expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

17 Mayıs 2017 Çarşamba

Haşhaşlı ve Vişneli Tart Kek...


 Mutfaktaki en büyük yardımcımız Kenton ürün gamını genişlemeye ve sevdiklerimize nefis lezzet hazırlıkları yaparken bizleri mutlu etmeye devam ediyor…

 Türkiye 'de bir ilk olan Kenton Meyve Suyu ile hazırlanan krem şanti ile hazırladığım Haşhaşlı ve Vişneli tart kek..

 Krem şantimizi hazırlarken vişne suyu kullandım inanınki rengi ve dokusuyla beni kendine hayran bıraktı üstelik denediğim anda damağımda bıraktığı o enfes lezzete tarif edecek söz bulamadım…




Bir pasta yada nefis bir kek hazırlamak istediğiniz anda krem şantimizi hepimizin bildiği gibi süt yada su ile  hazırlamaktayız, üstelik canımız çilekli yada kakaolu krem şanti kullanmak isterse o da mevcut  ama diyelim ki , limonlu , vişneli , kayısılı yada şeftali ile hazırlamak gibi bir niyetiniz var işte tam da bu noktada  @kentoncomtr bizlerin yardımcısı üstelik ideal hacmi ve kıvamı sizi memnun edecek …

 Bu güzel ürün sayesinde yaklaşan yaz aylarında tüketmek üzere nefis limonata ve visneli kuplar hazırlamak sevdiklerinizin serinlemesine yardımcı olurken damaklarında şenlik havası yaşatacak fark yaratmak bizlerin elinde ...

Nefis bir tada sahip olan bu güzel ürünü tasarladığınız için Teşekkürler Kenton…


      Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1,5 bardak un

       Üzeri için
  • 1 paket @kentoncomtr meyve suyu ile hazırlanan krem şanti
  • 1 çay bardağı vişne suyu (100 ml )

        Süslemek için
  • Dondurulmuş  vişne
  • Antep fıstığı tozu
  • Kurutulmuş gonca gül 

Yapılışı :Yumurta ve şekeri mikserimizde kar haline gelene kadar çırpalım yoğurt ve  sıvıyağ ilave edip bir kaç dakika daha karıştıralım ve karıştırdımız  Islak malzememize , eleyerek hazırladığımız kuru malzemelerimizi yani un , mavi haşhaş , vanilya ve kabartma tozunu ilave edip saptula yardımıyla karıştıralım,  kek karışımımızı yağlayıp unladığımız içi çukur olan tart kalıbımıza dökelim ve önceden 180 C 'de ısıttığımız fırınımızda 25 dakika kadar pişirelim.

 Bu sırada vişne suyu ile bir paket krem şantimizi çırparak  hazırlayalım ve  soğumaya bırakalım.
( Kenton kutuları içersinde 2 paket krema şanti mevcut biz 1 paketini kullanıyoruz)...

 Fırından alıp soğumaya bıraktığımız kekimizin üzerine visne suyu ile hazirlamis oldugumuz Kenton Krem şantimizi spatula yardımıyla  ilave edip üzerini dilediğiniz sekilde süsleyerek servis edebilirsiniz...


Tarif tamamen doğaçlama gelişen bir tariftir ve bana aittir  bilginize...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...