expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2 Aralık 2016 Cuma

Baldır Bulvar 216


Yeni nesil et deneyimi için Sevgili Oya Emerk davetiyle Baldır Bulvar216 'da tadımda buluştuk bu kez blogger arkadaşlarla…



 Malum bizler eski nesile dahil olduk bile yaş itibariyle , eski lezzetlerle damaklarında güzel algılar yaratılarak büyütülen bu yüzden gelişmiş bir damak zevkine sahip bir nesildik çok şükür ki , zamanla farklı lezzetlere burun kıvırmadan yapılan her nimete, sevgi ve emeğin, farklı pişirme teknikleriyle kaliteye yansıtıldığı güzelliklerle, damaklarımızı şenlendirmeye gayret sarfedenlerden olduk her daim.

Nedir bu  Baldır Hikayesi derseniz şayet;
İşletme Sahibi Uğur Akansel tarafından bizlere aktarılan bilgileri kısaca özetlemek isterim…
Baldır Bulvar 216 şubesi Ocak 2015’ten bu yana Ataşehir’de Bulvar 216 alışveriş merkezinde haftanın her günü 10:00-22:00 arası hizmet vermekte…Ataşehir bölgesine paket servisi de veren şubeye Yemek Sepetinden veya 0216 6884311 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.



Baldır dananın arka bacaklarının üst kısmı ile kuyruğunun bir kısmından elde edilen et düşük sıcaklıkta 18 saat pişirilir. Yumuşacık ve lime lime olan et, özel baharatlarla servise hazırlanır. Baldır %100 dana etidir, yağsızdır, sağlıklıdır.
Baldır için özel olarak hazırlanan ekmeğin , hikayesine birlikte bir göz atalım dilerseniz .
 Herşey Mısır'da bir üzüm tanesinin un ve su karışımının içersine düşmesiyle başladı.Bu serüven 20 yıl önce bizlere gelerek aynı maya ile sağlıklı gelecekler için ekmeğin raf ömrünü uzatan hiçbir katkı maddesi kullanılmadan insana yatırım yaparak unutulmuş tatları günümüz teknolojisinden faydalanarak ilk günki heyecan ve aşk ile çıktığımız yolculuğumuzda sizlere en lezzetli ve en doğal ürünleri sunabilmek için üretim tesislerimizde sizlere en lezzetli ve en doğal ürünleri sunabilmek için üretim tesislerimizdeBaldır'ın özel ekmeklerine dönüştü .

 Baldır ekmeği ;kavrulmuş soğan, patates, çok yaşlı maya, zencefil, özel ekşi, kaşar ve yumurta, tam buğday unu ile yoğurulup, üzerine kekik, biberiye, fesleğen serpilerek pişirilir. Son olarak üzerine sızma Zeytinyağı sürülür.
 Baldırami ekmeği ;Geleneksel unlar,ekşi maya ve zeytinyağı ile yoğrulduktan sonra 8 saat bekletilerek üretimini tamamlıyor.
 Burger Ekmeği ;Taş değirmende öğütülen çavdar unu ve esmer un karışımı ile fermente edilerek mayalanır.Diğer burger ekmeklerine göre ağızda daha çabuk dağılır.

 Bizler bu güzel etin tadı ile ilk buşmayı Baldır Çorbası ile gerçekleştirdik.Aman efendim çocukken et ve türevleri ile olan ilgisizliğim nedeniyle rahmetli anneciğim hemen her çorbaya didiklediği etleri ilave ederek et suyu ilavesiyle pişrirdi yoğurt çorbasını bu lezzet beni çocukluğuma götürdü sadece bir farkla bol acılı oluşu beni benden aldı o anki hissettiğim duyguları size ifade etmem mümkün değil kâh mesafenin uzaklığı ve havanın soğuk oluşu nedeniyle sıcacık misss gibi bir çorbanın damaklarıma hakimiyet sağlaması diyelim kâh acının leziz baldır pişirme teknikleriyle elde edilen o nefaset mi diyelim artık adını siz koyun…


 Baldır Çorbası , Baldır’ın efsaneleri arasına giren çorba ; yumurta ile terbiye edilen, yoğurt, un, Baldır eti, ve Baldır’ın pişirilmesi sırasında elde edilen etsuyuyla hazırlanır. Baharatlarıyla servis edilir.
Hemen akabinde mekana adını veren Baldır ile devam ettik  işte karşınızda nefis Mantarlı ,soğanlı ve yumurtalı Baldır…


Baldır nasıl yenir?
Baldır pişirimi gibi yemesi de farklı bir ritüeldir. Öncelikle kollar sıvanır, eller temizlenir. Baldır için özel olarak hazırlanan ekmekten bir lokmalık parça koparılır. Bu parça vasıtasıyla bir pinçik Baldır bürkülerek ağıza atılır. Keyfe göre akabinde ve detayında sunulan diğer lezzetlerle ağızdaki şölen harmanlanır.
Baldır porsiyonları farklı isimlendirilmiştir. Normal miktarda etle karnınızı doyurmak istiyorsanız, garsona “Bana bir insan porsiyonu ver” diyeceksiniz. Bu porsiyondaki et miktarı sadece 100 gram. İştahınız açıksa, ‘erkek porsiyonu’ ısmarlayacaksınız. Bu porsiyonda 150 gram et bulunuyor. Ete doyamıyorum diyorsanız siz, ‘delikanlı’yı isteyeceksiniz. 100 gramlık İnsan Porsiyonu , Erkek Porsiyonu , Delikanlı Porsiyonu 200 gram
 Baldırda etler 4 çeşit sunuluyor: Sade, karamelize soğanlı, mantarlı ve yumurtalı. Yumurtalısı tam bir bomba. Et didiklendikten sonra, üstüne sarısı az pişmiş bir yumurta konuyor. Dilerseniz bu ilavalerin kombinasyonlarını yapmak da mümkün; Baldır etine ilave edilen k.soğan, mantar arzunuza göre harmanlanarak servis ediliyor. Dilerseniz üzerine yumurta ilavesiyle 3 lezzeti bir arada da deneyebilirsiniz.
Yancılar
Baldırı tamamlayan lezzetler olarak;
Közz (biber ve arpacık soğan),                                                      
Ankara’dan gelen Çubuk Turşusu                                        
Kaşık Salata (küp domates, salatalık, roka nane, soğan, balzamik sirkeli, nar ekşili sos ile sunulmaktadır.
Baharatlı Patates kızartmasını dilerseniz Cheddar sosuyla da deneyebilirsiniz.




Baldırami 
Pastrami adıyla da bilinen bu lezzet Turk damak zevkine uygun olarak yorumlanmıştır. 15 gün boyunca kaya tuzunda bekletilen et (antrikot yada kol altından elde edilen) daha sonra 120 derecelik fırında, kışın yaprağını döken ağaç odunlarının dumanında 24 saat süre ile pişer. Kürleme ve tütsüleme yöntemi ile pişen bu benzersiz lezzet, kendine has ekmeğinin içinde Baldırami sos ile servis edilir. Dilerseniz Cheddar sosu da eklenebilir.

@baldirbulvar216 'nın eşsiz lezzetleri arasında bulunan, Kürleme ve tütsüleme yöntemiyle 15 gün kaya tuzunda bekletilerek 24 saat, 120 derece fırında pişirme serüveni ardından antrikot yada kolaltı etinden hazırlanan damağına  düşkün lezzet severleri peşinden sürükleyebilecek güzellikteki lezzetiyle sizi mutlu edebilecek baldirami…
Lezzeti beni benden aldı diyebilirim kesinlikle favorilerim arasındaki yerini aldı bile …




Baldırın Burgeri

 Bozz ve Alevli sosları eşliğinde lezzet deneyimini uçları taşımayı hedefleyen "Yeni nesil et deneyimi "felsefesi ve farklılık ilkesiyle yola çıkan Baldır, Hamburger efsanesini özel köftesi ile yeniden şekillendirerek damaklarda bıraktığı nefissss lezzetle ,süreklilik istemi yaratarak sizi bağımlısı yapacak kadar nefis diyebilirim…
 Baldırın Burgerin ioluşturarak içine çıkış felsefemiz olan''farklılık'' ilkesini eleyip ''lezzet ''için yoğurduk ,''aşk ''ile pişirip bir efsaneye yeni adını verdik diye belirten işletme sahibi Uğur Bey mesleğine olan aşkı ve inancıyla çıkmış olduğu bu yolda güzel lezzetlere imzasını atmış…

Klasik , Chedar Peynirli, Karamelize soğan& mantar ,Bozzz ,Alevli ,Ege and Cheese ,Pastirami (köfte üstüne Baldirami dilimleri ilavesi ile eşsiz deneyimleri ışık tutabileceginiz bir çok çeşidi mevcut...
Ayrıca bu kadar çeşit arasında kararsız kaldınız diyelim mini burger( sliders) olarak bir kaç çeşit bir arada deneyimleyebilirsiniz…







































Aman Diyim  (Philly Cheese Steak)
Dana bofileden yapılan, özel marinasyonunda 1 hafta bekletilen, ‘Aman Diyim’ karamelize soğan, charliston biber ve özel baharatlarla ızgarada pişirilir. Servisi yine özel olarak hazırlanan ciabatta ekmeği içinde cheddar sos ilavesiyle yapılır.






Kaşık Salata….

Baldırewich 
Kokoreç sevenler için farklı bir Baldır deneyimi hazırladık. Baldır etini kokoreç baharatları, ince küp domates, charliston biber  ve ciabatta ekmeği ve yanında baharatlı patates kızartması ile servis ediyoruz.




Daldır Tabağı 
Baldır için özel hazırlanan katkısız dana etinden yapılan sosis ve özel baharatlı patates kızartmasıyla servis edilir. İçinde hellim peyniri bulunan bu farklı sosis üzerine dökülen sıcak cheddar sosuyla taçlandırılır.



Mac & Cheese
Makarnanın peynirle aşkı. Krema ve cheedar soslu makarnamız fırında kaşar peyniriyle taçlanıyor. Bu doyumsuz lezzeti dilerseniz 4 peynirli, mantarlı yada pastrami parçalarıyla da deneyebilirsiniz.

Baldır Ayranı  
Göktürklerin başlattığı bu efsaneyi Baldır ailesi olarak devraldık ve tekrardan yorumladık. Türk damak tadına en uygun lezzeti bulduk. Taze nane  ve salatalıkla, Baldır'ın ferahlatan lezzeti...





Siz hiç tahinli sufle denediniz mi?
Çikolata aşkından yanıp tutuşurken tercihimi çikolatalı sufleden yana kullanan ben neredeyse bu güzel lezzeti es geçecektim... Leziz ötesi yeni nesil etlerin lezzetiyle damaklarımızı şenlendirdikten sonra nefissssss tahinli sufle ile güne son noktayı koyduk efendim...



Çikolatalı ve Tahinli olmak üzere iki çeşit sufle vanilyalı dondurma ile servis edilmektedir.

Baldırbulvar216 İşletme sahibi Uğur Bey 'e bu  nefis lezzetlerle bezeli keyifli günde samimiyetle eşlik edişleri ve bizleri lâyıkıyla  ağarlamalarından dolayı teşekkür ederim …
Ayrıca davetiyle vesile olduğu lezzet yüklü ,keyifli gün için Sevgili Oya Emerk'e  teşekkür eder saygılar sunarım.






Efendim yine anlarda yaşanılanları anılara dahil ettiğimiz keyifli ve güzel bir günü daha nefis lezzetlerle tamamladık…
Mutlu olun ve mutlu kalın lütfen…


8 yorum:

  1. Harika bir yazı olmuş emeğine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım.
      Sevgiler 💕

      Sil
  2. cnm güzel bir yazı olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım.
      Bende sevgilerimi gönderiyorum sana.💕

      Sil
  3. Keyif ve lezzetlerle dolu bir günde beraber olmak çok güzeldi. Bu güzel anlatım ve senin için bende bir buket sevgi bıraktım canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlım bende aynı kanıdayım ...
      Sen nasıl güzel bir yüreksiz böyle bitanem...
      Bende o güzel sevgi buketini aldım kabul ettim ve kocaman öpücükler eşliğinde sevgilerimi gönderdim sımsıkı sarılarak 💕

      Sil
  4. Harika olmuş tatlım ellerine sağlık 👍🏻❤️😍😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevilcim.
      Senin guzel yazıların yanımda esemesi dahi olamaz tatlım.
      Sevgiler 💕

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...