expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

28 Şubat 2017 Salı

Bolonez Soslu Lazanya

Merhabalar Hepinize ,
Lazanya hepimizin vazgeçilmezi , bu kez rulo halinde yapmak istedim sunum açısından şık ve ayrıca servisi de çok rahat …



       Malzemeler
       
       Bolonez Sos İçin
  • 500 gr dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç küp şeklinde doğranmış
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 kaç dal taze kekik
  • 5 adet rendelenmiş salkım domates 
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ,karabiber arzuya göre pul biber

       Beşamel Sos İçin
  • 1 lt süt
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr un
  • Muskat cevizi
  • Tuz
    Y   
    
    

 Yapılışı: Öncelikle makarna tenceremizin içersine kâfi miktarda su ve birkaç damla sıvıyağ ekleyip kaynamaya bırakalım...

 Tenceremizdeki su kaynadığında 1 tatlı kaşığı tuz koyalım ve lazanyalarımızdan 3 - 4 tanesini kaynayan suyun içersine bırakalım 2-3 dakika haşlayıp  tepsiye yada süzgecimize yapışmayacak şekilde dizelim , kesinlikle üst üste koymayın aksi halde yapışmasına engel olamazsınız…

  Kullanacağınız kadar lazanyaya bu işlemi uyguladıktan sonra bolonez sosumuzu hazırlamaya başlayalım... 
  Soğan ,kereviz sapı ve havuçları minik küpler halinde doğrayalım.

 Bir tencere içersine zeytinyağımızı koyalım ,soğan,havucu ilave edip kavuralım....
 
Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyip karıştıralım ve kıyma suyunu çekince rendelediğimiz domates yada evinizde yazdan hazırlamış olduğunuz domates suyu varsa koyalım yoksa bir bardak sıcak suda erittigimiz salça , defne yaprağı tuz , karabiber ,kekik ve kırmızı pul biber ilave ederek sos kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar arada karıştırarak kapağı kapalı olarak pişirelim…

  Beşamel Sos İçin tereyağı eritelim ve unu yavaş yavaş ilave ederek un kokusu çıkana kadar kavuralım. Krema kıvamına gelince ılık sütümüzü ekleyip muskat cevizi rendeleyelim ve tuz ilave ederek bir kase dakika sürekli karıştırarak  pişirelim.

  MuratBey Herban Peyniri, rendeleyerek hazırlayalım .
 Fırın tepsimizi bir miktar tereyağı sürelim...

 Lazanyayı tezgaha alıp üzerine bir kaşık yardımıyla beşamel sos sürelim , bolonez sosumuzdan koyduktan sonra üzerine rendelenmiş Fessita Peynir ilave edip rulo halinde saralım ve fırın kabımıza dizelim ...



 Tüm lazanyalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine bol miktarda beşamel sos dökelim ve MuratBey Herban Dilim Peynir yerleştirelim .




 Önceden 200 C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim 15 dakika sonra servis edelim.
Ben rulo şeklinde yapmayı tercih ettim servis sırasında hoş bir görüntü elde etmek istediğimden dilerseniz siz kat kat yapabilirsiniz…








Afiyetler olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...