Merhabalar Sevgili Blogcanlarım,
Makarna ,hepimizin sıklıkla tükettiği ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz vitamin ve mineraller açısından zengin ve oldukça faydalıdır.
Metabolizmada çabuk parçalanması ve enerjiye dönüşmesi nedeniyle önemli bir besindir.İçeriğindeki karbonhidrat nedeniyle oldukça doyurucu ve sağlıklı .
Ayrıca ana yemekten, börek ve salataya kadar bir çok çeşidiyle sofralarımızın vazgeçilmezleri arasındadır .Üstelik pişirme süresi ve pratikliğide cabası…
Arbella tarafından üzüm çekirdeği ile üretilen ,Türkiye ve Dünya standartlarında yenilikçi , antioksidan ve antiaging etkisi ile birincilik ödülüne layık görülen Arbella Üzüm Çekirdekli makarnanın beslenmedeki yeri çok yüksek olmakla birlikte günlük beslenme gereksiniminin Kalori bazında %22 'sini , Karbonhidrat açısından %34 'ünü ,protein olarak %28'ini ve %6,5 oranında Lif kaynağımızı karşılamaktadır.Sağlıklı, yenilikçi ve faydalı olan Arbella Makarna aynı zamanda Sial "World Tour 2016 " Türkiye birincisi ödülüne sahip olan bu leziz makarnayı biz çok sevdik.Hatta müptelası olduk diyebilirim ev halkından da lezzetiyle tam puan almayı başardı doğrusu …
Üzüm çekirdeğinden gelen doğal antioksidan , E vitamini , potasyum , kalsiyum fosfor , magnezyum ve demir mineralleri içeren bu makarnayı sizlerinde, mutfağınızdan eksik etmeyeceğinize eminim hanımlar. %100 durum buğdayından hazırlanan ' Arbella Gurme Üzüm Çekirdekli Makarna ' ile hazırlamış olduğum bu güzel tarifi sizlerlede paylaşmadan olmaz elbette …
- 1 paket Arbella Üzüm Çekirdekli Rigatoni Makarna
- 1,5 litre su
- 1 adet Tavuk Göğsü
- 500 gr mantar
- 1 paket krema ( 200 gr )
- 4 adet sivri biber
- 2 adet kırmızı biber
- 5-6 dal yeşil soğan
- 1 diş sarımsak
- 100 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı : Makarna tenceremize 1,5 litre su koyup kaynatalım. Kaynayan suya bir miktar tuz atıp Arbella üzüm çekirdekli makarnayı tenceremize koyup haşlayalım… Mantar ,yeşil soğan ve çekirdeklerini çıkardığımız biberlerimizi ince ince doğrayalım. Tavuk Göğsünü julyen doğrayıp az yağda tavada arkalı önlü pişirelim.
Tereyağını tenceremize alıp mantar ve sarımsağı soteleyelim.Sivri biber ,kırmızı biber ve yeşil soğanı ilave edip sotelemeye devam edelim. Krema ,karabiber ve tuz ilave edelim.
Bu arada haşlanmış olan makarnayı süzelim ve vog tavamızda hazırladığımız sosumuza aktarıp bir kaç dakika karıştıralım ve servise hazır hale getirelim.
Sıcak servis edelim…
Afiyetler Olsun…
Makarna ya asla hayır diyemiyorum çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilNe kadar güzel yapmışsınız :) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilBen geldim Emelcim :) tarifler süper artık bol bol tariflerini kullanacağım.
YanıtlaSil