expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

17 Ocak 2014 Cuma

Beşamel Soslu Bostan Patlıcanı



        Malzemeler
  • 3 adet bostan patlıcanı
  • 300 gr dana kıyma (antrikot )
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1-2 adet domates rendelenmiş
  • 1 adet kesme şeker
  • 3 adet sivri biber
  • Maydanoz
  • 1 /2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
        Beşamel sosu için
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber ,tuz
        Salçalı sosu için
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı su
  • Arzunuza göre baharat ve tuz ilavesi yapabilirsiniz
         Kızartmak için
  • Sıvı yağ

      Yapılışı: Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup 1 parmakdan biraz kalın yuvarlak şekilde keselim…Büyük bir kabın içersine tuzlu su yapıp bekletmeye bırakalım kara suyunun çıkması için…Ardından süzüp güzelce kurulayalım ve kızartıp kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım fazla yağını giderebilmek açısından…
 
    Tenceremize 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup soğanı ve 1 diş sarımsağımızı kavurup kıymamızı ilave edelimrendelenmiş domates ve saçamızı da ekleyip domatesin suyunu çekmesini sağlıyalım ,baharat ve maydanozumuzu da ilave edelim karıştıralım ve ocağımızın altını kapatalım…

    Kızarttığımız patlıcanlarımızı bir borcama dizelim ve üzerine kıymalı iç harcımızdan bölüştürüp koyalım…



Diğer taraftan da küçük bir tencereye tereyağımızı koyup 2 yemek kaşığı unu kokusu çıkana kadar çırpma teli yardımıyla kavuralım ve ardından sütümüzü ilave edelim sürekli karıştıralım arzunuza göre karabiber ilave edebilirsiniz tuzununu da ilave ettikten sonra beşamel sosumuz muhallebi kıvamına gelip göz göz olana kadar çırpmaya devam edelim ki pürüzsüz kıvam elde edelim…Hazırladığımız beşamel sosumuzu da patlıcan ve kıymalı harcımızın üzerine bölüştürelim …


   Salçalı sosumuzu hazırlıyalım ve borcamımızdaki patlıcanların dibine  dökelim… 200 C de fırınımızda beşamel sosumuz kızarana kadar pişirelim…

   Dilerseniz servis etmeden önce üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip bir kaç dakika kaşarpeynirler eriyene kadar fırında tutup servis edebilirsiniz…Yanında pilav ile servis edebilirsiniz…

Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Canım arkadaşım ellerine emeklerine sağlık. Nefis görünüyor. Nasıl canım istedi anlatamam....:))
    Size afiyetler olsun....Kocaman sevgilerimi bıraktımmmmmm....:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canısıııı…
      Çok sağol ahhh yakın olsak keşke birlikte yerdik arkadaşım…
      Bendememnuniyetle kabul ettim ve sevgilerimi gönderdim sımsıkı sarılarak öpüyorum seni kocamannn Selda'cım… :)

      Sil
  2. ofofoooo patlıcan, kıymalı harç ve beşamel sos...bu üçül birbirine çok yakışıyor..eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Dilekcim çok haklısın bende çok yakıştırıyor ve seviyorum…
      Teşekkür ederim canım çok sağol…
      Sevgilerimle...

      Sil
  3. Nefis görünüyorr,ellerine sağlık Emelcim..Patlıcanikıymalı soss,beşamelll offf daha ne olsun..lezzet şöleni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Nurşencim…
      Sevgiler...

      Sil
  4. hımm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım sağolasın…
      Bennden de kocaman sevgiler...

      Sil
  5. Emelim çok lezzetli görünüyor en kısa sürede yapılacaklar listesine aldım ellerine sağlık canım
    Nazo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazom canımsın çok teşekkür ederim tatlım…
      Sevgilerimle öpüyorum seni tatlım...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...