expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

13 Ocak 2013 Pazar

Krem Şantiyle kaplanmış Çikolata Ganajlı Pastam



    Resmin tarihindende anlaşıldığı gibi ilk pasta denemelerimden birisini daha paylaşıyorum sizlerle acemice ama inanınki tadı çok güzeldi belki ilk denemeler oluşunun verdiği damak tadı olabilir ama denerseniz sizde güzel olduğunu anlarsınız ...





          Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 fincan toz şeker
  • 3 fincan un
  • 1 fincan nişasta 
  • 1 fincan süt
  • 1 paket Dr.Oetker kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
      
       Ara kat kreması için
  • 1/2 lt süt
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kakao
  • 1 yumurta
  • 1 fincan nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
         Dış Kreması 
  • 1 paket krem şanti   
  • 1 su bardağı süt
         Ganaj için
  • 200 ml krema
  • 200 gr bitter çikolata
     Yapılışı : Öncelikle pandispanyanın yapımına başlıyoruz... Yumurtaların beyazını ve sarılarını ayırıyoruz...Beyazını 1 fincan şeker ile çırpıyoruz ve bir  kenarda bekletiyoruz...Yumurta sarıların kalan 3 fincan şekerle çırpıyoruz....Şekerimizin eridiğine emin olduktan sonra sıvıyağ biraz çırpıp su ve süt kakao ve vanilyamızı ilave ediyoruz... Kenarda beklettiğimiz yumurta beyazlarını katıp havalandırarak alttan üste doğru karıstırıyoruz ve un nişasta ve kabartma tozunu da ilave ederek alttan üste doğru katlayarak yumurta aklarını söndürmemeye özen göstererek karıstırıyoruz...Kalıbımıza alıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 C deki fırınımızda pandispanyamızı 35 - 40 dk arası pişiriyoruz...Ben genelde akşamdan pişirip strech filmle sarıyorum ve buzdolabında bekletiyorum ...Ertesi gün katlarına ayırıp kremalama işlemini yapıyorum...
      
      Ara katların kremasını vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alarak orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak göz göz olup kaynamaya başlayınca vanilyasını ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz . Kremamızı ılınıncaya kadar kariştırmaya devam ediyoruz kabuk tutmamasını sağlamak için...

      Eveeeet kremamızda hazır olduğuna göre pandispanyamızı 3 kata ayırıyoruz ve krema ile kaplayıp muz ve çikolata parçacıkları yada damla çikolata ile kaplayıp 2 katada aynı işlemi tekrar edip en üst katı yani 3 katını 1 bardak sütle karıştırıp çırptığımız kremşanti ile kaplıyoruz ve donması için dolapta bekletiyoruz...Bu arada ara katları ıslatmak için 2 kaşık nescafe ve 2 kaşık şekeri 1 bardak sütle karştırıp ıslatmak için kullanıyoruz...

    Ganajı içinde kremamızı ocakta ısıtıyoruz kaynamadan ocağı söndürüp bitter çikolatamızı ilave edip karıştırıyoruz...Pastamızın üzerini dilediğimiz şekilde süsleyip soğuttuğumuz ganajı üzerine döküyoruz Pastamızın kenarlarınıda rendelenmiş çikolata ile kaplıyoruz ...Veeeeee afiyetle yiyor ve ikram ediyoruz...

    Artık pastalarımı şeker hamuru ile kaplıyorum ama bu şekilde de yapabiliriz her zaman elimizde şeker hamuru olmayabilir...

     Afiyet Olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...