expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

4 Ekim 2016 Salı

Food Project Atölye Günleri

 Merhabalar Herkese,

 İstanbul'un nezih ve gözde semtlerinden Moda'da konuşlandırılan çiçeği burnunda denilebilecek kadar yeni bir mekân olan Food Project ,dokuz ay önce start vermiş .Sevgili Blogcanlarla keyifli ve bilgi yüklü bir workshop için buluştuk Sevgili Funda Aydeniz davetiyle…


 Mekân Sahibi Şef Bige Dalkılıç,  uzun yıllar yurdışında yaşamış ,Patissere Chef  olarak aldığı eğitim ve bilgi birikimi bu keyifli mekanda hayat bulmuş…





 Öyle farklı bir atmosferi ve ruhu var ki Food Procect'in anlatılmaz yaşanır diyorum…

 Food Project oldukça farklı ve şirin bir mekân, adım attığınız an itibariyle sıcaklık ve samimiyet içinize işliyor benzer birçok mekandan farklı havası duvarlarında asılı olan Bige Şef'in lezzet reçeteleri tüm müşterileriyle paylaşıyor olması sanırım o farklı ruhu ve atmosferi size aktarabilmek adına yeterli gelecektir…




 Mekâna gittiğinizde afiyetle yediğiniz lezzet reçetelerini fotoğraflayabilir ve arzu ederseniz sizde özel tariflerinizi paylaşabilirsiniz…


 Bilgiyi tüm bilgeliği ve yüce gönüllülüğüyle kendine saklamayan menüsünde oluşturduğu lezzetleri hazırlarken kullandığı doğal ve özel malzemelere gösterdiği hassasiyet ile etrafındakilerle paylaşmaktan yana hiç bir sakıncası olmayan nadir insanlarıdan Bige Şef nerden mi biliyorum ,ben anlarım efendim mekâna vardığım an itibariyle o mis gibi kokular arasında öyle güzel bir muhabbete daldık ki yıllardır birbirimizi tanıyormuş gibi hissettim …


 Food Project'in keyifli ortamında  gerçekleşecek keyifli Workshop'lardan ilki bizlerleydi ,devamı da olacak Şef Bige, bizlere o kadar çok bilgi ve püf noktası aktarıldı ki inanın hepimiz inanılmaz derecede haz duyduk bu durumdan zamanın nasıl geçtiğini anlamadan üç özel reçeteyi yapıp afiyetle yedik…ayrıca sizlerde arkadaş ve dostlarınızla keyifli ve bilgi yüklü bir güne yol almak isterseniz paylaşacağım adres ve telefondan ulaşarak lezzete açılan kapıyı aralayabilrisiniz…





 Hatırlatmadan geçmek istediğim önemli bir bilgi var ki nefis aromalarını aklıma geldiği an itibariyle damağımda hissedebildiğim kadar başarılı birbirinden farklı aromaya sahip limonataları.
Doğal ve mevsim meyvelerinden hazırlanan onlarca çeşidi mevcut .Benim damağımda iz bırakanlar ise lavantalı ,orman meyveli ve tarçınlı denemenizde fayda var derim .Ayrıca haftasonları birçok çeşidiyle açık büfe kahvaltısını da denemenizi tavsiye ederim.Müdavimi olacağınıza eminim…



 Evet efendim gelelim bu güzel günde hazırladığımız lezzet reçetelerinin tarifine ;
Toplum olarak ekmeğe ve çeşitlerine ne kadar önem ve değer verdiğimiz malumunuz .
Bige Şef'de bunun farkında olacak ki ekşi mayadan hazırladığımız misss okulu nefis bir ekmek olan Pain De Campaigne Köy Ekmeği hazırladık…




Pain De Campaigne Köy Ekmeği

         Malzemeler

  • 225 gr un
  • 75 gr köy unu
  • 8 gr maya
  • 6 gr tuz
  • 15 gr tereyağı
  • 205 ml su
  • 150 gr mayalı hamur
Serpmek için ekstra un

Yapılışı: Karıştırma kasemizin içersine un ,tereyağ ,tuz, maya ve ılık suyu ilave edip parmaklarımızla karıştırarak toparlamaya başlayalım ve mayalı hamuru da ilave edip güzelce yoğuralım .


Ele yapışan bir hamur olduğundan ellerimiz unlayarak hamuru toparlayalım.






Üzerini Strech Filmle kaplayarak 45 dakika kadar fermantasyon için dinlendirelim.


Mayalanan hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alıp  arzu ettiğimiz gibi şekillendirelim ve tepsimize alıp üzerini temiz bir tülbentle öreterek ikinci mayalanma için beklemeye alalım ve hamur iki katı olduğunda 200 C ısıtılmış fırında misss gibi kokuları etrafa yayılıp üzeri ve altı kızarınca fırından alalım…









 







İkinci reçetemiz nefis , leziz ve oldukça pratik …





   Peynirli Tavuk

      Malzemeler
  • 2 adet tavuk kalça
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Kurutulmuş Frenk soğanı
  • Yarım su bardağı mozarella 
  • Yarım su bardağı peynirli kraker

 Yapılışı:Bir kase içersinde tavuklarımızı krema ile buluturarak elimizle güzelce ovalım ve üzerini strech filmle kapatarak dinlendirelim.








Krakerleri rondodan geçirelim,kurutulmuş  frenk soğanı ve minik küpler halinde doğradığımız mozarella peyniri ile karıştıralım.


 Marine edip dinlendirdiğimiz tavukları hazırlamış olduğumuz peynirli ,krakerli karışıma bulayıp üzeri kızarana kadar 180 C fısıtılmış fırında pişirelim…
 Bu tarifi uygularken arzu ederseniz içersinde pastırma yada ıspanaklı mantarlı iç harcı kullanabilirsiniz ben çok yakışacağına eminim…

Brownie sevmeyen yoktur buna eminim Sevgili Bige Şef 'de öyle düşünmüş olmalı ki bu güzel tarifi bizlerle uygulamalı olarak paylaştı.





    Klasik Brownie

      Malzemeler
  • 100 gr bitter çikolata
  • 50 gr küp küp doğranmış tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 70 gr toz şeker
  • 31 gr un
  • 5 gr kakao 
  • Bir çimdik tuz





 Yapılışı: Şeker ve tereyağını rengi açılana kadar çırpın.Sıcak erimiş tereyağ ve çikolatayı bain marie usulü eritin ve yumurta karışımına ekleyin.Geri kalan malzemeyi de ekleyip hızlıca karıştırın ve kalıba dökün.





Orta derece fırında kürdan temiz çıkana dek pişirin…



Müthiş keyif aldığımız lezzet yüklü bir  günü daha anları , anılara dahil ederek sonlandırdık…


Bu güzel gün için Değeerli Şefimiz Bige Dalkılıç 'a , davetiyle  güzel bir gün geçirmemize vesile olan Sevgili Funda Aydeniz'e ve günümüzü anlamlı kılan değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve sevgilerimi gönderiyorum…




Food Project Moda

Caferağa Mah.Dr Esat Işık Cad. No:33 
Moda  - Kadıköy /İSTANBUL

Tel:0531 701 10 70 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...