Doğaçlama olarak elimdeki malzemeleri kullanarak yaptım ayrıca ben ve misafirlerim çok beğendiler umarım sizde lezzetinden hoşnut olursunuz…
Sevgilerimle…
Malzemeler
Keki İçin
- 3 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 150 gr terayağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 su bardağı ceviz içi
- Aldığı kadar un
- 50 gr tereyağ
- 50 gr bal
- 1 çay bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı file fındık
- 1/2 çay bardağı ceviz
- 1/2 çay bardağı Antep fıstığı
- 1/2 çay bardağı badem
Yapılışı: 3 adet yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz …Hemen ardından tereyağı da ilave edip çırptıktan sonra sütümüzüdeve balımızı daekleyip kuru malzemelerimizi ve aldığı kadar unu ekleyip karıştırıyoruz…
Kek kalıbımızı tereyağ yada margarinle yağlayıp unladıktan sonra unun fazlalığını alıp kalıbımızın her yerine gelecek şekilde kaplıyoruz ben bu işlemi yaptıktan sonra kekimizin kalıbımıza yapışma riskini sıfıra indirmiş oluyoruz…
180 C de ısıttığımız fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişriyoruz her zamanki gibi kürdan testi ile içersinin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra kekimizi servis tabağımıza ters çevirip krokanımızı hazırlamaya başlıyalım…
Tavamıza 1 çay bardağı şekeri alıp kısık biraz erimeye başladığında tereyağ ve balımızı ilave ediyoruz ve karamel rengini alınca tüm kuruyemişleri içersine atıyoruz karıştırıyoruz ve yağlı kağıdın üzerine döküyoruz soğuduktan sonra kekimizin üzerine parçalayarak yerleştiriyoruz…Üzerine tekrar 1yemek kaşığı bal ilave ediyoruz bu tamamen tercihinize bağlı inanın bu keki denerseniz lezzetine bayılacaksınız… Krokanın içersine koyduğumuz malzemeler ve ölçü size kalmış …
Afiyetler olsun …
Kek kalıbımızı tereyağ yada margarinle yağlayıp unladıktan sonra unun fazlalığını alıp kalıbımızın her yerine gelecek şekilde kaplıyoruz ben bu işlemi yaptıktan sonra kekimizin kalıbımıza yapışma riskini sıfıra indirmiş oluyoruz…
Tavamıza 1 çay bardağı şekeri alıp kısık biraz erimeye başladığında tereyağ ve balımızı ilave ediyoruz ve karamel rengini alınca tüm kuruyemişleri içersine atıyoruz karıştırıyoruz ve yağlı kağıdın üzerine döküyoruz soğuduktan sonra kekimizin üzerine parçalayarak yerleştiriyoruz…Üzerine tekrar 1yemek kaşığı bal ilave ediyoruz bu tamamen tercihinize bağlı inanın bu keki denerseniz lezzetine bayılacaksınız… Krokanın içersine koyduğumuz malzemeler ve ölçü size kalmış …
Afiyetler olsun …
Ellerine sağlık mucit arkadaşım...
YanıtlaSilTeşekkürler Canım çok sağol … :)
Silellerine , fikrine sağlık canım.. afiyetle
YanıtlaSilTeşekkür edeim Nursevin Ablam…
SilSağolasın sevgiler...
Emel ablacım
YanıtlaSilBu kek harika görünüyor ve tam bir kalori bombası:)
İçinde yok yok
Ellerine sağlık
Kocaman sevgilerimle
Canımmmmm ….
SilÇok teşekkür ederim Pumpilimmmmm….
Evet tatlım aynen öyle oldu ne bulduysam koydum içersine sonuş harika…
Çoooook teşekkür ederim canım sağol…
Sevgilerimi gönderiyorum öpüyorum seni kocaman….
Cannn bayılırım krokanlı lezzetlere ellerine sağlık canımm benim marifetli arkadaşım yine döktürmüşsün maşaAllah gülüme dalıma ellerin dert görmesin ağzının tadı hep bal olsun çok öptüm birtanemmm.
YanıtlaSilBuyrun benimmmmm…. :)
SilÇok teşekkürler canısı sağolasın….
Senin kadar olmasamda bir şeyler yapmaya çalışıyorum işte….
ALLAH razı olsun bitanem öptüm seni kocamannnnn sımsıkı sarılarak samimiyetle ve tüm içtenliğimle….
Sevgiler...