Aslında sizlere hal hatır sorup hasbihal etmeyi çok isterim ama malesef bloglarımızın eski tadı tuzu yok instagram fenomenleri çıkalı mertlik bozuldu misali tariflere paylaşmanın daha kolay yolu olduğu düşünülerek hareket edileli beri blog takipçileri azaldı ve ıssız bir hal aldı buralar.
Ama benim gibi düşünerek direnen ve ara vermelere rağmen bloguna sahip çıkan canlar hiçte azımsanamayacak kadar çok…
Ümidimizi yitirmiyor ve birbirimize olan desteğimizi esirgememek adına, arada birde olsa çeşitli bloglarda dolaşmak ve farklı dünyalara yol almak gibisi yok elbette…
Hamur işleri olmadan yapamayanlar sınıfındansanız sizlerde benim gibi işte sizlere nefis bir tarif…Zeytin ezmesini çörek yada açmalara çok yakıştırıyorum. Bu tarifimde sizlere sunum ve lezzet açısından sevdiklerinizle paylaştığınızda görsel farklılık yaratabileceğiniz bir çörek…
Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yumurta
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 50 gr eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 fiske tuz
- Aldığı kadar un (2,5 -3 su bardağına yakın )
Arasına sürmek İçin
- 100 gr tereyağ
- Zeytin ezmesi
Üzeri İçin
- Yumurta sarısı
Yapılışı: Öncelikle unun 2 su bardağını yoğurma kabımıza alıp ortasını havuz şeklinde açalım üzerine yumurta ,şeker ,tuz ,sıvıyağ ,tereyağ ve ılık sütle karıştırdığımız mayayı ilave edip elimize yapışmayan , kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar un ilave ederek yoğuralım.
Hamur yoğurduğumuz kasemizin üzerini biraz sıvıyağ ile yağladığımız strech filmle kaplayarak yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
Dinlenip ,mayalanarak iki katına çıkan hamurumuzu arzu ettiğiniz büyüklükte bezelere ayırarak un serptiğimiz tezgahımızda merdane yardımıyla uzunlamasına açalım. Yapılışını aşamalı olarakresimli olarak paylaştım umarım yardımcı olur.
Açmış olduğumuz hamurumun üzerine eritip soğuttuğumuz tereyağından fırça yardımıylasürerek üzerine zeytin ezmesi sürelim geniş kısmından başlayarak rulo şeklinde saralım .
Sarmış oduğumuz ruloyu bıçak yardımıylaboylamasına ikiye bölelim ve ucundan bir cm kadar bırakalım .
Elde ettiğimiz hamurun bir parçasını sağ tarafa diğerini sola doğru atarak saralım.
Elde ettiğimiz hamurun bir parçasını sağ tarafa diğerini sola doğru atarak saralım.
Daire olacak biçimde uçlarını birleştirerek çelenk şekli verelim.
Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsimize alıp 15-20 dakika kadar tepside mayalandıralım ve üzerine yumurta sarısı sürerek önceden 180 C ısıttığımız fırında 20-25 dakika üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim…Soğuduktan sonra servis edelim…
Afiyetler olsun…
Merhabalar canım arkadaşım,
YanıtlaSilAynen dediğin gibi biz hala aynı heyecanla bloglarımızı ayakta tutmaya devam ediyoruz. Zeytinli çörekler enfes görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgilerimi bıraktımmmm :)))))))
Merhabalar tatlım,
SilDüşüncelerimde yalnız olmadığıma sevindim …
Çok teşekkür ederim Seldacım.
Sevgiler benden de sana kucak dolusu… :)
Canim ellerine sağlık çok güzel gözüküyor. Bloglarin yerini bence hiç bir şey dolduramaz. ;) sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım.
SilAynen tatlım .
Sevgilerimle…
Ellerine sağlık canım bencede blogların yeri çok başka. sevgiler.
YanıtlaSilHemfikir olduğumuza sevindim Siyah Kuğu…
SilSevgilerimle…
Harika görünüyor <3 ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilSevgilerimle…
Aynen canım. İnstagram herkesi bir tembel yaptı. Hele kazanç kapısı görenler malesef bloglarına uğramaz oldular. Ben vakitbulamıyor aynı zamanda da eskisi kadar bloğuma zaman ayıramamanın sıkıntısını taşıyorum. İnşaALLAH kış gelsin biraz daha uzun gecelerde yazabileceğim. Ellerin dert görmesin
YanıtlaSilDeğil mi ama ablacım malersef ALLAH'tan o görüşte değiliz ki bu zaten ortada.
SilHaklısın bende rahmetli anneciğimden sonra birazda bloga küsmüş vaziyetteyim ne bileyim sanki o benim ilham kaynağımdı.
O'na sevgiyle ve mutlulukla hazırlardım mamaları sanırım biraz da hüzne kapılıp blogu hmal ediyorum.
İnşallah ablam güzel tarif ve yazılarını bekliyorum.
Sğolasın ,sevgilerimle…
Ellerinize saglik harika gorunuyor
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim…
SilSevgilerimle…