Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1oo gr tereyağ
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı un
- 1/2 çay bardağı nişasta
İç Malzemesi
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 adet sivri biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri İçin
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı haşhaş
Yapılışı : Öncelikle iç harcımız hazırlayarak bu kolay böreğimizin yapımına başlayalım sevgili blogcanlarım.... Soğanımızı küp küp doğrayalım ve tavamıza alalım sıvıyağ ekleyip biberlerimizi ince ince doğrayalım soğanlarımız pembeleşince biberlerimizi ve kıymamızı ilave edelim arzu ettiğimiz baharatları ilave edelim... İç harcımız soğumaya bırakalım...
Tereyağ ve sıvıyağımızı bir tavada eritip soğutalım...Yufkamızı tezgaha serelim ve erittiğimiz yağı fırça yardımıyla yufkanın heryerine güzelce sürelim... Nişasta ve unumuzu karıştırıp çay süzgeci yardımıyla yufkamızın heryerine gelecek şekilde eleyerek serpelim...
Yufkamızın dört kenarını ortada buluşacak şekilde zarf haline getirip kapatalım elimizde oluşan karenin tam ortasından ikiye keselim ve uzun tarafına iç malzememizden koyup sıkıca saralım... Uzun rulo halinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yetrleştirip diğer yufkamıza da aynı işlemi uygulayalım ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpelim...
Önceden ısıstılmış 180 C fırında kızarana kadar pişirelim... Dilimleyerek servis edelim ...
Afiyet Olsun...
Eline sağlık Emelcim harika bir börek sevgilerimle.
YanıtlaSilTeşekkürler tatlım sağolasın...
SilSevgilerimle...
süper görünüyor çıtır çıtırdır onlar şimdi mmm nefis,ellerine sağlık:))
YanıtlaSilEvet Verda Hanımcım aynen çıtır çıtır ve lezzetli ayrıca çok pratik denemenizi tavsiye ederim...
SilSevgilerimle...
Emelciğim canımm ellerine sağlık bu unlu börekten yapmak benim de aklımda peki nişasta koymasam olmaz mı nişastayı pekk sevmiyorum da canımmm Çokk öpüyorumm afiyetler olsunnn.
YanıtlaSilTatlım sadece unluda olur ama tarf böyleydi bende el açması böreğe benziyeceğini düşündüğümden aynen uyguladım...Sen koymasanda olur sanırım tadından pek bir şey kaybetmeyiz ...Sevgili Zerrin Hanımın tarifini uyguladım sadece iç harcında değişiklik yaptım baharat ve biber ilavesiyle...Unlıu börekde gayet güzel oluyor...Bende öptüm canım teşekkür ederim...
Silee bende bundan yapmazmiyim:))goruntu ve sunum muhtesem emel hanim
YanıtlaSilElbette yaparsın hemde daha güzelini Sevgili Mavii...
SilÇok teşekkür ederim canım sevgilerimle...
Bayılıyorum bu böreğe,çıtır çıtır oluyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler Nurşen hanım....
SilHarika bir lezzet çok güzel oluyor ,ellerine sağlık canım:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim Çizelim....
SilSevgilerimle canım...