expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

14 Ocak 2013 Pazartesi

Şekerpare



     Tariflerimden de anlaşılacağı gibi tam bir tatlı delisiyim sevgili annem şeker hastası olmasına rağmen ısrarla hemen her gün tatlı yapmaktan ve yemekten alıkoyamıyorum kendimi ilerki zamanlarda umarım şeker hastalığına yakalanmam...

       Ayrıca ilk işe başladığımda hemen her akşam evimizin köşesindeki pastaneden otobüsten iner inme alır ve nerdeyse 1 kg tatlının hepsini yerdim taki annem dur kızım patlıycaksın biraz nefes al derdi ... Bu tarifimi ilk evlendiğim zamanlarda yengemden almıştım ve o zamanlar çok yoğun çalışma saatlerine  rağmen eve dönüşte sık sık yaptığım tatlıdır...Ama artık ev hanımı olarak hayatımı devam ettirdiğime göre çeşit çeşit tatlılar yapma zamanım mevcut....

     Favori tatlılarımın arasında Beyoğlundaki İnci Pastanesinin profiterolünü de yabana atmamak gerekir  tabi... Aynı şekerpare gibi 1 kg bir oturuşta yerdim hatta Cumartesi akşamları profiterol akşamımdı işten eve dönüşümde kendimi İstiklal caddesinin ambiansına kaptırmışken unutmamak için elimden geleni yapar ve mutlaka almayı ihmal etmezdim  bir zamanlar hem de 1 kg kendim 1 kg Sevgili ailem için alırdım Rahmetli babacığım da çok severdi ... Nur içinde yatsın... İstiklal caddesine ne zaman gitsem mutlaka yemeyi ihmal etmem...Ama tabiki artık 1 kg değilde sadece 1 porsiyon eeeee ne de olsa yaş kemale erdi...




          Malzemeler  
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket margarin (yumuşamış)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırıyoruz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Antep fıstığı    (  üzeri için  )
         Şerbeti
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon

        Yapılışı : Öncelikle 3 su bardağı su ve 3 subardağı şekerimizi bir tencere kaynatıyoruz ve koyulaşmaya başlayınca limonumuzu sıkıyoruz...Kaynayan şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz...

         Margarin ve pudra şekerini yoğuruyoruz...Daha sonra  yumurtamızıda  ilave edip un,  irmik kabartma tozu ve vanilyamızı da ekleyip yoğuruyoruz ... Elimize hamurumuzdan parçalar alıp istediğimiz şekilde ister yuvarlak isterseniz resimdeki şekilde yapıp yağladığımız fırın tepsimize diziyoruz ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla üstünü çiziyoruz yada yumurta sürmeden irmiğe batırarak fırına verebilirsiniz...

         180 C de ısıtılmış fırında  yaklaşık 35-40 dk kadar üzerleri kızarana dek pişiriyoruz...

Not : Şerbet soğuk , şekerparemiz sıcak olacak...

Afiyet Olsun...




2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,bizim de çok sevdiğimiz bir tatlı ama ev yapımı olması şartıyla:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim aynen çünkü daha hafif ve güzel oluyor…
      Sevgiler...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...