expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

28 Haziran 2016 Salı

Yoğurtlu Köz Patlıcan Çorbası

 Çorba ,yemeklerimizin olmazsa olmazı ve midemizi yemeğe hazırlayan sıcacık , yumuşacık kıvamıyla içimizi ısıtır adeta damaklarımızın şenlik havasını başlatır.

İftar için güzel bir alternatif tarif paylaşacağım bugün sizlere sizlerle ,közlenmiş patlıcan sevenler buyursunlar…



       Malzemeler

  •  3 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 litre sıcak su
  • 1 diş sarımsak arzu etmeyen kullanmayabilir
  • Karabiber, tuz
       Üzeri İçin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane 

Yapılışı : Patlıcanlarımızı ister ocakta isterseniz de yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirip ızgara ayarında közleyelim. Közlemiş olduğumuz patlıcanların kabuklarını soyup tel süzgeçte fazla suyunu süzdürelim 

 Tereyağı çorba tenceremize alıp eritelim ve unu ilave edip rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavuralım. Suyunu süzdüğümüz Patlıcanlarımızı, sıcak su, sarımsaklı süzme yoğurt ,tuz ve karabiberi ilave edip sürekli olarak tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak kaynatalım.
 Ocaktan aldıktan sonra pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirelim.
Üzeri ıçin sos tavamızda tereyağı eritip arzu ettiğiniz miktarda kuru nane ilave edip ocaktan alalım.

Servis sırasında çorba kaselerimizin üzerine tereyağlı nane gezdirerek servis edelim. 

Afiyet olsun hepinize

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...