Teşekkürler Yörsan...
Pide İçin
- 1 lt Yörsan Pastörize yağlı günlük süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Aldığı kdar un
İç Malzemesi İçin
- 400 gr orta yağlı kıyma ( tarifte yağlı kıyma )
- 4 adet domates
- 1 adet büyük soğan
- 3 adet kırmızı biber ( tarifte dolmalık Urfa Biberi bulamadığım için )
- 1 adet Kırmızı pul biber ( tarifte isot )
- 1 küçük baş sarımsak
Yapılışı : İlk iş olarak harcımızın hazırlığını yapalım bunun için kuru soğan ve sarımsağı ayıklayıp biber ve domatesle birlikte robottan geçirelim bir tepsiye kıymayı koyalım ve hazırladığımız harç malzememizi ilave ederek karıştıralım…
Pide hamurumuz için derince bir yoğurma kabımızın içersine ılık sütü dökelim ,sıvı yağ,şeker tuz ve son olarak da mayayı ilave ederk karıştıralım ve alabildiği kadar un ilave ederek kıvamlı bir hamur elde edelim …Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra küçük bezeler yaparak 20-25 dakika daha bekletelim…
Dinlendirdiğimiz hamurdan oklava yada merdanemiz yardımıyla unladığımız tezgahta silindir biçiminde açalım …İçersine hazırladığımız iç harcından koyup kenarlarını kıvıralım …Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine dizerek 20 dakika pişirelim yanında ayran ya da meyve suyu ile servis yapalım…
Afiyetler Olsun...
Nefis bunlar yenmek için bekliyorlar elimi uzatıp bir tanesini kapasım var eline sağlık canım
YanıtlaSilÇok teşekkürler…
SilBuyurmaz mısınız ? Elbette uzanıp alabilirsiniz :)
Sevgiler…
Eline sağlık canım Nefis olmuşlar Uzanıp bir tane bende alsam :))
YanıtlaSilElbette tatlım ne demek…
SilÇok teşekkür ederim Semacım sevgiler tatlım…