expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

5 Eylül 2013 Perşembe

Tavuklu ,Kıymalı ve Beşamel Soslu Karnabahar


 Bu tarifimi yapıp hazırlayalı çok oldu yayınlamadığımı farkettim ve aklınızın köşesinde bulunsun dedim malum adım adım kışa yaklaşıyoruz...Sevgilerimle...





         Malzemeler
  • 1 adet tavuk göğüs 
  • 2 adet tavuk but
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 4-5 adet tane karabiber
yukarıdaki malzemeler tavuğumuzu haşlamak için

  • 250 gr kıyma
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • Pul biber ,karabiber
  • Sıvı yağ

    Beşamel Sosu İçin 
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 50 gr tereyağ
  • Karabiber ,tuz

   Yapılışı : Öncelikle tavuk göğüs ve butlarımızı tenceremize alalım  patates ,soğan ,havuçları dörde bölelim  ve karabiber tanelerini ilave edelim 1 lt su ekleyip ocağımıza koyup pişirmeye bırakalım...

    Daha sonra karnabaharımızı da ayrı bir tencerede tuz ilave ederek haşlıyalım ve ardından bir başka tencereye soğanımızı ve sarımsağımızı yemeklik doğrayalım 2 yemek kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuralım ardından sivri biberlerimizi doğrayarak ekleyelim ve kıymamızı ilave edip karabiber,
pul biber ve tuz ekleyip tatlandıralım...






Kıymalı harcımızı borcam tepsimize yerleştirelim...



Haşladığımız tavuklarımızı büyük parçalara ayıralım...




Karnabaharımızı da çok fazla pişmeden ocaktan alıp düzdükten sonra ufak parçalara ayıralım...


     Hazırlık aşamalarını tamamladıktan sonra fırın tepsimizin altına kıymalı harcımızı güzelce yayalım ardından karnıbaharlarımızı yerleştirelim onun üzerine de haşlayıp parçalara ayırdığımız tavukları dizelim ... 


   Beşamel sosumuzu hazırlayıp kabımızın üzerine güzelce yayalım ve 200 C deki fıında 35-40 dakika kadar pişirelim ve üzeri kızarınca fırından alalım...



   Üstüne rendelenmiş kaşar peynirimizi de ilave edip eriyene kadar fırına verelim kızarınca fırından çıkartıp istediğiniz ölçülerde kesip sıcak servis edelim...


Afiyet Olsun...






4 yorum:

  1. En sevdiğim sebzelerden,bayılırım karnıbahara.çıksada yesek..ellerine sağlık Emelcim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nurşencim ...
      Sevgiler...

      Sil
  2. Canımm hem kıyma hem tavuk var bak merak ettim tadını denemek lazım hoş değişik olmuş ellerine sağlık karnabahar zaten severim çok tavuk dersen onu da ıhmmm , deneyeceğim mutlaka sevgilerimle tatlımm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemeni tavsiye ederim canım kıyma karnıbaharla bütünleşiyor ,üzerindeki tavuk da beşamel sosla özdeşleşip farklı bir denge oluşturuyor...Bende yıllar önce televizyonda bir prormada izlemiş ve uygulamıştım aklıma geldikçe de yaparım...Sevgilerimle canım...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...