expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

26 Şubat 2014 Çarşamba

Patatesli Çiçek Poğaça...





        Malzemeler
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket Dr. Oetker İnstant maya
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak )
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tepeleme  toz şeker
  • Aldığı kadar un
        İç malzemesi 
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
       Üzeri İçin
  • 1 yumurtanın sarısı ( Ayırmış olduğumuz )
  • Çörekotu


     Yapılışı  : Hamur karıştırma kabımıza bir miktar un döküp havuz şeklinde açıyoruz ortasına ılık süt ve mayamızı koyup parmak ucumuzla karıştırıyoruz , oda sıcaklığında yumurta , sıvıyağ , şeker ve tuzumuzuda ilave edip kulak memesi yumuşaklığını alana kadar un ilave ediyoruz… Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz…


  Bu sırada patateslerimizi haşlayıp kabuklarını soyalım ve püre haline getirelim…Soğanımızı çok küçük doğrayalım yada isterseniz rendeleyebilirsiniz fakat soğan rendelendiği zaman acı suyunu bıraktığından ben genelde çok minik olacak şekilde doğramayı tercih ediyorum…Tenceremize sıvı yağımızı alıp soğanlarımızı hafif pembeleşene kadar kavurup püre haline getirdiğimiz patatesimizi tuz ve baharatlarımızı koyup kavuralım arzu ederseniz 1 tatlı kaşığı salça da ilave edebilirsiniz tercih sizin…
Hazırlamış olduğumuz iç malzememizi cam bir kabın içersine alıp soğumaya bırakalım...

   Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp elimizi biraz yağlıyalım ki  hamurumuz ellerimize yapışmasın içersine hazırlamış olduğumuz patatesli harcımızdan 1 yemek kaşıiğı koyup kapatalım ve kapatmış olduğumuz kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim…

   Poğaçamızın ortasına da gazoz kapağı yada yuvarlak bir kalıp ile bastıralım…Ardından eşit aralıklarla kapak yardımıyla yuvarlak oluşturduğumuz kısma kadar 6 adet kesik atalım ve alt tarafa doğru çevirelim ve  şekil verelim…Tüm hamurumuzu bitirene kadar aynı işlemi uygulayalım üzerine fırçamız yardımıyla yumurta sarısı sürerek çörekotu serpelim ve 30 dakika kadar tepside de mayalandırıp 200 C de ısıttığımız fırında 20-25 dakika kadar üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz…



Afiyetler Olsun…

2 yorum:

  1. Merhabalar, poğaçalar pek de nefis görünüyorlar. Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar bloguma hoşgeldiniz…
      Çok teşekkür ederim sevgiler...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...