expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

16 Mayıs 2017 Salı

İncirli ve Cevizli Atom Kurabiye

 Merhabalar Herkese,
Umarım keyifler yerindedir , havalara bakılırsa bu yıl yaz gelmek için naz niyaz ediyor.Ama yine de güneş yüzünü bir gösterip bir kayboluyor olsa dahi önümüz yaz ,endişeye mahal vermemek gerek değil mi ama sevgili blogcanlarım...
Malum bizler çayı yarensiz içemeyenlerdeniz orası net bilgi .Bu yüzdendir ki hemen herkesin evinde mutlaka kurabiye poğaça ve börek mevcuttur her daim. Gerek uzun süre dayanıklılığı gerekse çaya en iyi eşlik edenlerin başında kurabiyeler gelir .
Ben yapmayı çok sevsemde ya bir yada iki tane tüketirim ne kadar sık yaparsam yapayım .
Bugün sizlerle paylaşacağım tarifi yapalı bi hayli uzun zaman oldu.
Arşivde sizlerle paylaşılmayı bekleyen ama benim ertelemelerim nedeniyle sırasını bekleyen birçok tarifim mevcut zamanı gelince onlarda sizlerin huzurunda olacak inşallah.Gerçi instagram 'da o kadar çok tarif veren sayfa var ki her gün mantar gibi türeyen e pek tabii ki  doğal olarak sizlerde haklısınız hangi lezzetli tarifi yapmak gerektiğine karar verememek konusunda ve bu yüzdendir ki blog okuyucularımız bi hayli azaldı .
Ama şunu unutmayın ki bizler bir tarifi bir kaç kez denemeden ve birçok insana tatırıp fikirlerini almadan her an tarif paylaşanlardan değiliz yani ince eleyip sık dokuyanlardanız sanırım .
Başka kaygılarımızda olmadığından canımız istediğinde ve tarifin leziz bir reçeteye sahip olduğuna karar verdiğimizde sizlerin huzurunda demektir.
İncir , ceviz ve tarçın üçlemesinin yakışmadığı bir tarif yok olsa gerek .Bu kurbişlerde gerek şık sunumu gerekse iç malzemesinin verdiği lezzetle sizi mutlu edebilecek nitelikte..





      Malzemeler
  • 150 gr tereyağı yada margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket Kabartma tozu
  • 1 paket Kenton Vanilya
  • 3 su bardağı un (unu kontrollü ilave edin ilk etapta 2,5 su bardağı ile yoğurun )

      İç Harcı İçin
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 8 adet kuru incir (sıcak suda bekletelim )
  • 1 çay kaşığı tarçın

       Üzeri İçin
  • 100 gr Frambuazlı Kuvertur Çikolata
  • 50 gr krema
  • File Antep fıstığı 

  Yapılışı: Küp şeklinde kesilmiş tereyağ ve yumurtayı stand mikserimizde karıştıralım ardından pudra şekeri ilave edelim.Elemiş olduğumuz ,kabartma tozu  ve vanilyamızı ekleyelim ve mikser yardımıyla toparlanana kadar yoğuralım.
 Hamurumuzun üzerine Cook Steç Film ile sarıp biraz dinlendirelim.

Daha sonra ceviz büyüklüğünde toplar alıp elimizde yuvarlayıp streç film yerleştirdigimiz limon sıkacağımızın tersindeki yuvaya ceviz büyüklüğündeki kurabiye hamurumuzu koyarak içli köfte yapar misali içersini parmağımız yardımıyla oyarak yuva açalım ve ıncirli iç harcımızdan bir miktar koyarak kapatalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize strech filmin dört ucundan tutarak ters çevirerek yerleştirelim.

 Tüm malzememizi bitene dek aynı işlemi tekrarlayalım.Video çekimi ile instagram hesabımda sizlere yapılışını göstermiştim.

 Önceden ısıttıgımız 180 C fırında yaklaşık 20 -25 dakika kadar pişirelim üzeri kızarmadan  pembeleşene başladığında fırından alalım.

 Soğuduktan sonra 100 gr frambuazlı çikolatayı benmari usulünde eritelim ben bu aşamada 50 gr. kadar krema ekledim biraz akışkan olması ve çikolatanin tadını yumuşatmak için.

 Daha sonra soğuyan kurabiyelerimizi yine soğumuş olan frambuazlı ganajı batırarak üzerine file Antep fıstığı dökelim...



Afiyetler olsun ...

2 yorum:

  1. Canım bu nasıl güzel bir görüntü ,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Yasemincim.
      Sevgiler tatlım ,öpüyorum seni kocaman...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...