expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

22 Temmuz 2013 Pazartesi

İslim Kebap

Herkese mutlulukla dolu güzel bir hafta diliyorum...
İstanbul çooook sıcak Ramazan 'ın nerdeyse yarısına geldik bile ALLAH hepimizin tuttuğu oruçlarını kabul eylesin...Basit ama lezzetli bir tarifim var bugünki postumda hepimizin bildiği ve severek yediği bir lezzet  efendimmmm  gelelim tarife...
                                                                                                                                      Sevgilerimle...





         Malzemeler
  • 1 kg patlıcan
  • 500 gr kıyma
  • 3-4 adet domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1/2 bayat ekmek içi
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet yumurta
  • Tuz,karabiber,kimyon,pul biber,nane



   Yapılışı : Kıyma, ufalanmış ekmek içi,soğan, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, sarımsak ve baharatları yoğurma kabına alıp köfteyi yoğurmaya başlayalım.... Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp, hafif yağladığınız fırın tepsisinde 200 derecede pişirelim... Patlıcanların kabuklarını geniş aralıklı olarak alacalı soyun ve uzunlamasına ince dilimlere ayıralım.... Hafif yağda pembeleşene kadar kızartıp ,fazla yağını kağıt havlu ile alalım....

     Bir  kasenin içersine  kızaran patlıcan dilimlerinden çaprazlamasına koyup ve ortasına bir adet köfte koyalım  dilimleri üzerine kapatalım.... Yani köfteyi patlıcanla bohçalar gibi saralım.... Ardından fırın tepsisine kaseyi ters çevirerek kapatalım ve üzerine bir dilim domates ve yeşil biber koyup bir kürdan geçirerek sabitleyelim... Bütün patlıcan ve köfteleri bu şekilde hazırlayalım.... 






   Domates ve biber salçamızı sulandırıp tuz, baharat ve yağ ekleyip karıştırdıktan sonra hazırladığınız kebapların üzerinden gezdirerek dökelim  ve 180 derecede 10 -15 dakika kadar pişirelim....




   Ben üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri  ilave edip tekrar fırına verdim ve öyle servis ettim...  Dilerseniz patates püresiyle yada pilav eşliğinde  servis edebilirsiniz...



Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Eline sağlık Emelcim ben hala bu lezzeti denemedim afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hanifecim...
      Denemeni isterim doğrusu hem lezzetli hem de çok pratik...
      Çok sağolasın hepimize olsun inşallah...
      Sevgilerimle...

      Sil
  2. Emelcim çok nefis görünüyor,ellerine sağlık.Çok keyifli bir yemek oluyor.afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nurşencim...
      Evet çok haklısın zevkle yapılıyor...
      Sevgilerimle canım...

      Sil
  3. Emel'cim bayılırım patlıcanlı her lezzete uzun zamandır yapmadım yapmam lazım ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Deryacım hemen yapmalısın teşekkür ederim ...
      Sevgilerimle canım...

      Sil
  4. Ayyy bayılırım ben buna
    patlıcanlı herşeye varım :)
    Ellerinize sağlık harika görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Darkolivee...
      Patlıcanın aslında vitamin değerinin olmadığını söyler uzmanlar ama bence girdiği her yemeğe ayrı bir lezzet katıyor...
      Sevgilerimle....

      Sil
  5. Yaptım, lezetli oldu herkes çok beğendi islim kebabı tarifiniz için teşekkürler. Ellerinize sağlık... Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyip beğenmenize çok memnun oldum Ayşe Hanımcım... :)
      Teşekkür ederim sizinde ellerinize sağlık afiyetler olsun....
      Sevgilerimle...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...