expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

30 Haziran 2016 Perşembe

Ramazan Pidesi

 Ramazanda iftar saatinin yaklaşmasına yakın fırından yada pastaneden alınan sıcacık pide gibisi var mı? Bana çocukluğumun o güzel Ramazanlarını hatırlatır pide.
 Rahmetli babacığımın iftar vaktine bir  saat kala fırına yada pastaneye giderek yumurtalı pide yaptırıp el yakan sıcaklıkta bize ulaştırdığı o güzel maziyi  unutmak mümkün değil .Ben pastane pidesini çok severdim o yüzden babacığım hem pastaneden hem de fırından alır gelirdi hiç üşenmeden.
 Öyleki kapıyı açtığımda o boncuk boncuk bakan maviş gözleriye çok sıcak kızım dikkat et elini yakarsın diye uyarmadığı vakit yoktu .Bende senin ellerin yanmıyor mu sanki baba derdim ve bana cevaben benim derim kalınlaştı seninki ipek gibi yumuşacık derdi.
 Nur içersinde yatsın canım prensim benim.Rahmetli annem ve babam şimdi ebedi istirahatlerine çekilmiş bizlerin dualarını bekliyor.Mekanları cennet olsun inşallah.
 Onbir ayın sultanı Ramzanı uğurlamaya çok az bir vakit kaldı.Rabbim yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etsin inşallah.




        Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 kg un
  • 1 adet instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta akı ( sarısı üzeri için ayrılacak )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 


 Malzemeler : Ilık süt ,maya ve şekeri karıştıralım ve karıştırma kabımıza unumuzun tamamını koyup ortasını havuz şeklinde açalım. Maya,süt ve şekerden oluşan karışımı ilave edip sıvıyağ ve tuzumuzuda ekledikten sonra yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoguralım gerektiğinde un ilave edebilirsiniz.
 Hamurumuzun üzerini strech filmle yada temiz bir mutfak bezi ile üzerini öreterek mayalanmaya bırakalım 45 dakika kadar bekletelim ve hamurun havasını almak için tekrar bir yoğuralım. 

  Elde ettiğimiz hamurumuzu iki parçaya ayıralım ve yağladığımız fırın tepsimize yerleştirip elimizle duzeltelim ve ortasına bardak yada kalıp kapatarak hamur kesici yada bıçak yardımıyla eşit aralıklarla keselim benim büyük tepsim yani 30 cm tepsim 7 adet şerit kesebildim diğer tepsim 28 cm ve ona da 6 adet şerit kesebildim ve hamuru instagram hesabımda paylaştığım videodaki gibi ilmek atar gibi kesmiş olduğunuz şeritleri birbirinin içersinden geçirip şekil verelim.
 Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı surelim ve çörekotu serperek 180 C de önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 20 -25 dakika kadar üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim.
Not : 

✔Ben iki tepsi pide yaptığım için 1 kilo un ve 2 su bardağı süt kullandım.
✔Bir adet pide için 500 gr un ve 1 su bardağı süt kullanabilirsiniz. 
Kolaylıklar diliyorum sizlere. 


Afiyetler olsun. 

3 yorum:

  1. yine enfes bi tarif teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Sağlıkla,güzelliklerle dolu mutlu bayramlar diliyorum.Sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık :) Çok seviyorum pideyi

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...