expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

20 Ocak 2014 Pazartesi

Yumurta Kapama...


   Merhabalar  İyi haftalar dilerim hepinize blogcanlarım…
Bugün sizlerle paylaşacağım tarif son günlerde hemen herkezin yaptığı öve öve bitiremediği bir tarif…

  Gördüğüm an itibariyle altı üstü haşlanmış yumurta, çılbırın yoğurtsuz hali ve vıcık vıcık yağ izlenimi bırakan yumurta kapamayı Vişnapımmm 'da yapıp Facebook 'da paylaşınca sordum kendisine ve güzel olduğu garantisini verdi ve mutlaka denemem gerektiğini söyledi bende yağını azaltarak denedim sonuç gerçekten mükemmelmiş…

   Hatta insagram 'da ve Facebook' da resimlerini paylaştığımda ''yumurta kapama dediler kapadık'' yazarak paylaştım ...

   Hani meşhur bir tabir var ya önyargıları yıkmakla ilgili aynen o durum yani yemeklerin görüntüsüyle o an karar vermemek lazımmış diye düşündüm ilk kez doğrusu…Aslında çok basit bir kahvaltılık lezzet bombası için bu kadar düşünce ve övgü sonrası gelelim basit mi basit bir kahvaltılık tarifine…





      Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 50 gr tereyağ
  • Pul biber,karabiber,tuz

      Yapılışı : Öncelikle güzelce yıkadığımız yumurtaları ufak tencerede üzerini geçecek kadar su koyup tuz ilave ettikten sonra 5 dakika kadar haşlıyoruz…

   Kabuklarını soyduğumuz yumurtalarımız 2 ' ye bölerek tavada tereyağımızı kızdırırırken yumurtalarımızın sarısını tavanın tabanına gelecek şekilde kapatarak üzerine pul biber ,karabiber ve tuz ilave ediyoruz…




  Ve mümkünse hemen servis edip yağına ekmeğimizi bandırarak  yiyoruz soğuyunca aynı lezzeti vermeyeceğini düşünüyorum…












Afiyetler Olsun


12 yorum:

  1. AFİYET ŞİFA OLSUN ŞEKER,
    BEN DE İLK GÖRÜNCE YAĞI ÇOK GELDİ,ÇILBIRIN YOĞURTSUZ HALİ DEDİM :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ablacım sağol…
      Aynı benim düşündüğüm gibi ama işte lezzeti fazla yağında saklı sanırım…
      Sevgilerimle...

      Sil
  2. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler tatlım sağol…
      Sevgiler…

      Sil
  3. ben cok sık yaparım ama bol teryağlı sofrada olmak ısterdım elıne ssağlık emelcım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bu lezzeti uzun zaman önce keşfetmiş olman…
      Buyur canım elbette ne zaman istersen senin içinde hazırlarım…
      Çok teşekkürler Selmacım sevgiler...

      Sil
  4. Hımmm hımm ahhh hamaratım yapmış bile ellerine sağlık o günden beri de benim de aklımda :))) daha yapamadım ama eminim haşlama yumurta sevmeyen bile hayır diyemez bu lezzete afiyet şeker olsun can... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banuşum ben tam senin blogunda benekli çorbana yorum bırakıp döndüm ki sende yorum bırakmışsın canısı…
      Evet Vişnapımmm resim paylaşınca sabaha yapsammı yağıydı filandı derken dayanamadım ama gerçekten hoş bir lezzet fazla da ağır değilmiş tabi yağı kısıtlamak koşuluyla mutlaka dene tatlım en kısa zamanda…
      Sevgilerimle...

      Sil
  5. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Çileklim çok sağol…
      Sevgiler...

      Sil
  6. Ellerine sağlık canımm bu b-nasıl güzel bir kahvaltı masası afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nazom çok sağol sevgiler…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...