expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

2 Ekim 2016 Pazar

Şeftalili Franjipan Tart

 Kenton bizler için düşünmüş , gluten içermeyen çölyak hastalarının rahatlıkla kullanabileceği ,bitkisel lif ,demir ,çinko kalsiyum ,magnezyum açısından zengin olduğu bilinen bakliyatları çocuklarında sevebileceği şekilde bitkisel ve hayvansal tüm gıdalardan eşit derecede beslenmesini sağlamaya yarayacak önpişirilmiş unlar üretmiş…
Bakliyatlar zengin içerikleri sayesinde günümüzün önemli sağlık problemleri arasında bulunan obezite, kalp - damar sağlığı ve diyabet gibi rahatsızlıklardan korunmamız için de gerekli besin öğeleridir. 
Bildiğimiz pek çok özelliğinin yanısıra çalışan hanımların ,yoğun tempo gereği hızlı ve pratik pişirme tekniklerine ve çeşitli öğelere ihtiyaçları vardır.Hepimizin bildiği gibi nohut ve kurufasülye pişirmek için bir gece önceden ıslatmak ve pişirmek için uzun zaman gerekmektedir.
İşte Kenton 'un Ön Pişirilmiş Unları sayesinde bakliyat ile aralarının hiç de iyi olmadığı çocuklara bakliyat yedirebilmek ve sevdirebilmek adına büyük kolaylık sağlamakta…

Tekrar kaynama ve ezme işlemi gerektirmeksizin tüm çorbalarda, tarhana yaparken , mezelerin bana göre en lezzetlisi humus hazırlarken kolaylıkla kullanabilirsiniz.
Düşünsenize akşama değerli misafirleriniz olduğu haberini aldınız ve işten eve dönüp nohut ıslatacak ve pişirecek kadar vaktiniz de yok , ön hazırlık yapmanıza gerek kalmaksızın en pratiğinden bir humus hazırlayabilirsiniz.
Ayrıca ekmek ,kek kurabiye yada omlet gibi lezzetlerin yapımında bir iki kaşık un yerine kullanabileceğiniz besleyici ve leziz tarifler ortaya çıkarabileceğimiz büyük kolaylık doğrusu.
Mevcut olan bakliyat un çeşitlere gelecek olursak;
✔Sarı Mercimek Unu
✔Nohut Unu
✔Fasulye Unu ,daha ne olsun değil mi ya ?


Bende ne gibi lezzetlerde kullanabilirim derken bu nefis ve leziz ötesi tarif ortaya çıktı …Deneyince tart hamuruna kattığı lezzete inanamayacaksınız.




  Bakliyat unları için hazırlanmış alternatif tarifler için www.Mutfaktaonaguvenirim.com  'u ziyaret edebilirsiniz

Tabi ki bu tarifi yapabilmek için elimde nohut unu yok derseniz eğer aynı ölçüde un kullanabilmenizde mümkün




        Malzemeler
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı Kenton @kentoncomtr Ön pisirilmiş Nohut unu
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı


       Frangipane için
  • 125 su bardağı badem (tuzsuz ve kavrulmamış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 100 gr tereyağı küp şeklinde kesilmiş
  • 1 adet vanilya
  • 3 adet şeftali 

 

  Yapılışı: Öncelikle Tart hamurunun yapımına başlayalım. Stand mikserimizde yada mutfak robotunda un ,nohut unu ,şeker ve tuzu karıştıralım. 
Küp kesilmiş tereyağını da ilave edip minik toplar büyüklüğünde parçalar halinde olana kadar karıştıralım. Yumurta sarısını ilave edip bira daha karıştıralım ve yağlı kağıt üzerinde elimizle yuvarlak hale getirelim.Üzerini strech  film ile sarıp 1 saat kadar buzdolabına bekletelim. 
Hamurumuzu 2 adet yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açalım. 24 cm bir tart kalıbına merdane yardımıyla  alıp elimizle kenarlarına ve tabanına eşit şekilde yayılmasını sağlayalım.Tart kalıbımızı tereyağı ile güzelce yağlamayı unutmayın.

Üzerine yağlı kağıt yerleştirip üzerine ağırlık yapması için nohut serelim ve 180 C önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdikten sonra fırından alıp üzerindeki nohutları ve yağlı kağıdı alıp soğumaya bırakalım bu arada fırını kapatmayın aynı ısıda muhafaza edelim.

Frangipane -Franjipan Yapımı: Kabuksuz ve kavrulmamıs badem bulamadınız şayet ufak bir tencereye kabuklarını bademlerimizi alıp üzenlerini geçecek kadar kaynar su dökelim ve 15 dakika kadar kaynatalım .Soğuk su ile yıkayıp kabuklarını temizleyelim. 
Badem ,şeker ve tuzu blender yada rondo yardımıyla un haline gelene kadar çekelim. 
Küp şeklinde kesilmiş tereyağ,yumurta ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
Fırından alıp soğumaya bıraktığımız Tart hamurunun üzerine Frangipane malzemesini dökelim ve spatula yardımıyla düzeltelim ve üzerine dilimlenmiş şeftali leri ortasından başlayarak diledigimiz gibi dizelim ve 30 dakika kadar sıcak fırında pişirelim.Ben ilk  sıcağı çıktıktan sonra seftalilerin üzerine fırça yardımıyla elimde mevcut olduğu için şeftali reçeli sürdüm. Hem parlaklık verdi hemde lezzet kattı. 
Ilık servis edelim





NOT :Hamurumuzu hemen kullanmayacaksanız dondurucuda 1 hafta bekletebilir ve kullanmadan önceki günün akşamında dondurucudan alıp buzdolabına alıp ertesi gün kullanabilirsiniz.

2 yorum:

  1. ay nefis nasıl yaptın bunu ben de denemek isterim ama hiç böyle olacağını sanmam eline sağlık afiyet olsun :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum tatlım.
      Çok basit deneyince fark edeceksin.
      Şeftali lerim ince dilimler halinde kesip ortadan başlayarak süslüyorsun ve yaparken cok keyifli.
      Benimkinden de güzel yapacağına eminim .
      Sevgiler...

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...