expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

21 Ocak 2017 Cumartesi

Muratbey Sürmeli ve Lor Peynirli ,Ispanaklı Rulo Poğaça

Merhabalar Herkese,
Ispanaklı lezzetlere aşina olanlar ve ıspanaklı poğaça sevenler eminim ki daha önce böylesine lezzetli ve güzel aynı zamanda pratik bir poğaça daha yemediniz...




 Bu güzel rulo poğaça tarifimin yumuşacık dokusu ve ıspanağın peynirle bütünleşmesinin verdiği lezzeti çok seveceğiniz ve sevdiklerinizi mutlu edebileceğiniz güzel bir tarif.Poğaçanın en büyük özelliği içersinde kullanılan mayonez sayesinde bayatlaması gecikiyor şayet kalırsa birkaç gün sonra dahi ilk günkü kadar taze ve lezzetli olarak tüketmenizi sağlıyor...



   









     








     
      Malzemeler
  • 100 gr yumuşak tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı ayran
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 demet ıspanak
  • Aldığı kadar un (ben 4 su bardağı kullandım un kalitesine göre ölçüler değişiklik gösterebilir unu kontrollü ilave edin)
       İç Malzemesi İçin
         Üzeri için
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Ayçekirdeği içi



   Yapılışı : Öncelikle ıspanaklarımızı bol suyla güzelce yıkalyalım ve sirkeli suda bekletelim.Daha sonra tekrar güzelce sudan geçirelim ve süzelim.Sadece yapraklarını ince ince kıyalım …

Yoğurma kabımızın içersine yumuşamış tereyağı sıvıyağ ve ayranı çok ince doğramış olduğumuz ıspanağı, mayonez, tuz, yumurta şeker  ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yaklaşık 4 su bardağı un ilave edelim yoğuralım…


İç harcımız için Muratbey Lor Peyniri ve Muratbey Sürmeli Peyniri bir kase içersine alıp pul biber ve karabiber ekleyelrek çatal yardımıyla ezerek karıştıralım ...



 Hamurumuzu biraz dinlendirelim .İki eşit parçaya bölelim ve merdane yardımıyla büyük bir daire şeklinde açalım .




Bıçak yada rulet yardımıyla tıpkı elmalı kurabiye yaparken hazırladığımız gibi,  önce 4 eşit parçaya keselim...



Elde ettiğimiz her parçayı 3 eşit üçgen parça elde edecek şekilde keselim ... Yani 12 adet eşit üçgen hamur elde edelim...



Her bir üçgen şekildeki hamurun geniş olan kısmına 1 tatlı kaşığı dolusu peynir karışımımızdan koyarak rulo şeklinde saralım... Fotoğraflarda gördüğünüz şekilde...


Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim ve üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürdükten sonra ayçekirdeği içi ile süsleyelim...


 Önceden ısıtılmış 180 ' C deki fırınımızda 30 dakika kadar pişirelim ve sıcacık servise sunalım….












Afiyetler Olsun...

2 yorum:

  1. Fotoğrafları gördükçe yutkundum durdum tatlım.
    Ellerine sağlık nefis görünüyor.Hemen yapılacak tarifler listeme ekledim bile <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım,beğenmiş olman beni mutlu etti...
      Sevgilerimle...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...