expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

12 Mart 2016 Cumartesi

Kırmızı Barbekü

 Sevgili Didem Kaya ' nın davetiyle Kırmızı Barbekü 'de tadım için , sevgili arkadaşlarla birlikte uzun zaman sonra bir araya geldik ,leziz etler ve keyifli muhabbet eşliğinde güzel bir gün geçirdik…



 Çanakkale 'de bir üretim çiftliğinde 2009 yılı itibatiyle başlayan başarı hikayesi 2013 yılında 'Kırmızı Barbekü ' adını verdikleri Ataşehir Şerifali 'de konuşlanan mekan ile start alıp lezzetin başrol oyuncusu etler Blıkesir Gönen , Biga , ayrıca  özel et olan düveleri Ayvacık'taki  çiftliklerinde kendileri yetiştiriyorlar  . Özenle bakılıp getirilen düveler ,15 gün dinlendiriliyor ve marinasyon sonrası damaklarda şenlik havası yaratıyor.

Bu arada köftesini bayıldığımı da belirtmeden geçmeyeyim tek kelimeyle harikaydı..



Ayrıca sabahları serpme kahvaltı yada arzuya göre kahvaltı tabağı ,sucuklu yumurta bu arada sucukları da özel yapım ve menemen gibi lezzetlerin yanısıra var olan birbirinden farklı reçelleri acıbiber, yeşil zeytin gibi farklı tadlarda damaklarınızda güzel ve farklı algılar oluşturmaya örnek teşil ediyor…
Benden söylemesi ,sizlerden gidip tadıp deneyimlemesi…

 

Reçel çeşitleri ise Çanakkale'den ev yapımı belirtmeden geçmemek lazım tabi.. 







 Etlerin lezzeti ve Kıvıcık kuzu etinin kokusuz olması ayrıca tam kararında pişmesi ve o leziz tadı damağımda hissetmek anlatılmaz tadılır diyorum…







 

 BarbekÜ, Kanat ızgara, Tavuk sis,Tavuk pirzola, Köfte ızgara, Sucuk ızgara, Kuzu Şiş, Kuzu pirzola, Kuzu Kulbasti, Kuzu madalyon, Kuzu küşleme, Kuzu ciğer, Dana antikor, Dana lokum, Dana kontarafile ,Dana steak leblebi , Kuzu şaşlık, Otlu antikor, Mühürlü biftek, Kırmızı Burger, Barbekü Burger menüde ki çeşıtlerden bazıları…





Ayrıca bircbirinden güzel lezzetle olduğu belirtilen salata ve mezeler de mevcuttu bizlere ikram edilen lezzetler arasında lakin ben mekana uzak oluşu nedeniyle tarfik denen canavarın zulmünden ötürü malesef bu lezzetlerle damağımı şenlendiremesem dahi arkadaşlarımın beğenisini kazanmış olduğunu belirtmeden geçemedim…






 Finali Antep'ten özel olarak getirtilen bu leziz mi leziz bollll fıstıklı havuç dilimi ile yaptık efendim…



Bu güzel gün, nefis lezzetler  ve bizleri ağarlamasındaki nezaket için mekan sahibi Ömer Tekin' e blogum vesilesiyle de tekrar teşekkürlerimi gönderiyor , saygılar sunuyorum.



Davetin ve ilgin için tekrar teşekürler canım arkadaşım Sevgili Didem Kaya…

Bir başka keyifli etkinlik yazımda daha buluşmak dileğiyle…
Hoşça , sağlıklı ve mutlu kalın …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...