expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

3 Ocak 2016 Pazar

Kestaneli ve Çikolatalı Pasta

 Merhabalar herkese ,
Dilerim ki 2016 yılı hepimize sağlık mutluluk ve huzur getirir…

 Herşey gönlümüzce olur ve kendimiz için dilediğimiz tüm hayır dualarımız kabul olur inşallah…
Benim için 2015 'in son altı ayı inanılmaz derecede kötü ve üst üste aldığım üzücü haberler ,sağlık problemleri üstüne bir de eşimin işlerinin alt üst olmasıyla tuz biber ekti derken annemin üst üste geçirmiş olduğu kalp krizi ,böbrek yetmezliği sonucu dialize başlaması ameliyatları derken son darbeyi de geçirdiği beyin kanaması sonucu artık yatağa bağlı olması ve yürüyememesi ile aldık…

 Rabbim neylerse güzel eyler vardır elbet bir bildiği diyorum ve bu günlerimize de şükürler olsun diyorum…
 Sizlerle paylaşmak istediğim bu güzel lezzete gelecek olursak şayet,kışın en sevilen ve vazgeçilmezlerimizden olan kestaneyi sevmeyen sanırım yoktur .
  Kestane şekeri ve çikolatalı kaplı kestaneleri oldum olası sevmişimdir.Hele bir de sobanın üzerinde rahmetli babacığım tarafından yapılan o kestane kebaplarının lezzeti halen damağımdadır.Canım benim sıcacık yiyelim diye pişirmekle kalmaz bir de ayıklar ağzımıza verirdi kaç yaşında olursak olalım hiç değişmezdi bu ritüel bu sırada kendisi neredeyse hiç yemeye fırsat dahi bulamaz arada bir iki tane atıştırmaya kalksa hadi ama babaaaa bak bitti , der dururduk abla kardeş fırsat vermezdik rahmetli babacığıma…
Nurlar içersinde yatsın…



       Malzemeler
  • 1 kg kestane (ayıklanmış 650 gr  )
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 160 gr bitter çikolata ( 80 gr X 2 paket )
  • 150 gr esmer şeker
  • 150 gr tereyağı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
  • 1 su bardağı frambuaz
       Üzeri İçin
  • 100 gr bitter çikolata
  • 100 gr krema
       Süslemek İçin
  • 1 su bardağı şeker
  • Antep fıstığı
  • Arzu ettiğiniz miktarda fındık yada  kestane
  Yapılışı: Öncelikle kestanelerimizi yıkalayalım kestane kesme aparatı yardımıyla artı şeklinde çizelim ardından biraz sıvıyağ ile tavamızda çevirelim bunun sebebi soyulmasını kolaylaştırmak.Tenceremize kestanelerin üzerini geçecek kadar su , 2 yemek kaşığı şeker ve vanilya ekleyerek haşlamaya bırakalım.Şeker ve vanilyayı kestanemizi lezzetlendirmek amaçlı kullandım…
Haşlamış olduğumuz kestanelerimizi kabuklarından ayıralım ve Arzum Maximin robotumuzun büyük haznesine yerleştirelim ve 150 gr. esmer şekeri ilave edip çalıştıralım.Bu işlemi bitirdikten sonra fındıklarımızı da Arzum Maximin'in küçük haznesine parçalayıcı bıçağını yerleştirelim ve arzu ettiğimiz büyüklükte parçalayalım…

  Diğer taraftan bitter çikolatamızı küçük parçalara ayıralım tereyağını , 1/2 çay bardağı sütü benmari usulünde eritelim ve spatula yardımıyla güzelce karıştırarak çikolatamızın erimesini homojen bir kıvam almasını sağlayalım . Cam kaseminiz içersine karıştırmış olduğumuz kestane, esmer şeker ,fındık ve benmari usulü erittiğimiz çikolatalı karışımı , frambuazımızı da ekleyerek güzelce harmanlayalım .

     Strech film ile kapladığımız baton kalıbımıza ,karışımı güzelce yayalım ve buzdolabında 1 gece bekletelim.Servis etmeden önce üzeri için ganajımızı hazırlayalım kremayı kaynama derecesine gelene kadar ısıtalım ,  çikolatamızı ilave edip karıştıralım ve ılındıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar soğumaya bırakalım , 1 gece buzdolabında bekletmiş olduğumuz  kestaneli pastamızı strech flmden ayırıp servis tabağına alalım..Üzerine soğuyan çikolatalı sosumuzu yani ganajımızı dökelim .

   Dilimleyerek servise hazır hale getirelim , yalnız ufak bir hatırlatma yapmak isterim kestaneli pastamızda yoğun çikolata bulunduğundan dolayı servis esnasında ince dilimlemenizi tavsiye ederim zira bazı damaklar yoğun çikolatadan haz almayabilir ,tabi bunu çikolata aşıklarını tenzih ederek hatırlatmak istedim yoksa çikolata severler için dilimlerin ince ya da kalın olması hiç mi hiç farketmez…


  Üzerini süslemek için ben fındık krokan kullanmak istedim ve bunun için 1 su bardağı şekeri tavada eriterek karamelize ederek bir kısmını silikon kalp kalıplarıma eşit miktarda döküp üzerine antep fıstığı döktüm bir kısmını da fındık ve kestaneleri kürdanlara saplayarak eritmiş olduğum şekere batırıp sarkıtarak şekil verdim.

 Tabi ki bunun tercihi size kalmış ben görsel bir hoşluk olması açısından bu şekilde yaptım siz sadece fıstık ve frambuazla da süsleyerek servis edebilirsiniz…

Afiyetler Olsun…

9 yorum:

  1. bayılırım kestaneli pastayaaa

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor :-))

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar Emel hanım, ye beni ye diye bas bas bağıran bir pasta var sa o da bu olmalı kesin. Muhteşem bir görüntü olmuş. İştah açıcı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. nefis gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Her zamanki gibi harika lezzetler, güzel görüntüler. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. Kestane ve çikolata mükemmel ikili harika görünüyor ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  7. Ayyy bu nasıl güzel bir şey böyle. Diyetteyim böyle şeyler görmem çok tehlikeli :)) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım,sevgilerimle ...

    YanıtlaSil
  9. Hem kestane, hem çikolata daha ne olsun :) elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...