expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

4 Ocak 2016 Pazartesi

Barilla ile CityCooks Mutfak Atölyesinde Yılbaşı Menüsü

 Yine ,yeniden yeni yıla sayılı günler kala keyifli ve güzel bir etkinlik için CityCooks Mutfak Atöylesi'nde buluştuk Şeflerimizin leziz reçetelerini uyguladık Barilla ürünleriyle blogcanlarla bir arada.





  Bu defa birbirinden çeşitli , kaliteli ürünlerini severek ve güvenle tükettiğimiz Barilla önderliğinde, Stilika Com sitesinin sahibesi Sevgili Rabia Hanım'ın daveti üzere…

  Daha öceki etkinlik yazımda bu güzel mutfağa dair izlenimlerimi paylaşmıştım sizlerle dilerseniz buradan ulaşabilirsiniz …


  Şeflerimiz yine sabırla ve bıkmadan değerli bilgilerini aktardılar bizlere yeni bilgiler almayı o kadar çok seviyor ve mutlu oluyorum ki, insanın ufkunu genişletmek için çaba sarfetmesi ve bu uğurda bir takım önceliklerini bir kenara bırakıp koşturması ardından karşısına çıkan değerli  insanların da bildiklerini aktarırken ben bilirimciler arasından sıyrılması kadar güzel bir olgu olmasa gerek bazen öyle şeflerle karşılaşıyorum ki burunlar Kaf dağının tepesinde indir indirebilrisen bazılarıysa tüm bilgilerini size aktarmayı ilke edinmiş tıpkı Citys Cook Mutfak Atölyesinin değerli şefleri Recep AYDOĞAN ve Barış Aytekin gibi, nihayetinde yeni keşifler paylaştıkça çoğalır ve şanınız yürür …


  Efendim bu güzel etkinlikte de yeni yılı karşılarken sevdiklerinize harika masalar hazırlayıp leziz yemeklerle damaklarda iz bırakmak üzere düşünülmüş lakin çok ama çok pratik …


 Lazanya sevmeyen yoktur sanırım hele bir de Barilla'nın bizleri düşünerek satışa sunduğu Barilla Collezione Lasagne 'yı önceden haşlamaya gerek duymadan kolaylıkla hazırlanacak bir şekilde arzu ettiğiniz malzemeyle  bütünleştirerek nefis bir ana yemek hazırlamak mümkün, üstelik çalışan hanımlar için fazla vakit almayışı nedeniyle de pratik …


Tabi ki Barilla ile pratik lezzetler hazırlayınca anı sayfalarımızda yer alacak olan fotoğrafların çekimine de zaman kalıyor böylece :)

 Barilla ile Yılbaşı için özel yemekler hazırlamak üzere buluştuğumuz Workshop'da neler hazırladık derseniz ve siz de denemek isterseniz şayet ,sizlerle paylaşacağım reçeteleri uygulamanızı tavsiye ederim…


  Orecchiette ve Pestolu Kış Salatası





         Malzemeler
  • 250 gr Orecchiette Makarna
  • 500 gr Akdeniz Yeşillikleri
  • 1 adet Nar Taneleri ayıklanmış
  • 2 adet Portakal Segmentlere ayrılmış
       Sos için
  • Taze Zencefil
  • Fesleğen
  • Dereotu
  • Portakal Suyu
  • Limon Suyu
  • Vişne Reçeli
  • Zeytinyağı
  • Sarımsak

  Yapılışı: Makarnaları hafif diri kalacak şekilde haşlayalım. Soğuduktan sonra elmizle arzu ettiğimiz büyüklükte parçaladığımız yeşillikler, nar ve portakal ile karıştıralım…
Sos için tüm malzemeyi blander kabında birleştirelim… Malzemeleri çektikten sonra zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek sosun kıvam almasını sağlayalım…
Servisten hemen önce sos ile diğer malzemeleri birleştirip servis edin…

    Tavuklu ve Ispanaklı Lazanya





         Malzemeler
  • 10 adet Lazanya Yaprağı
  • 320 gr Parmesan Peyniri Rendelenmiş
  • Tuz - Karabiber
         Beşamel Sos
  • 50 gr. Tereyağı
  • 50 gr. Un
  • 900 ml. Süt
  • ½ adet Soğan
  • 4 adet Karanfil
  • 1 adet Defne Yaprağı

       İç Dolgu
  • 3 adet Tavuk Göğüs Küp Doğranmış
  • 350 gr. Ispanak Temizlenmiş, sapları ayıklanmış
  • 2 diş Sarımsak Zar Doğranmış
  • Zeytinyağı

 Yapılışı: Beşamel sos için yarım soğanın üzerine karanfilleri saplayıp bir tencereye koyalım. Sütü ve defne yaprağını da tencereye ekleyip kaynamaya bırakalım.

Bir sos tavasında tereyağı ile unu kavuralım. Sütü süzerek sos tavasına dökelim. Topaklanmayı önlemek için kıvam artana kadar sürekli çırparak pişirin lütfen.
 Lazanyayı hazırlamak için kenara alalım. İç dolgu için bir tavada önce sarımsakları ardından tavukları soteleyip ,tavuklar renk alınca ıspanakları da ekleyip 3 dakika daha soteleyelim…
 Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kullanmak için kenara ayıralım.

Lazanyayı tamamlamak için bir fırın kabını yağladıktan sonra tabana biraz beşamel sos dökelim.. Sosun üzerine tavuk ve ıspanak sotesinden bir miktar döküp , ardından lazanya yapraklarını yerleştirelim. Yaprakların üzerine sos ve sotelenmiş malzemeyi tekrar uygulayalım…

  Parmesandan bir parça ekleyip tekrar yaprakları yerleştirelim. Bu işlemi 4 kat olana kadar tekrarlayın lütfen. En son kalan beşamel ve parmesanı koyup fırına almak için hazırlayalım.

Lazanyayı önceden ısıtılmış 220 C fırında 20 dakika pişirelim. 10 dakika dinlendirip servis edelim…


Arabiatta Soslu Top Köfteler





        Malzemeler

       Top Köfteler İçin
  • 500 gr. Kıyma
  • ¼ fincan Ekmek Kırıntısı
  • ½ çay kaşığı Kuru Kekik
  • ¼ yemek kaşığı Pul Biber
  • 1/8 fincan Parmesan İnce Rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı Maydanoz İnce Kıyılmış
  • ½ çay kaşığı Deniz Tuzu
  • ½ çay kaşığı Karabiber Taze Çekilmiş
  • 1/6 fincan Süt
  • 1 adet Yumurta Çırpılmış
  • Zeytinyağı
      Sos için
  • Barilla Arrabbiata® Sos
  Yapılışı: Köfte için bir karıştırma kabında kıymanın üzerine tüm malzemeyi ekleyip yoğurmaya başlayalım. Tüm malzemeler iyice birleştikten sonra 2 cm kalınlığında toplar halinde yuvarlayalım.
Bir tavaya zeytinyağı döküp köfteleri renk alana kadar pişirdikten sonra  sosu tavaya döküp ateşi kısalım. Tavanın kapağını kapatıp 15 dk kadar tıngırdatarak :) pişirelim.




Ve birde   bu güzel görseldeki leziz mi leziz Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı hazırladık üstelik çok da kısa bir vakitte tarifine buradan ulaşabilirsiniz…


Bu keyifli ve lezzet yüklü güne dair izlenimlerimi paylaştım sizlerle .
 Güzel güne davetiyle vesile olan Stilika Com'un sahibesi Sevgili Rabia Çalhan'a ve bizleri lâyıkıyle ağarlayan Barilla ve CityCooks Mutfak Atölyesi yetkililerine, değerli şeflerimize ve tüm mutfak ekibine teşekkürlerimi sunuyorum…



Güzel jestleri için de Barilla Yetkililerine  ayrıca teşekkürlerimi gönderiyor ve saygılar sunuyorum…
Bir başka keyifli etkinlik yazısında daha buluşmak ümidiyle …


Hoşça ve mutlu kalın…
İyi seneler dilerim herkese…

9 yorum:

  1. Tariflerini çok beğendim benimde bir yemek blogum var ve blogumda güzel bir çekiliş düzenliyorum katılırsan sevinirim.

    http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ,beğendiğinize sevindim…
      Çekilişlerde pek şansım yok o yüzden katılmamayı yeğlerim…
      Bloğunuzu ziyarete gelirim ama hem de hemen…
      Sevgilerimle…

      Sil
  2. Sürekli tercihim Barilla'dır. Nedense lezzet olarak daha hoşnut kalıyorum bu makarnadan.

    YanıtlaSil
  3. Tarifler cok guzelmis teşekkür ler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba çok güzel bir etkinlik olmuş hepiniz harika görünüyorsunuz.Aranızdaki arkadaşların çoğunu tanıyorum sizinle de tanışırız umarım

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir gün olmuş. Nasıl güzel yemekler onlar ...

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir etkinlik olmuş cnm sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş bu etkinlik bayıldım, hele yemekler enfes tek kelime :) Lazanya şimdi olsa da yesek

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
  8. çok keyifli bir etkinlik olduğu fotoğraflara yansımış. Sevgiler
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...