expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

22 Ekim 2017 Pazar

Armutlu ,haşhaşlı ve limonlu kek

Armutlu ,mavi haşhaşlı ve limonlu kek...
Kek sevmeyen olfuğunu zannetmiyorum.Her türlü meyve yada kuru meyve ile harika lezzetler ortaya çıkıyor ve bizlerde çayımızın yanında afiyetle tüketiyoruz...






    Malzemeler

  •  3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
  • 1 adet limon kabuğu rendesİ
  • 1/2 limon suyu
  • 2 ,5 su bardağı un ( kontrollü ilave edebilir yada eksiltilebilirsiniz )

     Üzeri İçin

  • 2 adet armut
  • 1 yemek kaşığı şeker



  Yapılışı : Yumurta ve şekeri mikserimizde kar haline gelene kadar çırpalım. Ardından süt ve sıvıyağı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim...

Un, kabartma tozu, vanilya  ayrı bir kabın İçersine eleyelim limon suyumuzu da kek karışımımıza ilave ederek spatula yardımıyla karıştıralım...

 Limon kabuğunu rendenin ince tarafı ile  rendeleyip mavi haşhaş ile birlikte karışıma ilave edelim...
Yıkamış olduğumuz armutlarımızı ince dilimler halinde keselim ...

Kek kalıbımızı güzelce yağlayalım ve üzerine biraz un serpip fazlasını aldıktan sonra bir yemek kaşığı kadar şeker ilave edip dilimledigimiz armutlarımizı diledigimiz sekilde dizelim ve kek karışımımızı kalıba  dökelim...

Kalan armut dilimlerini de kekin üzerine dizelim ve 180 C'de ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirelim...

Afiyetler olsun...

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık ne güzel görünüyor, mavi haşhaş, armut favorim, limon yerine portakal koysak nasıl olur acaba, tarifi not alıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hilal Hanım...
      Olur tabi gayette güzel ve lezzetli olur ...
      Şimdiden ellerinize sağlık.
      Sevgilerimle...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...