expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

20 Ekim 2016 Perşembe

Koko Kurabiye…

Merhabalar ,
Bu lezzetin seveni var, sevmeyeni var , benim kendisi ile aramızdaki bağ çocukluğuma dayananır ve pek bir severim.Lâkin hindistan cevizinin kalitesi ve taze olması çok önemli yoksa yerken damağınızda nahoş bir tat kalabilir.



    Malzemeler
  • 4 adet yumurta akı
  • 200 gr pudra şekeri
  • 200 gr hindistan cevizi
  • 1 adet vanilya
  • 1 tutam tuz

 Yapılışı :Yumurta aklarımızı bir önceki videoda paylaştığım şekilde bir tutam tuz ilave ederek kar kıvamına gelene kadar çırpalım.

Elde ettiğimiz merengimize pudra şekeri , hindistan cevizi ve vanilyamızı ilave edip spatula yardımıyla söndürmemeye dikkat ederek alttan üste doğru katlayarak karıştıralım. 
Sıkma torbamıza yada aparatımıza yıldız duy takalım ve istediğimiz büyüklükte yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize sıkarak şekil verelim. 

180 C de önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. 
Dikkat etmemiz gereken bir noktayı da belirtmeden geçmeyeyim Koko kurabiyemiz iyice soğumadan servise hazırlamayalım aksi takdirde kırılmalar söz konusu olabilir.

Kolaylıklar diliyorum sizlere…


Afiyetler olsun .

2 yorum:

  1. Emelcim nefis görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Hindistancevizini çok severim. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...