Muratbey peynirlerinin lezzetini bilmeyen yoktur sanırım...
Naturena Serisi Herban peyniri Fesleğenli,çörekotlu ve domatesli oluşu nedeniyle müthiş bir lezzeti mevcut üstelik dilimlenmiş olması da büyük kolaylık.
Sizlerde bu güzel peynirin lezzeti ile kahvaltıda damaklarda fark yaratmak ve poğaçalarınızın lezzetini arttırmak istiyorsanız denemenizde fayda var derim.
Malzemeler
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak )
İç Malzemesi İçin
Üzeri İçin
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Yapılışı : Hamur yoğurma kabımızın içersine 3 su bardağı unu eleyelim ve ortasını çukur haline getirelim…
Eritilmiş tereyağ,Ilık süt ,instant maya , şeker , tuz ve yumurtayı ilave edelim ve parmaklarımızla ortada toparlayarak yoğuralım, un miktarı kafi gelmezse ekleyebilirsiniz ama sert bir hamur elde etmemek adına fazla un ilavesi yapmamanızı öneririm…
Hamurumuzun üzerini streç filmle örterek 45 dakika kadar mayalanmasını bekledikten sonra havasını almak için tekrar yoğuralım ve biraz dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp elimizde yassı hale getirelim.
Poğaçalarımızın ortasını kalıp yardımıyla yada elimizle açalım ve içersine 6 dilim minik kesilmiş Muratbeyherbanpeynir yerleştirelim ben kalp kalıpla şeklinde kestim aslında ama hamurun pişerken kabarmasını nedeniyle kalp şeklinde görünmese dahi #muratbeynaturenaherban peynirin fesleğen çörekotu ve domatesli o nefis lezzeti tadında tad kattı doğrusu…
Tüm hamurumuza ayni işlemi uyguladıktan sonra üzerilerine yumurta sarısı sürelim ve susam serperek fırın tepsimize yerleştirelim.
Tepside 15 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim ve önceden ısıttığımız 180 C fırında 25 dakika kadar pişirelim…
Afiyetler Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...