expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Takip Edin...

11 Mart 2016 Cuma

Goncagül Böreği

  Farklı sunumuyla yaparken büyük keyif alacağınız ve misafirlerinize ikram ettiğiniz takdirde beğeni alacağına inandığım bir börek .Adı da görseli de pek bir hoş olan goncagül böreği bu günkü konuğumuz .





  İnstagramda paylaşalı bihayli uzun zaman olmasına rağmen son dönemlerde yaşadıklarım ve üst üste aldığım darbeler gereği bloguma yoğunlaşamadığımdan dolayı tarifi paylaşmak kısmet olmadı .
 Gerçi Sevgili Sibel Yalçın'da gördüğümü belirtmiş , instagram ve Facebook hesabımdan da bilgilendirme yapmıştım.Ama tarifi paylaşma kısmeti bugüneymiş.
 Ben öyle çıtır çıtır yufka böreklerini sevengillerden değilim damak yapım gereği ve Hashimato rahatsızlığım nedeniyle bir takım ilaçlar kullanmamdan dolayı olsa gerek yutkunma problemi yaşıyorum çünkü tükürük bezlerim yeterince sıvı salgılamıyor bunun için jel ve gargara kullanıyorum tıpkı suni gözyaşı damlası kullandığım gibi yani hormonlar yeterince çalışmadığından beni bi hayli zorluyor ya neyse .
  Asıl önemli olan anneciğimin onlarca rahatsızlığı ve onun bana yüklediği sorumluluklar benim rahatsızlıklarımdan daha ön planda şimdilik  :( diye yazmışım aslında taslaklarda belkeyen postuma ama son dönemde yaşadıklarım ve biriciğimi kaybetmiş olmamdan dolayı paylaşmamışım kısmet bugüneymiş diyorum ve sadece bu açıklamayı ilave ederek paylaşıyorum.

  Demagoji yapmak ve hep rahatsızlıklardan bahsetmekten hiç hoşlanmıyor olmama rağmen konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor.Sanırım bir kısır döngüdeyim ALLAH sonumuzu hayr eylesin ne diyelim…
 Sağlık ve huzur yakanızı asla bırakmasın diyelim ve bu nahoş konulara bir es verelim .
Gelelim bu şık ve zarif görünümlü böreğin tarifine .Benim her daim kullandığım yufka böreği sosum hiç değişmez döner dolaşır aynı sosu kullanırım çok da güzel olur.Deneyin hak vereceksiniz lakin benden aldığınızı söylemeyeceksiniz nihayetinde Amerika kıtasını yeniden keşfetmediğimiz gibi bazen tesadüf eseri ve bazende üzerinde çalışılarak ortaya çıkan lezzet reçetelerini sahiplenen insanlara da hayretle bakıp kınamıyor da değilim ya neyse yine fazla dönüp dolaştım mevzudan uzaklaştım .Haydi bakalım gelelim tarifimize .



       Malzemeler
  • 5 adet yufka
       Sosu İçin 
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta ( akı ve sarısı dahil )
       İç Malzemesi İçin
  • 500 gr Ezine beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz
        Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı 
  • 3 yemek kaşığı süt 
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  Yapılışı:  Sos malzememizi bir kase içersinde boza kıvamına gelene kadar karıştıralım .Yufkalarımızı 4 eşit parçaya bölerek keselim .
  İç malzememiz için gerekli maydanozu güzelce yıkayıp sirkeli suda beklettikten sonra kurutalım, ince ince kıyalım ve bir kase içersinde peynirimizle birlikte çatalla ezerek karıştıralım.
 Hazırlık aşamamızı tamamladığımıza göre yufkamızın üzerine yumurta fırçası yardımıyla hazırladığımız sosumuzu her yerine gelecek şekilde sürelim elimizle ortasından tutarak rüzgar gülü şeklinde çevirelim fotoğrafdaki gibi yapıp iç harcımızı tam ortasına gelecek şekilde kaşık yardımıyla koyalım ve kenarlarındaki yufkaları üzerine kapatıp ters çevirelim.
 Yağlı Kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirelim ve üzerine yumurta sarısı ,süt ve sıvıyağ karışımından sürerek önceden  180 ısıttığımız fırınımızda üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim…











Afiyetler Olsun…

4 yorum:

  1. Canım benim günaydın... :)

    Öncelikle şunu demeden geçmek istemiyorum: Biz seni seven ve yaptıklarını takip edenler olarak farkında olmadan bir hayatı paylaşıyoruz. Hastalıklardan ya da anneni kaybetmenden bahsetmen bence çok iyi. Hem bunları içine atmamış oluyorsun hem de seni merak ettiğim için halinden durumundan haberdar oluyorum. Ne olur bu konuda acaba çok mu yazıyorum diye düşünme. Her halinle her durumunla seviyorum seni. :)

    İkincisi yemek çok pratikmiş. Börekler korkutuyor bazen beni. Ama öyle güzel fotoğraflamış ve anlatmışsın ki severek deneyeceğim.

    Sevgiler...

    :)

    YanıtlaSil
  2. Resmen aşçılarımız birer sanatçı olmuşlar böreğe bakınca sanatçıyı tebrik etmek istedim ellerinize sağlık muhteşem =)

    YanıtlaSil
  3. Canim borek harika gorunuyor ellerine saglik ,sevgilerimle ...

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık.Nefis olmuş...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...