expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

6 Eylül 2013 Cuma

Baklava Yufkasından Şöbiyet



         Malzemeler

  • 15 yaprak hazır baklava yufkası
  • 250 gr tereyağ
        İç Malzemesi İçin
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet vanilya

        Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 limon
         Üzeri İçin 
  • Antep fıstığı

     Yapılışı : Öncelikle şerbet malzemelerimiz tenceremize koyup kaynamaya bırakalım ...Şerbeti kıvamına gelince 1/2 limonu sıkıp bir iki taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp şerbetimizi soğumaya bırakalım...

     Ayrı bir tencerede Şöbiyetimiz için gerekli iç malzememizi yapmaya başlıyalım ve süt, irmik , şeker ,yağ ve vanilyamızı orta dereceli ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına getirelim yani göz göz oluncaya kadar çırpıcı yardımıyla karıştırarak ocağımızın altını kapatalım...

    Fındık yada dilerseniz ceviz kullanabilirsiniz onlarıda rondodan geçirelim ama dişe gelicek büyüklükte yapalım...Ön hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra en basit aşamaya geliyoruz ...

     Tereyağımızı eritelim ve Baklavalık yufkalarımızdan 3 adet yufkayı tezgahımıza serip üzerine fırça yardımıyla tereyağ sürelim tekrar 3 adet yufkayı serelim ve yağlıyalım ... Baklavalık yufkalarımızı bitirene kadar yani 3'er adet yufkayı 5 defa üstüste gelecek şekilde serip yağlıyalım toplam 15 adet yufkamızı kullanmış oluyoruz böylelikle..

    En üst katınada  yağımızı sürelim ve büyüklüğünü arzunuza göre ayarlıyarak kareler halinde keselim ve daha önce hazırlayıp soğumaya bıraktığımız muhallebimizden kaşık yardımıyla kesip hazırladığımız kare yufkalarımızın ortasına koyalım üzerine de fındık ilave edelim bir köşesinden diğer köşeye doğru  birleştirip üçgen haline getirelim yağladığımız fırın tepsimize şöbiyetlerin ucu diğerinin altında kalacak şekilde yerleştirelim..






Tüm yufkalarımızı bu şekilde yapıp tepsimize yerleştirdikten sonra eriitiğimiz tereyağımızdan şöbiyetlerimizin üzerlerine güzelce sürelim ve 180 C de önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim ve fırından çıkartıp ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetimiz şöbiyetlerimizin üzerine dökelim ve dinlenmeye bırakalım...




    Üzerini antep fıstığıyla süsleyerek dondurma ve kaymakla ikram edelim...




Afiyetler Olsun Efendim....


 




19 yorum:

  1. Offf harika görünüyor yine emelcim
    ben senin şu milföylü baklavandan denedim, tadı güzel oldu ama 1-2 gün sonra şekerlendi neden acaba, verdiğin ölçüde kullandım ama
    dolaba koymadım ondan olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım sağol...
      Aaaa sevindim denemene ama acaba şerbetini yeterince kaynatmadınmı acaba ...
      Birde sıcaktan da olabilir dolapta üzerini folyoyla sararakta bekletebilirsin ama genelde şerbetli tatlıları dolaba koymamak lazım tabi....
      Hiç yiyemeden mi şekerlendi üzüldüm bak şimdi...
      Sevgilerimle canım bence bir dahakine şerbetini fazla kaynat limonuda eklemeyi unutma tatlım...
      Benim tatlımda bir sorun olmadı hiç ama bilemedim işte nedendir... :(

      Sil
  2. Merhaba Emelcim,
    Ellerine sağlık canım acayip lezzetli görünüyor....:))
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Seldacım,
      Çooook teşekkür ederim canımsın....
      Benden de kocamannn sevgiler...

      Sil
  3. off aklım kaldı inanki:) ellerine sağlık afiyetle canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Baharcım...
      Senden böyle güzel bir yorum alabiliyorsam ne mutlu bana...
      Sevgilerimle yine beklerim canım...

      Sil
  4. bu nasıl bır şolen elıne sağlık

    YanıtlaSil
  5. Hiç kullanmadım bu yufkayı .ama sobıyet çok güzel gorunuyor .ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. merhaba
    şöbyete bayılırım,ellerinize saglık cok güzel olmus.sizi izliyorum bende beklerim

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,
    Ben de çok severim...
    Teşekkürler Ayşe Hanım
    Sevgiler...


    YanıtlaSil
  8. ellerinize saglik harika görünüyor ...ve su an bunu yapmaktayim ..tarif icin cok tskler ...<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Duygu Hanım…
      Kolay gelsin eminim çok beğenirsiniz…
      Rica ederim güzel yorumunuz için çok sağolun …
      Sevgiler...

      Sil
  9. Toplam kac kat oluyor Sobiyetler, anlamadim tam dogrusu, birde bi baklava yufkasindan kactane sobiyet cikiypr azsa ona gore malzemeyi cogaltalim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adsız ben 1 tepsi için 15 adet yufka kullandım 2 tepsi için 30 kat yufka kulladım32 adet şobiyet elde ettim...Ama siz içersinde 56 adet olan baklava yufkasından alıp iç malzemesini sabit tutarak bu ölçülerde 3 tepsi yapabilirsiniz yada kat sayısıni 14 e ayarlayarak yani 3 er katta bir yagladıktan sonra iç malzemesini koyacağınız katta 2 ader yufka kullanabilirsiniz ve 4 tepsi yapabilirsiniz eşit karelere boldugunüz zaman her 14 kattan 4x4 = 16 eşit kare şobiyet çıkıyor totalde ... Sevgiler.

      Sil
  10. Merhaba, şöbiyeti önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilir miyiz? Ertesi gün pişirip şerbetini dökmek mümkün müdür? Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar,
    Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
    Ön hazırlık olarak şerbet ve Iç malzemesini hazırlayabilirsiniz ama hazır baklava yufkasında tereyağınin pişirilmeden bekleyince yufka da nasıl bir değişim yapacağını bilemiyorum, bekleme esnasında tereyağı emerek hamurlaşmasını sağlayabilir ,isterseniz iç malzemesini ve şerbetini akşamdan hazırlayın ertesi gün pişirip soğuk şerbet ile buluşturun ya da tüm işlemi akşamdan yapıp şbetini de dökün ertesi gün gevrek halinden bir şey kaybetmeyecektir .Çünkü tatlısın sıcak şerbetini soğuk olması gerekiyor.
    Ben tüm işlemleri aynı gün yaptığından dolayı size net bir fikir veremediği için Üzgünüm .
    Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar,
    Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
    Ön hazırlık olarak şerbet ve Iç malzemesini hazırlayabilirsiniz ama hazır baklava yufkasında tereyağınin pişirilmeden bekleyince yufka da nasıl bir değişim yapacağını bilemiyorum, bekleme esnasında tereyağı emerek hamurlaşmasını sağlayabilir ,isterseniz iç malzemesini ve şerbetini akşamdan hazırlayın ertesi gün pişirip soğuk şerbet ile buluşturun ya da tüm işlemi akşamdan yapıp şbetini de dökün ertesi gün gevrek halinden bir şey kaybetmeyecektir .Çünkü tatlısın sıcak şerbetini soğuk olması gerekiyor.
    Ben tüm işlemleri aynı gün yaptığından dolayı size net bir fikir veremediği için Üzgünüm .
    Sevgiler ...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...