Fırında Tavuk Baget
Malzemeler
- 7 adet tavuk Baget
Baharat Karışımı İçin
- 2 çorba kaşığı Salat Sarımsak ve Fesleğenli Ayçiçek Yağı
- 1/2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı acı toz biber
- 1 tutam zerdeçal
- 1 tutam tuz
- 1 çorba kaşığı susam
- Tuz
Yapılışı :Baharat karışımı listesindeki malzemelerin tamamını karıştırın ve bagetlerin tüm yüzeyine sürün ...
Fırın poşetine tavuk butları yerleştirin ve önceden ısıttığımız 180 C fırında yaklaşık 40 dakika ,tavuklar tamamen kızarıp renk alana kadar pişirin…
Şefin önerisinide paylaşmadan geçemeyeceğim doğrusu; Bu tarifi dilerseniz baget yerine 14 adet tavuk kanadı ile de hazırlayabilirsiniz ,fırın performansınıza göre 30 -35 dakika , tavuk kanatları tamamen kızarıp renk alana kadar pişirebilirsiniz....
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...