expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

22 Mart 2021 Pazartesi

Fırında Tavuk Baget

 Fırında Tavuk Baget




       Malzemeler

  • 7 adet tavuk Baget

      Baharat Karışımı İçin

  • 2 çorba kaşığı Salat Sarımsak ve Fesleğenli Ayçiçek Yağı
  • 1/2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı acı toz biber
  • 1 tutam zerdeçal
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı susam
  • Tuz




   Yapılışı :Baharat karışımı listesindeki malzemelerin tamamını karıştırın ve bagetlerin tüm yüzeyine sürün ... 

  Fırın poşetine tavuk butları yerleştirin ve önceden ısıttığımız 180 C fırında  yaklaşık 40 dakika ,tavuklar tamamen kızarıp renk alana kadar pişirin…

  Şefin önerisinide paylaşmadan geçemeyeceğim doğrusu; Bu tarifi dilerseniz baget yerine 14 adet tavuk kanadı ile de hazırlayabilirsiniz ,fırın performansınıza göre 30 -35 dakika , tavuk kanatları tamamen kızarıp renk alana kadar pişirebilirsiniz....


Afiyetler Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...