expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

28 Şubat 2014 Cuma

Peynirli Kalpli Milföy Böreği...


   Merhabalar hepinize sevgili blogcanlarım umarım hepinizin keyfi ve sağlığı yerindedir…

  Zaman su gibi akıp gitmeye devam ederken yine güzel bir hafta sonu geldi çattı bile…
Anneciğimin doğumgünü için hazırlamış olduğum pratik bir börek olan milföylü peynirli börekleri sizde haftasonunda ailece yapacağınız güzel kahvaltı sofranızda alternatif olarak düşünebilrisiniz…

  Yapımı oldukça basit olan milföylü börekler hepimiz için hayat kurtarıcı bir lezzet yumağı bazı markalar fazla yağlı olsada ben Superfresh'in milföy hamurunu kullandım ve sonuç gayet iyiydi…
Ayrıca Bim'de satılan milföy hamurları da çok yağlı değil ayrıca lezzetide gayet yerinde oluyor…




         Malzemeler
  • 1 paket Süperfresh Milföy Hamuru
        İç Harcı İçin
  • 500 gr Ezine beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz
  • Yumurta akı  (Sarısını Üzeri için kullanıcaz )
           Üzeri İçin
  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
     Yapılışı: Oda sıcaklığında yumuşamış olan milföy hamurlarımızı büyük kalp kalıp yardımıyla keserek kalp şekli çıkaralım…Kalıpla kesmiş olduğumuz kalplerimizin altı için olan kısmını çatal yardımıyla birkaç yerinden delikler açalım ki kabarmasını engelleyelim…


   Bu arada beyaz peynirimizi çatalımız yardımıyla ezerek yıkayıp ayıklamış ve ince ince kıydığımız maydanozlarımızı ve yumurta akının yarısını koyalım ve güzelce karıştıralım…Yumurta akının yarısını dememin sebebi diğer yarısını da milföylerimizi birbirinin üzerine yapışması ve pişerken açılıp peynirlerimizi akmasını engellemesini sağlamak için kullanacağız…

  Bu arada yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsimize kalplerimizin altı için olan kalplerimizi yerleştirip delikler açtıktan sonra fırça yardımıyla yumurta üzerlerine yumurta akı sürelim ve  iç harcımızdan bolca koyarak üzeri için kesmiş olduğumuz kalpleri yerleştirelim ve kenarlarından elimle bastırarak birbirine yapışmalarını sağlayalım …



  Ardından üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörekotu serperek 200 C deki fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 25-30 dakika arası…Sıcak servis etmeye özen gösterelim ve afiyetle yiyelim efendim….

  Aklıma gelmişken paylaşmadan edemedim … Bu arada kalıpla kesilen kare milföylerimizin kenarlarından çıkan mini milföyleride üçgen şekline getirdim ve aralarına marmelat ve nutella sürerek üzerine pudra şekeri serperek servis ettim bazılarının üzerlerinide minik kalp kalıbımla keserek marmelatlarının üzerinden görünerek şık bir sunum olmasını sağladım  … 

   Yada ben bazen tüm milföyleri elimle birleştirip biraz un yardımıyla açıp poğaça şeklinde değerlendiriyorum…Sizler zaten neler yapabilceğinizi gayet iyi bilirsiniz ama yine de hatırlatmak istedim…
 Sevgilerimle…

 Afiyetler  Olsun Hepinize... 


10 yorum:

  1. yenmezmı bu kalpler elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenir elbette canım…
      Çok teşekkürler…
      Sevgiler...

      Sil
  2. Mis miss.bayıldım kalplerineee..ellerine sağlık Emelcim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşencim senin mamalar kadar olmasa da bir şeyler yapmaya çalışıyorum işte…
      Çok teşekkür ederim canısı…
      Sevgilerimle...

      Sil
  3. bende sevigililer günü için küçük kalpli ve nutellalı denemiştim.. pufidik hamura birde güzel bir şekil etkelenince.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel aynı şekilde düşünmüşüz demek ki…
      Sevgi denince kalpler geliyor işte aklımıza senin de ellerine sağlık canım…
      Çok teşekkür ederim sevgiler...

      Sil
  4. Bunlar tam benlik olmuş şeker.. Biliyormusun belki 4-5 aydır milföy yapmadım..:) Bunları denemeliyim hafta sonu.. Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa sen ki benim milföy kraliçemdin nasıl olur da yapmazsın…
      Tabi malum rejimdesin…
      Benden de sevgiler tatlım...

      Sil
  5. Bunlar çok şeker olmuş. Yüreği güzel ablamın güzel kalpcikleri :)

    YanıtlaSil
  6. Emel hanım merhaba,

    Bloglara yorum bırakmacada tanıdım sizi, takipteyim.Ellerinize saglık.
    Milfoy borekleri ayrı lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...