Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı fındık ( çekilmiş halde 1/2 su bardağı )
- 125 gr tereyağ
- 1/4 su bardağı şeker
Üzeri İçin
- Reçel ya da marmelat
- Fındık
Buzdolabından aldığımız hamurdan küçük parçalar kopartıp elde yuvarlayarak minik toplar elde ediyoruz...(Bu hamurdan 25 adet top çıkması gerekiyor hamurdan kopartıcağımız parçaları ona göre ayarlıyalım lütfen tabi büyüklükleri ve adet sizin arzunuza göre değişir ) hazırlanan topların ortalarına ufak parmağımızla bastırıyoruz ve boşluk yapıyoruz... Kenarlarını fındık parçalarına batırıyoruz...Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklarla diziyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz...
Fırından aldığımız kurabiyelerimiz sıcakken boşlukları istediğimiz reçel yada marmelatla çay kaşığı yardımıyla doldurup 5 dakika daha tekrar fırına sürüyoruz...Ben evde frambuaz reçelim vardı onu kullanmayı tercih ettim ...
Afiyet Olsun...
ne guzel kurabıye bunlar elıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Selmacım...
SilSevgiler...
Oyy uzanım alası geliyor insanın..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)
Teşekkür ederim Melihacım...
SilBuyur al ne demek ...
Sevgilerimle...