expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Pişmaniyeli Pasta

     Merhabalar hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum sevgili dostlarım...Ve yine değişik bir lezzeti denemeye davet ediyorum...










              Malzemeler                                                          

       Tart Pandispanyası için:   

  • 2 adet yumurta                                  
  • 1 çay bardağı süt                                                      
  • 1 çay bardağı sıvıyağ                                                
  • 1 çay bardağı şeker                                                   
  • 1 kabartma tozu
  • 2,5 çay bardağı un





       Salepli krema için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı salep
  • 1 poşet  Dr .Oetker kremşanti
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı damla çikolata




   Yapılışı: Yumurta ve şekerimizi mikser yardımıyla çırpıyoruz ve ardından sırasıyla diğer malzemeleri ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz...Yağlanmış tart kalıbına dökerek 180 C de pişiriyoruz...






    Salepli kremanın yapımı: Toz krem şanti dışındaki malzemelerimizi tenceremize alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz...Kremamız soğuyunca  Toz kremşantiyi ilave ederk 10 dakika kadar çırpıyoruz....Biraz akıcı bir kıvamı oluyor...Ama dolapta birkaç saat bekletince çok kıvamlı ve köpük gibi bir krema oluyor...Ben tariftekinden farklı olarak kremama 2 adet muz ve damla çikolata ilave ettim...Nefis bir lezzeti vardı bu pastayı mutlaka denemenizi isterim...

    Ayrıca daha pratik bir krema isterseniz Dr .Oetker Creme Ole 'yle de denemekte fayda var derim çünkü bu şekildede mükemmel oluyor kremayı yapmakla vakit kaybetmek istemezseniz tabi ki ben iki türlü de denedim ikiside çok güzel oldu...

   Daha sonra pandispanyanın çukur kısmını bu krema ile doldurup dolapta bekletiyoruz...
Birkaç saat bekleyince krema donuyor ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz...

  Servis yapacağımızda dolaptan çıkartıp,pişmaniye ve fıstıkla süslüyoruz...



Afiyet Olsun...

18 yorum:

  1. Mmm çook nefis olmuş ellerinize sağlık :)
    Emel hanımcım bakıyorumda sizinki gibi arkadaşlarında bloguna girerken önce artık goggle+dan ulaşıyoruz önceden öyle değilde mesela benimki blogerdan giriyor eski sistem,sizinkide yeni sistem onu nasıl değiştirdiniz ve bunun ne faydası var acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım...
      Ben herangi bir sistem değişikliği yapmadım sadece ilk kayıtlarım sırasında kurcalarken ayarlardan g+ ile yayın ayarını değiştirmiştim blogspottan ulaşım daha sınırlı sadece bilenler tarafından yada kayıt yaptırmak gerekiyor sanırım ama g+ da öyle bir sorun olmadan herkez rahatlıkla ulaşabiliyor...Şimdi de Bloglovin 'e geçilecekmiş sanırım ama ben de konuya pek hakim değilim hani...Ama bu konularda daha bilgili ve eski blogcular var aslında onlardan bilgialmak gerekicek sanırım...

      Sil
  2. Değişik bir pasta olmuş, eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ederim ...
      Sevgilerimle...

      Sil
  3. Ben bir dilim alayım canım tatlı krize girmiştim yapacak halimde yok şehir dışına taşınma işleri var ne yesem derken bu güzel pastayı gördüm harikaa sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette buyur canım ne demek...
      ALLAH kolaylık versin...
      Çok teşekkürler Semacım...
      Sevgilerimle...

      Sil
  4. Pasta tablo gibi olmuş ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım ne hoş bir benzetme...
      Sevgilerimle...

      Sil
  5. çok değişik bir pasta.. ellerinize sağlık.. görüntüsü de öyle, çok şaşırdım tarife.. hiç duymamış ve görmemiştim..

    YanıtlaSil
  6. pismaniyeli pasta bir kac kez daha gördüm ama denemedim buda cok güzel olmus ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  7. Pişmaniyeye de pastaya da bayılırım.Birde pişmaniyeli pasta olunca tadı süper olmuştur eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım tadı gayet güzeldi...
      Tavsiye ederim...
      Sevgilerimle...

      Sil
  8. Çok çok çok güzel görünüyor Emelciğimm bayıldım ve notumu aldım yapmak için ellerine sağlık tatlım.Aslında şimdi olsa ne güzel olurdu canım istedi inan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım...
      Ah keşke yakın olsaydık be Vişnapım hemen ikram ederdim inanki... :(
      Sevgilerimle...

      Sil
  9. elıne sağlık arkadasım enfes olmus

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık Emelciğim çok güzel olmuş. Hepsi kalori deposu, ama tatlı olmadan yaşayamam ben.
    Süpersin. Sevgiler

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...