expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

25 Kasım 2015 Çarşamba

Pastırmalı Kremalı ve Pırasalı Kiş

 Pırasa ,sevdiğim kış sebzelerinin başında gelir ama neylersiniz ki, benim biricik sevdiceğim pırasayı sadece börekte seviyor bende yârime pırasa sevdirme çalışma ve çabası içersinde bir hayli gayret sarfeder dururum .
  İşte bu güzel tarif aslında bir kaç yıldır severek yaptığım bir lezzet içersinde mevcut olan malzemelerin fazla oluşu ve aşamalar gözünüzü korkutsa dahi bu tarif için değeceğine eminim doğrusu…
Haydi bakalım uzun lafın kısası damaklarda ve gözlerde şenlik havası yaratacak bir tarif daha gelsin o halde diyelim…
Mutluluk dolu güzel günler diliyorum hepinize sevgili blogcanlarım.
Hoşçakalın…




      Malzemeler


       Kiş İçin 

  • 400 gr un
  • 200 gr tereyağı
  • 1silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1 /2 çay bardağı soğuk su
       İç malzemesi için
  • 2 adet pırasa
  • 1 paket krema (200 gr )
  • 3 adet yumurta
  • 100 gr pastırma çemensiz
  • 1 kase rendelenmiş burger peyniri
  • 8-10 dal frenk soğanı bulamazsanız şayet taze soğan da kullanabilirsiniz.
  • 6-7 adet yeşil zeytin
  • Muskat cevizi rendesi
  • Karabiber ,tuz
  • Zeytinyağı 


  Yapılışı :Tabanı için un ,tuz ve dolaptan almış olduğunuz küçük küp parçalarına bölünmüş soğuk tereyağını elinizle karıştırıp yumurtaları ilave ederek yoğuralım yalnız hamurla çok fazla oynamayalım sert kıtır kıtır olmasını engellemiş oluruz yoksa…

  Yarım su bardağı soğuk suyu da kontrollü olarak ilave edelim ve yoğrulabilecek sert kıvam aldığında su ilavesini bırakalım, elde ettiğimiz kiş hamurunun üzerini streç filmle saralım 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım…


  Tezgahımızın üzerine biraz un serperek merdane yardımıyla tart kalıbımız ölçüsünde açalım. Ben tabanı çıkabilen tart kalıbı kullanıyorum , ( Tchibo ' dan almıştım) kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp unlayalım ve hamuru yerleştirip hava almayacak şekilde kalıpla bütünlestirelim ve üzerine çatal yardımıyla delikler açalım 180 C de önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 20 dakika kadar tabanı sert bir hale gelene kadar üzerine yagli kağıt serip ağarlık olarak nohut yada kurufasulye koyarak pişirelim …


 İç malzememiz için pırasayı julyen şekilde yani uzun şeritler halinde 10 cm uzunluğunda keselim ve biraz zeytinyağı ile tavada soteledikten sonra soğumaya bırakalım. Bir kase içersinde 3 adet yumurtayı çırpalım krema, karabiber ve kâfi miktarda muskat cevizi rendeleyip ,hamburger peynirimizi de rendeledikten sonra içersine ilave edelim karıştıralım…


   Fırından aldığımız kiş hamurumuza sote ettiğimiz pırasayı yayalım ve bir miktar pastırma kesip karıştralım, üzerine iç harcı ilave edelim.Arzu ettiğiniz şekilde zeytin ve pastırma ile süsleyerek pişirmek üzere tekrar fırına verelim. Yaklaşık 35 -40 dakika pişirelim. Dilimleyerek sıcak servis edelim. 





Arda Türkmen reçetesi, denemeye değer bir lezzet…


Afiyetler Olsun.


5 yorum:

  1. ellerine sağlık güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık. :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. İyi akşamlar şekerim.. :) Ellerine sağlık canım benim.. Enfes görünüyor.. Yiyenlere afiyet, şifa olsun.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik canim, nefis olmus,görseli cok güzel :)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı ve eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...
Bıraktığınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...Sevgi ve saygılarımla...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...