expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

19 Ağustos 2016 Cuma

ŞD BEYRAN KEBAP ÇENGELKÖY


 Sevgili Şafağın Dünyası'nın davetiyle Çengelköy'de yöresel Antep Mutfağı 'nın geniş yelpazesindeki eşsiz lezzetleri ,sevenlerin damaklarında şölen yaşabilecek nitelikte güzel bir mekan olan ŞD Beyran'ın konuğuyduk blogger dostlarımızla birlikte…


  ŞD Beyran 1973 yılında Abdurrahman Usta tarafından Antep’de kurulmuştur. Yöresel Antep mutfağı lezzetini, geçmişten günümüze taşımaktadır. Firmanın İstanbul Çengelköy deki kurucusu Şakir Deniz aynı zamanda Green saladların sahibi ve Zorlu Hacı Abdullah ın ortağıdır. Yılların deneyimini bu yeni yerde birbirinden lezzetli yemeklerle müşterilerinin beğenisine sunmaktadır…

 Lezzet yüklü durağımızın başlangıcını Beyran Çorbası ile yaptık.
 İlk kez denediğim ve Antep'de sabah kahvaltısında sevilerek içilen Beyran çorbası, Gaziantep’in özel yemeklerinden yalnızca birisi…





 İçerisinde bulunan et, pirinç, et suyu, iç yağı ve sarımsak sayesinde hem besin değeri yüksek hem de sağlıklı bir yemek olmasının yanısıra 12 saat kadar süren bir serüveni var aslında.Kemikli koyun etinin 12 saat kaynatılması ardından bir başka tencerede kaynayan iç yağı yanısıra kemiklerinden ayrılan etleri,suyunu ,gömlek yağının ayrılarak soğutup etleri didiklediklerini belirtiyor.Et  suyunda pirinçler haşlanırken üzerlerine yapışmaması için tereyağı gezdiriliyor.Belirtmeden de geçemiyor efendim Ali Usta, pirinçleri çok pişirirseniz lapa olur az pişirirseniz kıtır olur onun bir ayarı var ve iyi bilmek gerekir diyor pirinçleri soğuk sudan bir iki kez geçirdiklerini aktarıyor .
 Servis edileceği zaman bakır bir tabağa, kuzu etinden hazırlanmış olan 80 gr kadar didilmiş et ,suyu ,ince doğranmış gömlek yağı ve pirinç birleştirilerek yüksek ateşte kaynatılıyor ve içersine üzerine pul biber ve sarımsak ilave edilerek servis ediliyor.Dileyen limon suyu ilave ederek tüketebiliyor.
Servis esnasında bakır tabakta pişirilerek sıcak bir şekilde sunulmaktadır.

Acılı kebaptan saç tavaya, içli köfteden ,kilis tavaya, beyrandan çöp şişe kadar geniş yemek yelpazesiyle müşterilerinin hizmetindedir.  

Kilis Tava…

             Lahmacun…



Lahmacun ,Saç Tavası ve Çöp şişini çok beğendiğimi ifade etmek isterim. 

                     Saç Tava…



                      Çöp Şiş…


                     Fıstıklı Kebap…



Çiğ Köfte… 
Et ile yapıldığını belirtmeden olmaz…


  Ayrıca içli köftesinde kullanılan bol Antep fıstığı ve kırmızı biberin farklı bir lezzet kattığını da belirtmek isterim lâkin benim kuyruk yağı ,iç yağı ve kuzu etiyle aramın olmayışı nedeniyle diğer lezzetleri hakkında çok fazla fikir beyan edemeyeceğim doğrusu ama deneyen diğer arkadaşlarımın lezzetleri çok beğendiklerinide belirtmek isterim…Kullanılan tüm etlerin Trakya Bölgesinden geldiğininde altını çizmek gerekir.


Gavurdağ salatasında kullanılan nar ekşisi ve bol cevizin damakta bıraktığı lezzetide es geçmemek gerekir .

Fıstıklı katmeri ve künefesi Ali Usta tarafından özel olarak hazırlanmakta.



Künefe'nin tadına doyamadığımı ve usta ellerden çıktığının belli olduğunu ifade etmekte fayda var diye düşünüyorum.Sırf künefe yemek için dahi Çengelköy'e gidebileceğimi söyleyebilirim sizlere…


Tüm baharatlar, kurutulmus biber, dolma, salçalar, fıstıklar ve bulgur gibi kullanılan kuru gıda malzemeleri Antep’den geliyor olması da Antep yemekleri sevdalılarına Antep'e kadar gitmenize gerek olmadığını bir Boğaz havası alıp lezzet gemisine yelken açmanızı tavsiye ederim. Ayrıca  ŞDBeyran'da mevsim ürünlerine göre sezonluk turşular yapılmaktadır. 




Antep mutfağına dair birbirinden farklı  bu lezzetleri tatmak için Çengelköy deki yeni adresinde sizleri bekliyorlar efendim bilginize sunulur…

ŞD Beyran Adres: Çengölköy Caddesi No 29 Çengelköy


 Bu güzel güne daveti ,ilgileri ve lezzetleri için Şd Beyran yetkililerine ,servis personeline ve Sevgili Şafak'a teşekkürlerimi gönderiyor ve saygılar sunuyorum…
 Evet efendim ,anı defterimize yine farklı anlar ve lezzetlerle dolu güzelbir günü daha kaydettik…
Hoşça ve mutlu kalın lütfen…

8 yorum:

  1. Lezzet ve sohbet dolu bir gündü ne güzel yazmışsın tekrar görüşmek üzere 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlım çok güzel bir gündü…
      Teşekkür ederim ,sevgilerimle..

      Sil
  2. Canım iyi ki geldin, ayaklarına sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım ,sen davet edersinde kısmet olursa ben gelmez olurmuyum hiç …
      Sevgilerimi gönderiyorum sana…

      Sil
  3. This is so inspiring! I love the post:)

    irenethayer.com

    YanıtlaSil
  4. Emel'ciğim yemekler harika görünüyor..Yazın da her zaman ki gibi çok güzel olmuş bir tanem.Öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlım lezzetleride öyleydi.
      Çok teşekkür ederim artık eskisi gibi tam olarak ifade edemesem de beğenmiş olmana sevindim canım…
      Sevgilerimle öpüyorum seni kocamannn…

      Sil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...