Neyse en kısa zamanda yaparım diyordum ki sabah komşum Emine ablam anneme bayram ziyareti için uğradı ve Kefken'den yeşil domates getirdiğini banada vereceğini söyledi kahvelerimiz içtikten sonra güzel mi güzel dalından koparılmış kendisinin yetiştirmiş olduğu misssler gibi organik yeşil domateslerimle beni kavuşturdu ...
Peki ya ben ne yaptım Emine ablamı uğurladıktan sonra hemen mutfağa girdim açtım bilsisayarımı Vişnapımın tarifini şöyle bir gözden geçirdim ve hemen yapmaya koyuldum...Yani anlıycağınız ALLAH'tan gece gece bir kamyon çil çil altın isteseymişim olacakmış bir dahakine onu istesede canım sahibi olsam ne güzel olurdu ...Ama tabi yüce Rabbim kalbimi biliyorki benim parayla pulla işim olmaz varsa yoksa mamalar ve anlık mutluluklar ... Neyse yine fazla uzatmadan gelelim bu güzel tarife ...
Sevgili Vişnapıma bir kez daha teşekkürlerimi gönderiyorum izin isteğimi her zamanki gibi güzel kalbinin dile dökülüşüyle bana elbette paylaşabilirsin der demez tarifi yazmaya koyuldum hemen Vişnapım harikasın sen yahu nasıl güzel bir insansın ve nasıl güzel bir yüreğin var senin ...
Sevgilerimi gönderiyorum sana Vişnapımmmmm...Tarifin orjinali için tık tık....
Malzemeler
- 750 gr yeşil domates
- 2 adet soğan
- 4-5- diş sarımsak
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet küp şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet acı kırmızı biber ( arnavut biberi)
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- Dereotu , nane
Yapılışı:Öncelikle soğanlarımızı piyazlık doğrayalım ardından domateslerimizi de istediğimiz büyüklükte doğradıktan sonra tenceremizi ocağa koyup zeytinyağımızı ilave edelim soğanlarımız pembeleşene dek kavuralım sarımsaklarımızı da ekleyelim ardından kapya biberimizi doğrayıp soğanlarımıza ilave edelim ve domateslerimizide ekleyip biraz kavuralım şeker ve tuzumuzu ilave edip pirinç ve suyumuzu ekleyelim arzunuza göre arnavut biberide koyabilirsiniz ,tenceremizin kapağını kapatalım ve pirinçlerimizin pişmesini bekleyelim ince kıyılmış dereotu ve nanemizi de ilave edip servise hazır hale getirelim...
Afiyet olsun...
Ellerine sağlık canım.. Tarifi az çok resimden anlamıştım. Ayrıntılarıyla yazman çok iyi olmuş.. Kısmetse yarına pişireceğim.. Yazarım fikrimi ..:)) Sevgiler canım..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım...
SilBekliyorum yorumunu Oyacım sevgilerimle...
Bende hiç denemedim,Emelcim..Yeşil domatesler bitmeden denemek istiyorum..ellerine sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilDenemekde fayda var derim hoş bir lezzeti var...
SilSevgiler...
Canımmmm benim afiyetler olsun oy o şimdi nasılda güzel olmuştur mayhoş mayhoş bak şimdi olsa da yesem dedirttin he bana .Bu hafta pazarda varsa alıp yapasım geldi canımmm.Hayatım izin ne demek aşkolsun bu tarifler bizlerin Türk mutfağının menüleri elbette birbirimizden görüp yapacağız hiç bir yemeğin ilk yapanı değiliz ki illa birilerimiz yapıyor diğerimiz de görüp tatbik ediyor olay budur yemeklerimizin çoğu anonimdir diyorum.Kocaman öpüyorum sarılıyorum,ellerine sağlık sunumuna da ayrıyeten bayıldımmm. Sevgilerimle tatlımmmm.
YanıtlaSilEvet canım aynen öyle mayhoş ve biraz da acı...
SilVardır belki bakmakta yarar var ..Bende sana katılıyorum ayrıca her yöreye ait özel lezzetler var bilmediğimiz lezzetleri birbirimizden görüp dağarcığımıza katıyoruz ve paylaşıyoruz buda en güzel yanı sanırım blog yazmanın...Beğenmene sevindim anneciğimde bayıldı ...Benden de kocaman sevgiler canım ....
eline sağlık canımmm ben de yarın pişireceğim nasipse hem de dediğin gibi yani en organiğinden kendi yetiştirdiklerimizden
YanıtlaSilsevgili emel bu tarifin beni nerelere götürdü. rahmetli anneciğim bunun hem kıymalısını hem de z.yağlısını yapardı. bayılırım ekşi ekşi tadına ve yeşil domates zamanı mutlaka yaparım. 33 sene önce 6 aylık evliyken kayınvalidemin gönen de köyüne ziyarete gittik yeni geliniz yaa ev halkı benden yemek istedi çok fazla bişey bilmiyodum ve ben bu yemeği kıymalı ve pirinçli sıcak olarak pişirdim bu kadar zaman oldu lezzeti hala anlatılır. ellerine sağlık
YanıtlaSil