expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

28 Ekim 2014 Salı

Mahlepli Açma…

    Yumuşacık ve misss gibi mahlep kokan bir açmaya hayır diyen var mı bilemem ama ben asla hayır diyemeyenlerdenim malumunuz…Kilomla örtüşmeyen hiç bir tarif uygulamayan ben,  yine bizlere yol, su, elektrik  :) olarak yani kilo olarak dönecek bir tarifi daha paylaşıyorum sizlerle canlar… 
    Ama gelin görün ki kahvaltı yada davet sofralarımızda poğaça ,açma ya da börek olmadan ben ve etrafımdakiler doyarak o masadan kalkmış hissetmiyoruz kendimizi neylersiniz işte…
    Kendini tutabilene aşk olsun diyorum ve bu nefissss açmaları sıcacıkkern tüketmenizi ısrarla tembihliyorum … Elbette ki soğukken de tadı ve lezzeti yerinde  yumuşacık kıvamından hiç bir şey kaybetmiyor ama benden söylemesi … 

     




        Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Alabildiğine un yaklalık (6,5 -7 su bardağı lütfen kontrollü ilave edin )
  • 1 çay kaşığı mahlep ( arzuya göre kullanmayabilirsiniz )
       Üzeri İçin 
  • 1 yumurta
  • Çörekotu



   Yapılışı: Öncelikle sütümüzü ılık kıvamda ısıtalım ve içersine mayamızı ilave edip karıştıralım…Yumurta ,şeker,tuz,sıvıyağ ve mahlepi karıştırma kabımıza ilave edip güzel ce karıştıralım azar azar un ilavesi yaparakele yapışmayacak  kıvamda bir hamur elde edelim…
Yaklaşık 1 saat kadar hamurumuzun üzerini öreterek mayalanmaya bırakalım…
   
  Yaklaşık olarak limon büyüklüğünde bezeler alıp uzun şerit halinde elimle yuvarlayıp ortasından bükerek doladım ve ucunu birleştirdim  yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim mayalı hamurumuz bitene kadar bu işlemi uygulayalım …Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürerek yaklaşık 20-25 dakika kadar daha tepside mayalandırma işlemi yapalım ve ardından önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim…
  
 Aslında fırın ısısı olarak ben genelde tatlılarda 180 tuzlularda 200 C olarak ayarlıyorum fakat açma yaparken 180 C olarak ısıyı ayarlıyorum…Fırın ısısı malumunuz her fırının özelliğine göre değişiklik gösterebiliyor…

Afiyetler Olsun…





3 yorum:

  1. Merhabalar Emelcim,
    Ellerine emeğine sağlık canım benim. Çok lezzetli görünüyor…Size afiyetler olsun.
    Kocaman sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Seldacığım ,
      Teşekkür ederim bitanem çok sağol…
      Memnuniyetle kabul ettim sevgilerini…
      Bende sana en kocamanından sevgilerimi gönderiyorum sımsıkı sarılarak içten ve samimi… :)

      Sil
  2. Çayla nasıl güzel gider Emel abla ya oy ;) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...