezzet veriyor…
      Teşekkür ederim…

      Sil
  2. bizim evin vazgeçilmezidir pilav bir de bu türlü denemem lazım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim denemenizde fayda var derim…
      Sevgilerimle Eylem Hanım…

      Sil
  3. Emelcim ellerin der görmesin, bu nasil lezzetli pilav olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siedam teşekkür ederim canım sağolasın…
      Sevgilerimi gönderiyorum kucak dolusu ve yürekten…

      Sil
  4. ellerine sağlık canım , süper olmuş :))

    YanıtlaSil
  5. Ben de böyle etli,bol malzemeli pilavları çok seviyorum bir tanemm,ellerine kollarına sağlık olsun..Görüntü de nefis..Yiyenlere şifa olsun..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim damak zevkimiz aynıymış desene …
      Çok teşekkür ederim sağol tatlım…
      Sevgler benden de en kocamanından…

      Sil
  6. Görünümü bir harika... Lezzetini düşünemiyorum bile. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Kayısılı,etli pilav harika görünüyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine saglik emelcim bu nasil güzel bir lezzet olmus

    YanıtlaSil
  9. Ellerin dert görmesin, mükemmel bir tarif

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...